Новини за 26 лютого 2010р.

26 лютого 2010 р.

З німецьким баченнямна конституційні та правові основимісцевого самоврядування

      познайомились учасники зустрічі на тему «Конституційні та правові основи місцевого самоврядування Німеччини», що відбулася в приміщенні Деснянської районної у м.Чернігові ради, за участю посадових осіб місцевого самоврядування Чернігівської міської та районних у місті рад. Провів її Юрген Вальхсгьофер – бургомістр зі стажем роботи 16 років, професор, а нині – референт фонду Ганнса Зайделя. Він познайомив слухачів з ідеєю місцевого самоврядування, її історичним підгрунтям. Фахівець зазначив: в Німеччні влада працює на засадах субсидіарності, тобто переважна більшість існуючих проблем вирішуються на найближчому до громадянина рівні. Як правило, йдеться про комунальні послуги. Скажімо, хто і як прибирає сніг – вирішує територіальна громада в особі відповідної ради. Вона може або закріпити цей обов’язок за громаданами (бюргерами, звідси, до речі, походить і термін буржуазія), або робити це за допомогою комунального підприємства, але в такому разі треба платити, а головне – дотримуватися втановленого законом порядку.
      Місцеве самоврядування неможливе без коштів (в ширшому плані – ресурсів) – зазначив Юрген Вальхсгьофер. На його батьківщині в питаннях функціонування органів влади діє принцип: «Там, де починаються гроші, завершуюється дружба». Це тим більше важливо, адже в Німеччині є дві державні влади – земельна та федеральна – і кожна прагне ставити свої завдання. Але якщо держава щось доручає органу місцевого самоврядування, то вона зобов’язана його профінансувати – так свого часу вирішив Конституційний суд після численних позовів від територіальних громад. Саме тому, центральна влада дуже обережно підходить до формування нових доручень. В свою чергу органи місцевого самоврядування в Німеччині працюють відкрито, всі їхні дії та витрати підзвітні й підконтрольні громадянам, що гарантує ефективність місцевого самоврядування.

      Час оприлюднення з 25 лютого 2010 року
      Виконавець: Чабак Л.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 25 лютого 2010р.

25 лютого 2010 р.

Питання, повязані з реалізацією повноважень органів місцевого самоврядування щодо володіння, розпорядження та управління об’єктами комунальної власності


      розглядали учасники однойменного виїзного семінару-тренінгу, що відбувся 25 лютого в м.Ріпки.
      Голови територіальних громад Ріпкінського району, представники Ріпкинської районної ради та районної державної адміністрації проаналізували порядок відчуження та списання основних засобів, що перебувають у комунальній власності, оренду комунального майна, зупинилися на питаннях ефективного управління та розпорядження об’єктами комунальної власності, питаннях щодо приватизації комунального майна.
      Доповідачі – а це начальник відділу орендних відносин та організації розрахунків управління комунального майна обласної ради Олександр Нетреба і головний спеціаліст відділу орендних відносин та організації розрахунків управління комунального майна обласної ради Людмила Кушнір відповіли на запитання слухачів, звернули увагу на складні випадки щодо об’єктів комунальної власності , з якими стикаються сільські голови. Вони зазначили, що «криза накладає свій відбиток на питання майна», а отже ці питання на сьогодні є досить складними та суперечливими.
      Окремим блоком виїзного заняття стала презентація державних періодичних видань, а також друкованих видань Чернігівщини, здійснена заступником начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Дмитром Никоненко.

      Час оприлюднення з 25 лютого 2010 року
      Виконавець:Чабак Л.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

***

      Сьогодні в Центрі підвищення кваліфікації кадрів врученням свідоцтв завершилось навчання державних службовців місцевих органів влади за програмою тематичного короткотермінового семінару «Сучасні інформаційні технології в державному управлівнні».
      Протягом трьохденного навчання слухачі мали змогу під керівництвом начальника відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення апарату облдержадміністрації Олександра Клименка користуватись електронною поштою за допомогою програми Microsoft Outlook, дізнатись про типи даних, налаштування автозаповнення, методи адресації Електронних таблиць Microsoft Excel.
      На практичних заняттях завідувач сектору інформаційно-комп’ютерного забезпечення Центру Павло Болотний вчив захищати комп’ютер від вірусів, налаштовувати операційну систему, створювати презентації в програмі Microsoft Power Point.
      Аспірант Інституту електродинаміки НАН України Дмитро Шолох розказав слухачам про сканування та розпізнавання текстів, як користуватися програмою IP-телефонії Skype.
      По завершенню навчання посадовці зможуть ефективніше використовувати сучасні інформаційні технології при виконанні своїх посадових обов’язків.

