Новини за 27 січня 2010р.

27 січня 2010 р.

      Які шляхи розвитку територіальної громади? Яким чином можна покращити її соціально-економічний стан, залучити додаткові ресурси? – над цими та низкою інших питань задумалися учасники виїзного семінару – тренінгу «Практика підготовки та запровадження місцевих програм соціально-економічного та культурного розвитку», що відбувся 27 січня у Варві.
      Учасники семінару, а це голови територіальних громад Варвинського району, працівники апарату Варвинської районної державної адміністрації, ознайомилися з нормативно-правовою базою прогнозування та розроблення програм соціально-економічного розвитку. Заступник начальника відділу аналізу та прогнозування економічного розвитку Головного управління економіки облдержадміністрації Олена Самородна детально зупинилася на механізмі розроблення та моніторингу реалізації заходів програми соціально-економічного розвитку Чернігівської області, розповіла про основні її розділи. Окрема увага була приділена і розробці програм розвитку територіальної громади.
      Заступник начальника відділу фінансів, державного сектору економіки та моніторингу виконання цільових програм Головного управління економіки облдержадміністрації Максим Стрільчук розповів учасникам семінару про зовнішні джерела фінансування, доступні українським громадам, серед яких TACIS – програма технічної допомоги Європейського Союзу, ПроООН, Агентство з міжнародного розвитку США тощо.
      Ознайомилися учасники семінару і з державними цільовими програмами.

      Час оприлюднення: 27 січня 2010 року.
      Виконавець: Чабак Л.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 26 січня 2010р.

26 січня 2010 р.

      У відповідності до Конституції, Закону України «Про місцеве самоврядування» суб’єктами права комунальної власності є територіальні громади сіл, селищ, міст та районів у містах, найважливіші повноваження яких стосовно розпорядження та управління об’єктами комунальної власності реалізуються на сесіях відповідних рад.
      У зв’язку з цим, та з метою більш детального ознайомлення слухачів з питаннями цього правового сектору, 26 січня 2010 року у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації розпочав свою роботу тематичний короткостроковий семінар «Питання пов’язані з реалізацією повноважень органів місцевого самоврядування щодо володіння, розпорядження та управління об’єктами комунальної власності» для працівників виконавчих апаратів районних рад, на яких покладено вирішення питань управління майном комунальної власності.
      Відкривав навчання директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко, а у якості викладачів запрошені Михайло Подоляко – голова постійної комісії з питань бюджету обласної ради, Ігор Пузан – завідувач сектору головного управління Держкомзему в Чернігівській області, Олександр Нетреба та Микола Гаврилко – начальники відділів управління майна обласної ради та інші.
      Програма семінару передбачає насичене та змістовне навчання. Правове регулювання повноважень органів місцевого самоврядування в галузі майнових відносин, оренда комунального майна, повноваження органів місцевого самоврядування в сфері земельних правовідносин у зв’язку з прийняттям змін до чинного земельного законодавства – ці та інші питання обговорять слухачі під час конверсаторіумів та тематичних зустрічей.

      Час оприлюднення: 26 січня 2010 року
      Виконавець: Гапієнко А.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 21 січня 2010р.

21 січня 2010 р.

СЕМІНАР ДЛЯ ПОСАДОВЦІВ

      У 2010 році Центр підвищення кваліфікації кадрів проведе низку виїзних семінарів-тренінгів «Правове регулювання земельних відносин» в районах нашої області.
      Так 21 січня такий семінар було організовано для посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців місцевих органів влади Чернігівського району.
       Відкривали навчання в. о. заступника голови Чернігівської районної державної адміністрації Курданов Андрій Леонідович та заступник голови Чернігівської районної ради Кубрак Михайло Михайлович. Вони наголосили на важливості та актуальності теми семінару і висловили сподівання, що після навчання посадовці матимуть достатньо знань для ефективного і швидкого врегулювання земельних питань.
      Проводив тренінг завідувач сектору по зв’язках із засобами масової інформації та громадськістю головного управління Держкомзему у Чернігівській області Ігор Борисович Пузан. Поєднуючи лекційні та інтерактивні форми роботи, він розповів слухачам про механізми відведення земельних ділянок, про реалізацію права власності на землю та безоплатне оформлення технічної документації із землеустрою. Виконуючи практичні вправи, посадовці дізналися про особливості та тонкощі продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення.

      Час оприлюднення: 22 січня 2010 року
      Виконавець: Карпенко Т.К.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 20 січня 2010р.

20 січня 2010 р.

      Що таке етика та етикет, чим вони відрізняються? Які основні норми професійної етики? Цим та ряду інших питань був присвячений тематичний короткотерміновий семінар – тренінг «Етика та етикет у державному управлінні та місцевому самоврядуванні».
      Слухачі семінару, а це посадові особи Деснянської районної у м.Чернігові ради, її виконавчих органів проаналізували особливості етики ділового спілкування, звернули увагу на умови, в яких реалізується культура спілкування. Учасники заходу вчилися говорити компліменти, конструктивно критикувати та вислуховувати критику, виробляли прийоми запам’ятовування інформації й механізми захисту від маніпуляцій.
      Серед питань, які викликали особливе обговорення, в аудиторії: «Якими є основні вимоги до усного ділового спілкування?», «Які правила поведінки в колективі ви вважаєте найбільш доречними?», «Які правила етикету необхідні працівникам державної установи для успішної роботи з відвідувачами?», «Які етичні норми поведінки повинні бути притаманні керівникові?» «В чому полягає сутність вміння слухати?» тощо.

      Час оприлюднення з 20 січня 2010 року
      Виконавець: Чабак Л.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 11 січня 2010р.

11 січня 2010 р.

      Що таке корупція і шляхи боротьби з нею в органах державної влади і місцевого самоврядування? Ці та інші питання були обговорені на тематичному короткостроковому семінарі – тренінгу «Забезпечення ефективності боротьби із корупцією та запровадження принципів належного врядування у сфері публічної адміністрації» для працівників управлінь та відділів облдержадміністрації, відкриття якого відбулося 11 січня 2010 року в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації.
      Відкривав навчання директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко. Він наголосив на важливості та актуальності теми семінару і висловив сподівання, що після навчання слухачі матимуть достатньо знань для запобігання проявам корупції в органах державної влади.
      Протягом навчання слухачі матимуть змогу бути присутніми на «круглому столі», який має назву «Стан боротьби з хабарництвом та іншими проявами кримінальної корупції в області. Засади запобігання корупції, виявлення та припинення її проявів».Цей захід буде проводитися представниками відділу по боротьбі з корупцією УБОЗ УМВС України.

      Час оприлюднення з 11 січня 2010 року
      Виконавець: Сірик А.С.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052