Новини за 16 грудня 2009р.

16 грудня 2009 р.

      15 грудня 2009 року для посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців місцевих органів влади Щорського району Центр підвищення кваліфікації кадрів провів виїзний семінар-тренінг «Правове регулювання земельних відносин».
      Відкривали навчання перший заступник голови Щорської районної державної адміністрації Карпенко Володимир Миколайович та заступник голови Щорської районної ради Запоржець Віталій Миколайович. Вони наголосили на важливості та актуальності теми семінару і висловили сподівання, що після навчання посадовці матимуть достатньо знань для ефективного і швидкого врегулювання земельних питань.
      Проводив тренінг начальник відділу державної земельної експертизи головного управління Держкомзему у Чернігівській області Ігор Борисович Пузан. Поєднуючи лекційні та інтерактивні форми роботи, він розповів слухачам про механізми відведення земельних ділянок та про реалізацію права власності на землю. Виконуючи практичні вправи, посадовці дізналися про особливості та тонкощі продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення.

      Час оприлюднення з 16 грудня 2009 року
      Виконавець: Карпенко Т.К.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 15 грудня 2009р.

15 грудня 2009 р.

      Як встановити систему «Картка»? Як побудувати штатний розпис? Як експортувати та імпортувати особові картки? Ці та багато інших питань розглядалися під час проведення тематичного короткострокового семінару який розпочався 15 грудня 2009 року в Центрі підвищення кваліфікації під назвою «Робота з системою «Картка» в органах влади для спеціалістів райдержадміністрацій.
      На відкритті семінару із вступним словом виступили заступник директора Центру Тамара Куприяненко, начальник навчально-методичного відділу Центру Юрій Сарана. Також був присутній головний спеціаліст управління державної служби Головного управління державної служби України в Чернігівській області Денис Бокач.
      Слухачі матимуть змогу протягом навчання ознайомитися особливостями введення даних до системи «Картка», з законодавчими обмеженнями щодо ведення та передавання інформації з системи «Картка», з веденням особистих карток, з особливостями здійснення контрольних функцій в обліковій системі «Картка» ЄДКС «Кадри», а також прослухати конверсаторіум «Державне управління України у спільному європейському просторі». На другий день навчання учасники семінару братимуть участь у тренінгу під назвою «Єтика державного службовця», який проведе учений секретар Центу Людмила Чабак.

      Час оприлюднення з 15 грудня 2009 року
      Виконавець: Сірик А.С.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 14 грудня 2009р.

14 грудня 2009 р.

      Що таке Східне партнерство?- таке питання було розглянуто на тематичному короткостроковому семінарі під назвою «Організація роботи керівника теріторіальної громади», який розпочався 14 грудня 2009 року в Центрі підвищення кваліфікації для новообраних сільських голів.
      На відкритті семінару слухачів привітали кандидат історичних наук, директор Центру Володимир Бойко та заступник начальника юридичного відділу апарату облдержадміністрації, магістр державного управління Наталія Мужикова.
      Протягом навчання слухачі матимуть змогу ознайомитися з інституційною системою ЄС, спільною політикою ЄС, з перспективами вступу України до ЄС, з основними завданнями та організацією роботи з документами в органах виконавчоі влади та місцевого самоврядування, з психологічними засадами продуктивності ділового спілкування, з правовим забезпеченням діяльності органів місцевого самоврядування. 15 грудня, у вівторок, слухачі будуть присутні на відеомості «Українсько-російські взаємини в контексті європейської інтеграції».

      Час оприлюднення з 14 грудня 2009 року
      Виконавець: Сірик А.С.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 10 грудня 2009р.

10 грудня 2009 р.

      9 грудня на базі Ріпкінської державної адміністрації та районної ради пройшов семінар-тренінг «Запровадження систем управління якістю відповідно до стандарту ДСТУ ISO 9000-2007». Він був організований Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації і став п’ятим у низці заходів, організованих в Чернігівській області в рамках Державної цільової програми підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції України на 2008—2011 роки.
      Під час семінару його учасники, а це голови територіальних громад Ріпкинщини, мали змогу ознайомитися з такими питаннями: основні положення системи управління якістю згідно ДСТУ ISO 9000-2007, управління якістю в органах місцевого самоврядування та зарубіжний досвід запровадження загального управління якістю.
      На тренінгу слухачі проаналізували які види послуг надаються, як досягається якість державних послуг в органах місцевого самоврядування, як ефективно управляти якістю наданих послуг.
      Провела семінар Левченко Наталія Володимирівна – старший викладач Чернігівського факультету бізнесу Української академії бізнесу і підприємництва.