      Час оприлюднення з25 лютого 2010 року
      Виконавець:Коваленко Н.В.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 19 лютого 2010р.

19 лютого 2010 р.

Чи є ще «білі плями» у вивченнірадянського періоду історії України?

      – відповідь на зазначене питання намагалися дати провідні історики України під час однойменного «круглого столу», що відбувся сьогодні в приміщенні Чернігівського Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій за ініціативи Українського інституту національної пам’яті, Видавничого дому «Києво – Могилянська академія».
      Учасників привітали заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Білоус та голова постійної комісії з питань бюджету обласної ради Михайло Подоляко. Вони висловили сподівання що даний захід стане черговим кроком у популяризації української історії та книговидання.
      В рамках заходу обговорювалися питання, що стосуються об’єктивного висвітлення історії України ХХ століття, критичного вивчення документальних згадок того періоду та ролі науковців, що першими почали дослідження «білих плям» української історії.
      У «круглому столі» взяли участь заступник голови Українського інституту національної памяті, доктор історичних наук, професор Владислав Верстюк, заступник директора галузевого державного архіву СБУ, кандидат історичних наук Сергій Кокін, доктор історичних наук, професор Станіслав Кульчицький, директор Видавничого дому «Києво – Могилянська академія» Віра Соловйова та українська письменниця, вдова Дж. Мейса, Наталія Дзюбенко – Мейс.
      У своїх виступах Станіслав Кульчицький та Владислав Верстюк наголосили, що проведений захід присвячується пам’яті видатного науковця Дж. Мейса, який залишив по собі величезний спадок для вивчення одного з найважливіших періодів історії України. Також вони зазначили, що головною проблемою сьогодення є не стільки відсутність повних документальних свідчень щодо радянського періоду історії, а здатність істориків до всебічного аналізу вже розсекречених матеріалів.
      Захід відвідало понад 100 викладачів гуманітарних дисциплін, аспірантів та магістрантів вищих навчальних закладів Чернігова, а також працівників закладів культури.
      Під час роботи діяла виставка літератури провідних українських видавництв.

      Час оприлюднення: 19 лютого 2010 року
      Виконавець: Гапієнко А.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 18 лютого 2010р.

18 лютого 2010 р.

      17 лютого Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів провів черговий семінар-тренінг на базі Новозаводської районної ради.Що таке етика та етикет, чим вони відрізняються? Які основні норми професійної етики? Цим та ряду інших питань був присвячений семінар під назвою «Етика та етикет у державному управлінні та місцевому самоврядуванні».
      Учасники проаналізували особливості етики ділового спілкування, звернули увагу на умови, в яких реалізується культура спілкування. Всі присутні вчилися говорити компліменти, конструктивно критикувати та вислуховувати критику, виробляли прийоми запам’ятовування інформації і механізми захисту від маніпуляцій.
      Серед питань, які викликали особливе обговорення, в аудиторії: «Якими є основні вимоги до усного ділового спілкування?», «Які правила поведінки в колективі ви вважаєте найбільш доречними?», «Які правила етикету необхідні працівникам державної установи для успішної роботи з відвідувачами?», «Які етичні норми поведінки повинні бути притаманні керівникові?» «В чому полягає сутність вміння слухати?» тощо.

      Час оприлюднення з 18 лютого 2010 року
      Виконавець: Коваленко Н.В.
      конт. тел.: (0-0462) 676 052

Новини за 17 лютого 2010р.

17 лютого 2010 р.

Чи є ще «білі плями» у вивченні радянського періоду історії України?

