Новини за 3 лютого 2010р.

03 лютого 2010 р.

Відкриття кіноклубу «Класика європейського кіномистецтва»

      – кіноклуб під такою назвою відкрився в приміщенні Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Ініціатори його створення – Сіверський інститут регіональних досліджень та Центр європейської інформації обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Короленка, що діє за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
      «Безкультур’я накочується на наше суспільство, і тому кожен осередок культури, кожен такий захід – важливий» – зазначив на відкритті кіноклубу завідувач кафедри історії слов’ян Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка, доктор історичних наук, професор Сергій Лепявко.
      Про античність в мистецтві та, зокрема, такий жанр кінематографу як «пеплум», для якого характерне використання античних й біблійних сюжетів, масштабність, батальні сцени тощо розповіла доцент кафедри філософії та культурології Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка, кандидат філософських наук Марина Каранда. Своїми враженнями про фільми такого жанру подідидися студенти зазначеного навчального закладу.
      В рамках першого засідання кіноклубу до уваги глядачів, а саме державних службовців, представників громадськості, викладачів та студентів був представлений фільм «300 спартанців», який, хоча створений за межами Європи, але демонструє сторінки європейської, а саме давньогрецької, історії, ментальність європейців.
      На наступні засідання кіноклубу для перегляду та обговорення пропонуватимуться найкращі зразки європейського кіномистецтва та фільми, що вдало відображають історію Європи.
      Засідання проходитимуть, як правило, 1 раз на місяць.

      Час оприлюднення: 03 лютого 2010 року.
      Виконавець: Чабак Л.А.
      конт. тел.: (0462) 676 052