      Час оприлюднення з 10 грудня 2009 року
      Виконавець: Котляр О.О.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

***

      Семінар «Транскордонне та єврорегіональне співробітництво рубіжних областей» відбувся 10 грудня на базі Корюківської державної адміністрації Він став останнім у низці виїзних заходів на 2009 рік, організованих Центром в рамках Державної цільової програми підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції України на 2008—2011 роки.
      Учасники семінару, а це голови територіальних громад Корюківського району, отримали уявлення про поняття транскордонного співробітництва та особливості його застосування на практиці, дізналися про особливості фінансування проектів транскордонного співробітництва, проаналізували вимоги до розроблення проекту транскордонного співробітництва. Практична складова семінару дала можливість слухачам спробувати свої сили у написанні проектів.
      Проводили семінар начальник відділу зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності головного управління економіки облдержадміністрації Ярослав Охріменко та начальник управління економіки Корюківської райдержадміністрації Микола Байдак.
      «Розробка та реалізація проектів транскордонного співробітництва вимагають чималих зусиль, але результат цього вартий» – зробили висновок учасники семінару.

      Час оприлюднення з 10 грудня 2009 року
      Виконавець: Чабак Л.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 9 грудня 2009р.

09 грудня 2009 р.

      Сьогодні в Міжнародний день боротьби з корупцією в Центрі підвищення кваліфікації проходять останні заняття постійно діючого тематичного семінару «Протидія корупції в органах державного управління та місцевого самоврядування».
      На відкритті семінару слухачів привітали Тамара Куприяненко, заступник директора Центру, та Наталія Коваленко, методист Центу.
      На семінарі, який проводиться для посадових осіб Чернігівської міської, Деснянської та Новозаводської районних у м. Чернігові рад, їх виконавчих органів велику увагу приділили новому антикорупційному законодавству, дисципліні та контролю у сфері діяльності органів місцевого самоврядування, заходам щодо запобіганням проявам корупції.

      Час оприлюднення з 09 грудня 2009 року
      Виконавець: Сірик А.С.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 8 грудня 2009р.

08 грудня 2009 р.

      Питання організації роботи з документами, складання номенклатури та формування справ, організації роботи зі зверненнями громадян в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування були розглянуті на короткостроковому семінарі, який розпочався 08 грудня в Центрі підвищення кваліфікації під назвою «Організація діловодства в органах місцевого самоврядування».
      На відкритті семінару виступила начальник загального відділу виконавчого апарату обласної ради Ніна Щербина та повідомила слухачам про зміст семінару. Від імені Центру виступив Володимир Бойко, кандидат історичних наук, директор Центру.
      Протягом навчання слухачі матимуть змогу ознайомитися з проведенням експертизи цінності документів і оформлення її результатів, з повноваженнями органів місцевого самоврядування в регулюванні земельних відносин та їх взаємодією з органами виконавчої влади, з правовими аспектами діяльності органів місцевого самоврядування.

      Час оприлюднення з 08 грудня 2009 року
      Виконавець: Коваленко Н.В.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

***

      8 грудня на базі Ічнянської державної адміністрації та районної ради пройшов семінар-тренінг «Забезпечення ефективності боротьби із корупцією та запровадження принципів належного врядування у сфері публічної адміністрації». Він був організований Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації і став четвертим у низці заходів, організованих в Чернігівській області в рамках Державної цільової програми підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції України на 2008—2011 роки.
      Під час семінару його учасники, а це голови територіальних громад Ічнянщини, мали змогу ознайомитися з такими питаннями: сучасне антикорупційне законодавство України, Закон України «Про засади запобігання та протидії корупції», запровадження принципів належного врядування у сфері публічної адміністрації – запорука успішної боротьби з корупцією, історія та досвід країн Європейського Союзу у сфері боротьби з корупцією, заходи з усунення причин та умов, що призводять до порушення антикорупційного законодавства.
      На тренінгу слухачі проаналізували нове антикорупційне законодавство України, окремі питання якого викликали жваве обговорення серед слухачів, з’ясували що із світового досвіду боротьби з корупцією можливо застосувати в умовах України.
      Провів семінар Сергій Олександрович Меженний – головний спеціаліст відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної ради апарату облдержадміністрації.

      Час оприлюднення з 08 грудня 2009 року
      Виконавець: Коваленко Н.В.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 7 грудня 2009р.

07 грудня 2009 р.

      Соціальна допомога різним категоріям сімей, спілкування соціального працівника в структурі його діяльності, реалізація державних та регіональних програм стосовно сімей, дітей та молоді в області – ці та інші питання пролунали на семінарі, який проходив 07 грудня 2009 року в Центрі підвищення кваліфікації для начальників відділів соціальної роботи районних та міських центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
      На відкритті семінару виступили заступник директора обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ніна Кононенко та директор Чернігівського Центру підвищення кваліфікації, кандидат історичних наук Володимир Бойко.
      Протягом навчання слухачі матимуть змогу ознайомитися з пріорітетними напрямками діяльності системи центрів СССДМ, з типами соціальної взаємодії соціальних працівників, з організацією роботи Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, із співпрацею служб у справах дітей та центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у розвитку сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

      Час оприлюднення з 07 грудня 2009 року
      Виконавець: Сірик А.С.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 3 грудня 2009р.

02 грудня 2009 р.