      – «круглий стіл» під такою назвою відбудеться 19 лютого 2010 року за ініціативи Українського інституту національної пам’яті, Видавничого дому «Києво-Могилянська академія», Чернігівського Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.
      В рамках заходу передбачене обговорення трьох питань, а саме: «Джеймс Мейс і його вклад в дослідження України», «Розсекречені документи радянських спецслужб та їх значення для об’єктивного висвітлення історії України ХХ ст.», «Нові видання з історії України Видавничого дому «Києво-Могилянська академія», Інституту історії України та Українського інституту національної пам’яті».
      Планується участь заступника голови Українського інституту національної пам’яті, доктора історичних наук, професора В. Верстюка, заступника директора Галузевого державного архіву СБУ, кандидата історичних наук С. Кокіна, доктора історичних наук, професора С. Кульчицького, директора Видавничого дому «Києво-Могилянська академія» В. Соловйової, української письменниці Н. Дзюбенко-Мейс.
      До участі у заході запрошуються представники громадськості, науковці, викладачі, журналісти.
      Початок заходу: 19 лютого 2010 року о 11.00.
      Місце проведення: проспект Миру 43, зал засідань Чернігівської обласної ради.

      Час оприлюднення з 17 лютого 2010 року
      Виконавець: Чабак Л.А.
      конт. тел.: (0-0462) 676 052

***


Видавничий дім «Києво-Могилянськаакадемія»

Український інститут національноїпам’яті

Чернігівська обласна державнаадміністрація

Чернігівська обласна рада

 

ПРОЕКТ

 

 

 

 

 

«круглий стіл»

 

Чи є ще «білі плями» у вивченні радянського періодуісторії України?

 

 

19 лютого 2010 р.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Чернігів -2010


 

ПРОГРАМА

 

10301100 реєстрація учасників, огляд експозиції.

 

1100 – 1110  Відкриття.

(ІІІ поверх, конференц-залБудинку засідань обласної ради)

 

Учасники:освітяним. Чернігова і області, представники органів виконавчої влади та місцевогосамоврядування, громадських організацій, працівники культури, журналісти.

 

Президія: В.Соловйова, В.Верстюк, В.Бойко, представники облдержадміністрації,обласної ради

 

Ведучий:БойкоВолодимир Миколайович, директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищеннякваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевогосамоврядування, установ і організацій

 

Вітальнеслово: (10 хв.)

·       Представникоблдержадміністрації;

·       Представникобласної ради;

·       Верстюк Владислав Федорович, заступник голови Українського інституту національноїпам’яті.

·       СоловйоваВіра Йосипівна, директор Видавничого дому “Києво-Могилянська академія”»

 

11101150   І панель: «Джеймс Мейс і його вклад в дослідження України»

                 Виступи та відповіді на запитання: (40 хв.)

 

СтаніславКульчицький, доктор історичних наук, професор.

 

НаталіяДзюбенко-Мейс, українська письменниця, вдова Дж.Мейса.

 

1150 – 1220   ІІпанель: «Розсекречені документи радянських спецслужб і їх значення для об’єктивноговисвітлення історії України ХХ ст.”.

Виступи та відповіді на запитання:(30 хв.)

 

Сергій Анатолійович Кокін, заступник директора Галузевого державного архіву СБУ,кандидат історичних наук

 

Владислав Федорович Верстюк, заступник голови Українськогоінституту національної пам’яті, доктор історичних наук, професор

 

1220 – 1240    ІІІпанель: «Нові видання з історії України Видавничого дому “Києво-Могилянська академія”», Інституту історії України та Українськогоінституту національної пам’яті

Виступи та відповіді назапитання: (20 хв.)

 

СтаніславВладиславович Кульчицький, доктор історичних наук,професор.

 

Владислав Федорович Верстюк, заступник голови Українськогоінституту національної пам’яті, доктор історичних наук, професор

 

Соловйова Віра Йосипівна, директор Видавничогодому “Києво-Могилянська академія”»

 

1240 – 1245   Підбиття підсумків: (5 хв.)

