Новини за 29 березня 2010р.

24 березня 2010 р.

Основні аспекти державної служби та служби в органах місцевого самоврядування вивчатимуть студенти випускних курсів

       Під час тематичного короткотермінового семінару «Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи», що розпочався сьогодні в Центрі підвищення кваліфікації.
      Вже традиційним стало запрошення на відкриття заходу випускників семінару минулих років, які на сьогоднішній день поповнили ряди державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування. Вони поділились своїми враженнями від навчання та роботи на посадах, розповіли про свої функціональні обов’язки.
      В перший день навчання дізналися молоді люди і про діяльність Спілки молодих державних службовців – всеукраїнської громадської організації, чернігівський осередок якої представив його голова, заступник начальника управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Юрій Музика.
      «Накопичення інформації в сучасному суспільстві збільшується в геометричній прогресії. Тому зростає необхідність у постійному підвищення свого професійного рівня, здобутті додаткової освіти» – зазначив на відкритті заходу директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко. Тобто зазначене навчання є певним шансом для молодих людей, шансом підвищення своєї конкурентноспроможності на ринку праці, здобуття престижної посади.
      Програма тематичного короткотермінового семінару дає можливість побачити своєрідний «зріз» органів влади, зрозуміти сутність їх роботи. Тож в рамках двотижневого навчання студенти V курсу державних вищих навчальних закладів Чернігова матимуть змогу ознайомитися з основними напрямами роботи апарату обласної державної адміністрації, виконавчого апарату обласної ради, управлінь та відділів обласної державної адміністрації, зустрітися з керівництвом міста та області. Вони проаналізують критерії ефективної роботи органів влади, обговорять соціально-економічне становище області, промисловість та сільське господарство, основні напрями бюджетної і податкової, гуманітарної та соціальної політики та ін.
      Традиційно студенти відвідають Верховну Раду України та Комітети з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму; з питань науки і освіти, ознайомляться з діяльністю Інституту підвищення кваліфікації керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України.
      Другий тиждень навчання передбачатиме стажування молодих людей в органах виконавчої влади і органах місцевого самоврядування, тобто їх практичне ознайомлення зі специфікою відповідних галузей державного управління.
      За результатами навчання, стажування та підсумкового тестування студенти будуть зараховані до кадрового резерву на посади державних службовців.

      Час оприлюднення: 29 березня 2010 року.
      Виконавець: Чабак Л.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052