Новини за 8 грудня 2009р.

08 грудня 2009 р.

      Питання організації роботи з документами, складання номенклатури та формування справ, організації роботи зі зверненнями громадян в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування були розглянуті на короткостроковому семінарі, який розпочався 08 грудня в Центрі підвищення кваліфікації під назвою «Організація діловодства в органах місцевого самоврядування».
      На відкритті семінару виступила начальник загального відділу виконавчого апарату обласної ради Ніна Щербина та повідомила слухачам про зміст семінару. Від імені Центру виступив Володимир Бойко, кандидат історичних наук, директор Центру.
      Протягом навчання слухачі матимуть змогу ознайомитися з проведенням експертизи цінності документів і оформлення її результатів, з повноваженнями органів місцевого самоврядування в регулюванні земельних відносин та їх взаємодією з органами виконавчої влади, з правовими аспектами діяльності органів місцевого самоврядування.

      Час оприлюднення з 08 грудня 2009 року
      Виконавець: Коваленко Н.В.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

***

      8 грудня на базі Ічнянської державної адміністрації та районної ради пройшов семінар-тренінг «Забезпечення ефективності боротьби із корупцією та запровадження принципів належного врядування у сфері публічної адміністрації». Він був організований Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації і став четвертим у низці заходів, організованих в Чернігівській області в рамках Державної цільової програми підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції України на 2008—2011 роки.
      Під час семінару його учасники, а це голови територіальних громад Ічнянщини, мали змогу ознайомитися з такими питаннями: сучасне антикорупційне законодавство України, Закон України «Про засади запобігання та протидії корупції», запровадження принципів належного врядування у сфері публічної адміністрації – запорука успішної боротьби з корупцією, історія та досвід країн Європейського Союзу у сфері боротьби з корупцією, заходи з усунення причин та умов, що призводять до порушення антикорупційного законодавства.
      На тренінгу слухачі проаналізували нове антикорупційне законодавство України, окремі питання якого викликали жваве обговорення серед слухачів, з’ясували що із світового досвіду боротьби з корупцією можливо застосувати в умовах України.
      Провів семінар Сергій Олександрович Меженний – головний спеціаліст відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної ради апарату облдержадміністрації.

      Час оприлюднення з 08 грудня 2009 року
      Виконавець: Коваленко Н.В.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052