Соловйова Віра Йосипівна, директор Видавничогодому “Києво-Могилянська академія”»


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Чернігівський центрперепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади,органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій

14000, м. Чернігів, проспектМиру, 43

Tel.: (+380 462) 67-60-52, fax (+ 380 462) 77-43-12

E-mail:chcppk@gmail.com

Website: www.center.uct.ua

***


      Сьогодні в Центрі розпочав свою роботу постійно діючий тематичний семінар „Ділова українська мова у сфері державного управління” для працівників управлінь і відділів облдержадміністрації, управлінь обласної ради, відповідальних за організацію роботи з документами і контроль.
      Відкрили навчання заступник директора центру Куприяненко Тамара Іванівна та начальник організаційного відділу апарату облдержадміністрації, магістр державної служби Підгайний Петро Михайлович.
      Петро Михайлович також прочитав для слухачів лекцію «Сучасна українська літературна мова і культура ділового мовлення» та провів практичне заняття з теми «Організаційні документи».
      Про зміни в українському правописі, про складні випадки орфографії розгляне зі слухачами на практичному занятті начальник інформаційно-аналітичного відділу управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Подкур Анатолій Васильович.
      Тематичну зустріч з питання «Класифікація документів. Національний стандарт України» проведе начальник відділу Державного архіву області, магістр державної служби Наталія Михайлівна Лобанова.
       В рамках даного навчання посадовці зустрінуться ще два рази протягом 2010 року.

      Час оприлюднення з 17 лютого 2010 року
      Виконавець: Карпенко Т.К.
      конт. тел.: (0-0462) 676 052

Новини за 16 лютого 2010р.

16 лютого 2010 р.

Представники двох країн – членів Європейського Союзу та двох – учасників Східного партнерстваобговорили аспекти європейської політики


      під час відеоконференції «Східне партнерство – новий вимір спільного європейського простору», що відбулася в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, за ініціативи Сіверського інституту регіональних досліджень та Центру європейської інформації обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Короленка, що діє за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
      В режимі відеозв’язку учасники заходу торкнулися різних аспектів євроінтеграційних процесів як в країнах-членах Європейського Союзу (Польщі, Естонії) так і країнах – учасниках політики Східного партнерства. (Вірменії, України).
      Присутніх в аудиторії, а це відповідальні працівники з питань європейської та євроатлантичної інтеграції органів влади, цікавило, як саме розвиваються стосунки Росії та Вірменії в контектсті євроінтеграції?; як вплинула світова економічна криза на країн – нових членів європейського Союзу?; чи зріс рівень соціальної захищеності громадян в контексті євроінтгерації Естонії?
      Зазначені запитання певним чином і зумовили структуру виступів учасників відеоконференції «Східне партнерство – новий вимір спільного європейського простору», які зорієнтували свої доповіді на розкриття як соціальних складових євроінтеграційних процесів, так і політичних чинників, що прямо чи опосередковано впливають на курс євроінтеграції.
      Зокрема Вільяр Вібел (Естонія) охарактеризував сучасний стан справ у своїй країні в контесті її членства в ЄС. Відповідаючи на запитання присутніх, він зупинився на питаннях працевлаштування, зокрема й представників України, в Естонії та соціальному захисті працівників. Доповідач звернув увагу й на житлові питання, зазначивши, що після вступу Естонії до ЄС кількість соціального житла в країні значно збільшилась.
      Про проблеми та перспективи євроінтеграції у Вірменії вів розмову інший учасник відеоконференції Теван Подгосян. «Для наших країн процес євроінтеграції зовсім не простий, він супроводжувався землетрясіннями, блокадами, війною, – зазначив доповідач, – але сьогодні вже 85% жителів Арменії є прихильниками європейського курсу». До того ж, представник Арменії привітав українців з демократичними виборами, підкресливши, що Україна є своєрідним взірцем демократії для деяких пострадянських країн.
      Окремим блоком відеоконференції став виступ Ігора Любашенка (Польща). Українець за походженням, що вже біля десяти років живе й працює в Польщі, висловив своє бачення роботи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства, та звернув увагу на такі дилеми, з ним пов’язані, як підбір тематики для обговорення, пропорції представництва різних кандидатів тощо.
      Оскільки серед доповідачів нинішньої відеоконференції – 75% становили учасники зазначеного форуму, то співрозмовники дійшли висновку, що цей захід став його своєрідним продовженням.

