Новини за 18 березня 2010р.

18 березня 2010 р.

      17 березня Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів провів друге заняття на тему „Корупція як загроза демократії”.в рамках постійно діючого тематичного семінару «Місцеве самоврядування як основа демократичного розвитку» для посадових осіб Чернігівської міської ради, її структурних підрозділів.
      У відкритті і роботі семінару взяв участь заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Микола Літвінов.
      Провела семінар Ірина Протченко – заступник начальника Управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області
      Учасники семінару мали змогу ознайомитися з такими питаннями: дотримання антикорупційного законодавства; заходи, спрямовані на запобігання проявам корупції та дотримання спеціальних обмежень щодо державних службовців та інших осіб, уповноважених на виконання функцій держави, спрямованих на попередження корупції; щорічний рейтинг „Індексу сприйняття корупції”. Були отримані відповіді на проблемні питання заповнення державними службовцями декларації про доходи, зобов`язання фінансового характеру та майновий стан посадовця та особи, яка претендує на зайняття посади державного службовця щодо себе та членів своєї сім`ї.

      Час оприлюднення 18 березня 2010 року
      Виконавець: Куприяненко Т.І.
      конт. тел.: (0-462) 676 052

***

      Розгляду етичних аспектів роботи посадовців був присвячений семінар-тренінг «Етика та етикет у державному управлінні та місцевому самоврядуванні. Робота з відвідувачами», що відбувся в Бобровицькій райдержадміністрації.
      Учасники заходу, а це голови територіальних громад та працівники апарату Бобровицької райдержадміністрації ознайомилися з поняттями «етика ділового спілкування», «професійна культура та мораль», розглянули критику та компліменти в діловій комунікації, етичні аспекти роботи з відвідувачами, проаналізували складові елементи етикету – як сукупності правил поедінки людини, зупинилися на етикеті телефоної розмови, правилах привітання тощо.
      Взаємна вічливість, толерантність, терпимість одне до одного створюють позитивний клімат у колективі, а отже сприяють ефективній роботі, – дійшли висновку учасники семінару.
      Проводила семінар-тренінг учений секретар Чернігівського центру підвищення кваліфікації Людмила Чабак.

Час оприлюднення: 18 березнь 2010 року
Виконавець: Коваленко Н.В.
конт. тел.: (0462) 676 052