Новини за 25 лютого 2010р.

25 лютого 2010 р.

Питання, повязані з реалізацією повноважень органів місцевого самоврядування щодо володіння, розпорядження та управління об’єктами комунальної власності


      розглядали учасники однойменного виїзного семінару-тренінгу, що відбувся 25 лютого в м.Ріпки.
      Голови територіальних громад Ріпкінського району, представники Ріпкинської районної ради та районної державної адміністрації проаналізували порядок відчуження та списання основних засобів, що перебувають у комунальній власності, оренду комунального майна, зупинилися на питаннях ефективного управління та розпорядження об’єктами комунальної власності, питаннях щодо приватизації комунального майна.
      Доповідачі – а це начальник відділу орендних відносин та організації розрахунків управління комунального майна обласної ради Олександр Нетреба і головний спеціаліст відділу орендних відносин та організації розрахунків управління комунального майна обласної ради Людмила Кушнір відповіли на запитання слухачів, звернули увагу на складні випадки щодо об’єктів комунальної власності , з якими стикаються сільські голови. Вони зазначили, що «криза накладає свій відбиток на питання майна», а отже ці питання на сьогодні є досить складними та суперечливими.
      Окремим блоком виїзного заняття стала презентація державних періодичних видань, а також друкованих видань Чернігівщини, здійснена заступником начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Дмитром Никоненко.

      Час оприлюднення з 25 лютого 2010 року
      Виконавець:Чабак Л.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

***

      Сьогодні в Центрі підвищення кваліфікації кадрів врученням свідоцтв завершилось навчання державних службовців місцевих органів влади за програмою тематичного короткотермінового семінару «Сучасні інформаційні технології в державному управлівнні».
      Протягом трьохденного навчання слухачі мали змогу під керівництвом начальника відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення апарату облдержадміністрації Олександра Клименка користуватись електронною поштою за допомогою програми Microsoft Outlook, дізнатись про типи даних, налаштування автозаповнення, методи адресації Електронних таблиць Microsoft Excel.
      На практичних заняттях завідувач сектору інформаційно-комп’ютерного забезпечення Центру Павло Болотний вчив захищати комп’ютер від вірусів, налаштовувати операційну систему, створювати презентації в програмі Microsoft Power Point.
      Аспірант Інституту електродинаміки НАН України Дмитро Шолох розказав слухачам про сканування та розпізнавання текстів, як користуватися програмою IP-телефонії Skype.
      По завершенню навчання посадовці зможуть ефективніше використовувати сучасні інформаційні технології при виконанні своїх посадових обов’язків.

      Час оприлюднення з25 лютого 2010 року
      Виконавець:Коваленко Н.В.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052