      Час оприлюднення з 16 лютого 2010 року
      Виконавець: Чабак Л.А.
      конт. тел.: (0-0462) 676 052

***

16 лютого 2010 р.


      На базі чернігівського Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації 16 лютого розпочав роботу тематичний короткостроковий семінар «Державне управління України у спільному європейському просторі» для відповідальних працівників з питань євроатлантичної інтеграції відділів та управлінь облдержадміністрації. Він триватиме до 18 лютого, і має на меті висвітлити такі питання, як історія створення та інституційна система ЄС, перспективи євроатлантичної інтеграції України та ін.
      У відкритті і роботі тренінгу взяли участь директор Центру Володимир Бойко та заступник начальника юридичного відділу апарату облдержадміністрації Наталія Мужикова. Вони структурно розкрили причини створення та проблеми сучасного функціонування ЄС, вектори його співпраці з іншими міжнародними інституціями, наголосили на перевагах, які отримують держави – члени ЄС.
      У ході навчання застосовувались інтерактивні методи, різноманітні вправи та тренінгові методики. Слухачі брали активну участь у роботі, закріплювали набуті знання в ході практичної роботи та обговорень.

      Час оприлюднення з 16 лютого 2010 року
      Виконавець: Гапієнко А.А.
      конт. тел.: (0-0462) 676 052

Новини за 15 лютого 2010р.

12 лютого 2010 р.

«Східне партнерство – новий вимір спільного європейського простору»

      – відеоконференція під такою назвою відбудеться в приміщенні Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, за ініціативи Сіверського інституту регіональних досліджень та Центру європейської інформації обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Короленка, що діє за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
      В рамках заходу передбачається обмін думками з приводу політики Східного партнерства з точки зору його учасників (України, Арменії), а також країн-членів Європейського Союзу (Польщі, Естонії). Представники зазначених країн в режимі відеозв’язку візьмуть участь в обговоренні.
      До участі у заході запрошуються представники громадськості, державні службовці та посадові особи органів місцевого самоврядування, науковці, викладачі, журналісти.
      Початок заходу: 16 лютого 2010 року о 14.00.
      Місце проведення: проспект Миру 43, ЦППК, аудиторія №3.

      Час оприлюднення з 16 лютого 2010 року
      Виконавець: Чабак Л.А.
      конт. тел.: (0-0462) 676 052

Новини за 12 лютого 2010р.

12 лютого 2010 р.


      12 лютого в приміщенні Сосницької райдержадміністрації Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів провів виїзний семінар-тренінг «Забезпечення ефективності боротьби із корупцією та запровадження принципів належного врядування у сфері публічної адміністрації».
      У відкритті і роботі тренінгу взяв участь голова Сосницької районної державної адміністрації Василь Колос. Він наголосив на важливості і актуальності такого навчання, підкреслив необхідність досконалого знання законодавства для кожного посадовця.
      Під час семінару його учасники, а це голови територіальних громад Сосниччини, державні службовці місцевих органів виконавчої влади, мали змогу ознайомитися з такими питаннями: сучасне антикорупційне законодавство України, Закон України «Про засади запобігання та протидії корупції», запровадження принципів належного врядування у сфері публічної адміністрації – запорука успішної боротьби з корупцією, історія та досвід країн Європейського Союзу у сфері боротьби з корупцією, заходи з усунення причин та умов, що призводять до порушення антикорупційного законодавства. Слухачі проаналізували нове антикорупційне законодавство України, окремі питання якого викликали жваве обговорення серед слухачів.
      Провів семінар Сергій Меженний – головний спеціаліст відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної ради апарату облдержадміністрації.
      На семінарі виступив і Дмитро Никоненко – заступник начальника управління преси та інформації облдержадміністрації. Він представив виставку літератури виданої в рамках обласної програми «Українська книга» за 2008 – 2009 роки та районних газет, охарактеризував стан справ на інформаційному просторі Чернігівщини.
      Слухачі отримали змістовні і професійні відповіді на всі свої питання.

