Новини за 10 грудня 2009р.

10 грудня 2009 р.

      9 грудня на базі Ріпкінської державної адміністрації та районної ради пройшов семінар-тренінг «Запровадження систем управління якістю відповідно до стандарту ДСТУ ISO 9000-2007». Він був організований Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації і став п’ятим у низці заходів, організованих в Чернігівській області в рамках Державної цільової програми підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції України на 2008—2011 роки.
      Під час семінару його учасники, а це голови територіальних громад Ріпкинщини, мали змогу ознайомитися з такими питаннями: основні положення системи управління якістю згідно ДСТУ ISO 9000-2007, управління якістю в органах місцевого самоврядування та зарубіжний досвід запровадження загального управління якістю.
      На тренінгу слухачі проаналізували які види послуг надаються, як досягається якість державних послуг в органах місцевого самоврядування, як ефективно управляти якістю наданих послуг.
      Провела семінар Левченко Наталія Володимирівна – старший викладач Чернігівського факультету бізнесу Української академії бізнесу і підприємництва.

      Час оприлюднення з 10 грудня 2009 року
      Виконавець: Котляр О.О.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

***

      Семінар «Транскордонне та єврорегіональне співробітництво рубіжних областей» відбувся 10 грудня на базі Корюківської державної адміністрації Він став останнім у низці виїзних заходів на 2009 рік, організованих Центром в рамках Державної цільової програми підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції України на 2008—2011 роки.
      Учасники семінару, а це голови територіальних громад Корюківського району, отримали уявлення про поняття транскордонного співробітництва та особливості його застосування на практиці, дізналися про особливості фінансування проектів транскордонного співробітництва, проаналізували вимоги до розроблення проекту транскордонного співробітництва. Практична складова семінару дала можливість слухачам спробувати свої сили у написанні проектів.
      Проводили семінар начальник відділу зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності головного управління економіки облдержадміністрації Ярослав Охріменко та начальник управління економіки Корюківської райдержадміністрації Микола Байдак.
      «Розробка та реалізація проектів транскордонного співробітництва вимагають чималих зусиль, але результат цього вартий» – зробили висновок учасники семінару.

      Час оприлюднення з 10 грудня 2009 року
      Виконавець: Чабак Л.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052