      Що таке проект? З чого треба починати проект? – з таких питань розпочався семінар для голів сільських рад Козелецького району.
      Семінар тренінг «Регіональний розвиток: розробка та управління проектами (в рамках політики Східного партнерства)» був організований Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації і став третім у низці заходів, організованих в Чернігівській області в рамках Державної цільової програми підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції України на 2008—2011 роки.
      Тимченко Світлана Валеріївна – член правління тренерської асоціації України, тренер Ради Європи використовуючи інтерактивні методи навчання ознайомила слухачів із загальними принципами конкурсів проектів, Східним партнерством Європейського союзу як ресурсом для місцевого розвитку, пріоритетами Східного партнерства, основними поняттями проектного менеджменту, життєвим циклом проекту, критеріями успішного проекту та відповідною документацією до проекту.
      На практичній частині семінару слухачі мали можливість, застосовуючи модель SMART, самі розробити свій власний проект та презентувати свої напрацювання.
      Завершальним етапом у практикумі з розробки проектів стало жваве обговорення отриманого досвіду учасників щодо розробки проектів, та разом з тим були надані корисні поради, щодо подальшої життєдіяльності розробленого проекту.

      Час оприлюднення з 03 грудня 2009 року
      Виконавець: Котляр О.О.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 2 грудня 2009р.

02 грудня 2009 р.

      В українському суспільстві назріло питання реформування органів місцевого самоврядування та державної служби. З цього приводу 02 грудня 2009 року була проведена межрегіональна відеоконференція під назвою «Актуальні проблеми реформування місцевого самоврядування в Україні» за участю Чернігівського, Черновецького і Луганського центрів перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.
      На відкритті конференції виступив директор Чернівецького центру перепідготовки та підвищення кваліфікації Микола Ярмистий, який підкреслив необхідність адміністративно-територіальної реформи як засобу підвищення ефективної діяльності територіальної громади.
      На відеоконференції для виступу взяла слово заступник начальника управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області Ірина Протченко, яка наголосила на тому що в сфері місцевого самоврядування багато чого залежить від професіоналізму керівника. Більшість посад місцевого самоврядування – посади виборні тому важливо звернути увагу на підготовку та підвищення кваліфікації кадрів.
      На закритті конференції всі присутні привітали працівників місцевого самоврядування с днем місцевого самоврядування.

      Час оприлюднення з 02 грудня 2009 року
      Виконавець: Сірик А.С.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 1 грудня 2009р.

1 грудня 2009 р.

       Головні архітектори районів та міст обласного значення області та спеціалісти з питань кадрової роботи апаратів райдержадміністрацій, структурних підрозділів облдержадміністрації розпочали навчання в Центрі за програмами відповідних тематичних короткотермінових семінарів.
       Зокрема, головні архітектори під час семінару «Здійснення місцевими державними адміністраціями повноважень у галузях містобудування та архітектури» ознайомляться з новою редакцією Типових регіональних правил забудови території Чернігівської області, проаналізують порядок формування ведення та використання регіонального страхового фонду документації, створення СФД на закінчені будівництвом об’єкти, звернуть увагу на дотримання пам’яткоохоронного законодавства при проектуванні будівельних робіт; додержання екологічних вимог та вимог природоохоронного законодавства у проектах на будівництво та реконструкцію. Також слухачі детально проаналізують сферу компетенції місцевих державних адміністрацій у сфері містобудування.

****

       Спеціалісти з питань кадрової роботи в рамках семінару «Кадровий менеджмент в органах державної влади»працюватимуть над аналізом стану кадрової роботи та шляхами її удосконалення, обговорюватимуть актуальні питання постановки кадрової роботи відповідно до вимог чинного законодавства про державну службу. Під час семінару звертатиметься увага слухачів і на основні завдання та пріоритети державної служби, напрями реформування, а також шляхи та форми удосконалення організаційно-масової роботи райдержадміністрацій, структурних підрозділів облдержадміністрації.

       Час оприлюднення з 1 грудня 2009 року
       Виконавець:Чабак Л.А.
       конт. тел.: (8-0462) 676 052








****

       1 грудня на базі Менської державної адміністрації та районної ради пройшов семінар-тренінг «Енергозбереження та використання альтернативних джерел енергії – застосування європейського досвіду в Україні». Він був організований Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації і став другим у низці заходів, організованих в Чернігівській області в рамках Державної цільової програми підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції України на 2008—2011 роки.
       Під час семінару його учасники, а це голови територіальних громад Менщини, мали змогу ознайомитися з такими питаннями: споживання енергії в Україні; відновлювальна енергетика у світі та Україні; державна політика енергозбереження країн Європейського Союзу; програми енергозбереження та законодавство в Україні.
       На тренінгу слухачі проаналізували стан сучасної енергетики України, перспективні напрями її розвитку. Також була розглянута відновлювальна енергетика в світі: фотоелектрика, вітроенергетика, біопаливо та їх використання в Україні, стан впровадження енергозберігаючих технологій на Чернігівщині. Учасники семінару дійшли висновку, що питання вже сьогоднішнього дня – це розширення використання альтернативних джерел енергії: сонця, вітру, біомаси.
       Провів семінар Сергій Васильович Зінченко – керівник Чернігівської філії Державного підприємства «Учбово-експертний центр НАЕР».
       Час оприлюднення з 1 грудня 2009 року
       Виконавець: Коваленко Н.В.
       конт. тел.: (8-0462) 676 052