      Час оприлюднення з 12 лютого 2010 року
      Виконавець: Коваленко Н.В.
      конт. тел.: (0-0462) 676 052

Новини за 11 лютого 2010р.

11 лютого 2010 р.


      Сьогодні, 11 лютого, у Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів було проведено «круглий стіл» у форматі відеоконференції на тему «Взаємодія Орловської регіональної Академії державної служби та її філіалів з органами державної влади і місцевого самоуправління: практика і напрями розвитку».
      В цьому заході взяли участь як представники Чернігівського ЦППК, так і представники від Орловської академії та її філіалів у Тамбові, Смоленську, Брянську. Чернігівську область представляли: директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко та заступник начальника управління державної служби Головдержслужби в Чернігівській області Ірина Протченко. Представниками від Орловської Академії та філіалів були: Анатолій Харченко, Тетяна Болховитіна, Віктор Герасимов, Олена Лукіна та ін.
      У ході конференції обговорювали питання, безпосередньо пов’язані з проблемами у сфері підготовки та підвищення кваліфікації державних службовців, їх теоретичні та практичні засади, якість освіти в галузі державної служби, форми розвитку співробітництва між владою і закладами, що здійснюють підготовку та підвищення кваліфікації посадовців.

      Час оприлюднення: 11 лютого 2010 року.
      Виконавець: Гапієнко А.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

***

      Перший виїзний семінар-тренінг «Регулювання відносин між роботодавцями та найманими працівниками в межах КЗпП України. Оплата праці в органах місцевої влади» із серії запланованих на 2010 рік провів Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів в Ічнянському районі.
      11 лютого в приміщенні Ічнянської райдержадміністрації зібрались голови територіальних громад, державні службовці місцевих органів виконавчої влади. Вони обговорювали питання регулювання трудових відносин, додержання державних гарантій в оплаті праці, соціальні стандарти у сфері праці, порядок індексації грошових доходів громадян.
      Семінір-тренінг провела Катерина Тимощенко – заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації. Вона розказала про договірне регулювання трудових відносин, зміст колективного договору, оплату праці на основі єдиної тарифної сітки, умови оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, порядок розрахунку заробітної плати та матеріальної допомоги.
      В роботі семінару взяв участь Никоненко Дмитро Миколайович – заступник начальника управління преси та інформації облдержадміністрації. Він представив виставку літератури виданої в рамках обласної програми «Українська книга» за 2008 – 2009 роки та районних газет. Никоненко Д.М. охарактеризував стан справ на інформаційному просторі Чернігівщини.
      Слухачі отримали змістовні і професійні відповіді на всі свої питання.

      Час оприлюднення з 11 лютого 2010 року
      Виконавець:Куприяненко Т.І.
      конт. тел.: (0-0462) 676 052

Новини за 8 лютого 2010р.

08 лютого 2010 р.


      8 лютого в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочалася перша сесія навчання головних бухгалтерів міських (міст районного значення), селищних рад за напрямом 1501 «Державне управління» (ПППК).
      Відкрив навчання директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко, зазначивши, що метою проведення даного навчання є знайомство слухачів зі змінами в нормативно-правовій базі, звітних системах.
      Протягом тижневого навчання заплановано ряд конверсаторіумів, присвячених фінансовим повноваженням органів місцевого самоврядування, використанню коштів місцевих бюджетів, оподаткуванню фізичних осіб, питанням щодо правового регулювання управління об’єктами комунальної власності, тощо. Про особливості контролю за виконанням закону про бюджет та про сучасні комп’ютерні технології у діяльності органів місцевого самоврядування бухгалтери дізнаються під час практичних занять. Також будуть висвітлені питання про нове антикорупційне законодавство України, та щодо її євроінтеграції.
      В ході пятиденного навчання перед слухачами виступатимуть представники Державної податкової адміністрації в області, Контрольно-ревізійного управління, управління Пенсійного фонду України в Новозаводському районі м. Чернігова, Головного управління економіки, працівники апарату обласної державної адміністрації та обласної ради.

      Час оприлюднення 08 лютого 2010 року
      Виконавець: Гапієнко А.А.
      конт. тел.: (0462) 676 052