Новини за 11 березня 2010р.

11 березня 2010 р.

      10 березня в м. Бахмач пройшов виїзний семінар-тренінг за темою «Питання пов’язані з реалізацією повноважень органів місцевого самоврядування щодо володіння, розпорядження та управлінням об’єктами комунальної власності».
      Відкрила семінар заступник голови, керівник апарату Бахмацької районної державної адміністрації Ольга Допа.
      Перед учасниками, а це голови територіальних громад Бахмацького району, представники Бахмацької районної ради та районної державної адміністрації, виступили начальник відділу орендних відносин та організації розрахунків управління комунального майна обласної ради Олександр Нетреба і головний спеціаліст відділу орендних відносин та організації розрахунків управління комунального майна обласної ради Людмила Кушнір.
      Допівадачі відповіли на запитання слухачів, дали рекомендації по розв’язанню практичних проблем, які виникли чи можуть виникнути при роботі з комунальним майном.
      Всі учасники семінару зійшлися на думці, що питання комунальної власності на сьогоднішній день одне з найважливіших.

      Час оприлюднення: 11 березня 2010 року
      Виконавець: Болотний П.В.
      конт. тел.: (0-462) 676 052

***

11 березня 2010 р.

«ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ АЛЬТЕРНАТИВНИХ ДЖЕРЕЛ ЕНЕРГІЇ – ЗАСТОСУВАННЯ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ДОСВІДУ В УКРАЇНІ»:

      семінар під такою назвою провів у Городянському районі Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.
      У відкритті та роботі тренінгу взяли участь перший заступник голови Городнянської районної державної адміністрації Володимир Черномаз та голова Городянської районної ради Олександр Верхуша. Вони наголосили на важливості і актуальності такого навчання.
      Під час семінару його учасники, а це голови територіальних громад Городнянщини, державні службовці місцевих органів виконавчої влади, мали змогу ознайомитися з такими питаннями: споживання енергії в Україні; відновлювальна енергетика у світі та Україні; державна політика енергозбереження країн Європейського Союзу; програми енергозбереження та законодавство в Україні.
      На тренінгу слухачі проаналізували стан сучасної енергетики України, перспективні напрями її розвитку. Також була розглянута відновлювальна енергетика в світі: фотоелектрика, вітроенергетика, біопаливо та їх використання в Україні, стан впровадження енергозберігаючих технологій на Чернігівщині. Учасники семінару дійшли висновку, що питання вже сьогоднішнього дня – це розширення використання альтернативних джерел енергії: сонця, вітру, біомаси.
      Провів семінар Сергій Зінченко – керівник Чернігівської філії Державного підприємства «Учбово-експертний центр НАЕР».

      Час оприлюднення: 11 березня 2010 року
      Виконавець: Коваленко Н.В.
      конт. тел.: (0-462) 676 052