Новини за 31 березня 2010р.

31 березня 2010 р.

Міський голова провів лекцію для студентів

      Чернігівський міський голова Олександр Соколов провів лекцію для студентів чернігівських вищих навчальних закладів.
      Традиційна лекція відбулася у Центрі підвищення кваліфікації держслужбовців Чернігівської облдержадміністрації у рамках навчання студентів на тему: “Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи”. Завдяки кількаденним заняттям у Центрі свої знання про державну служба та місцеве самоврядування покращили 30 молодих людей з чотирьох вишів Чернігова.
      Безпосередньо лекція Чернігівського міського голови стосувалася соціально-економічного розвитку обласного центру та подальших перспектив міста.
      Для ілюстрації діяльності міської влади О.Соколов продемонстрував фільм “Підсумки року – 2009”, створений ТРА “Новий Чернігів”. За словами міського голови, фільм розповідає про основні напрацювання міської влади торік, а також про вирішення проблемних питань життєдіяльності міста і подолання кризових явищ в економіці.
      Після фільму О.Соколов розповів про пріоритетні на сьогодні напрямки діяльності міської влади. Як основне завдання 2010 року, він назвав відродження діяльності чернігівських підприємств. “Стабільна робота підприємств і відродження кредитування – це обов’язкові умови ефективного та перспективного розвитку міського господарства”, – зауважив міський голова Чернігова. Під час зустрічі йшлося також про перспективи розбудови Чернігова, розвиток мікрорайону Масани.
      Крім того, міський голова відповів на запитання студентів, а вони стосувалися ситуації у Чернігові з безпритульними тваринами, туристичних перспектив обласного центру у ході підготовки та проведення “Євро-2012”, внесення змін до Бюджетного кодексу України.
      На завершення спілкування з молодими людьми О.Соколов запросив їх брати участь у конкурсах на заміщення вакантних посад у міськраді, оскільки молоді фахівці, котрі готові впроваджувати нові управлінські рішення, завжди необхідні місту.

      Ірина Синельник

***

У КОРЮКІВЦІ ВИВЧАЛИ ЗЕМЕЛЬНЕ ЗАКОНОДАВСТВО

      30 березня Центр підвищення кваліфікації кадрів провів семінар-тренінг «Правове регулювання земельних відносин» для посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців місцевих органів влади Корюківського району.
      Відкрив навчання керівник апарату Коріківської районної державної адміністрації Олександр Безнісько. Він наголосив на важливості та актуальності теми семінару і висловив сподівання, що після навчання посадовці матимуть достатньо знань для ефективного і швидкого врегулювання земельних питань. У роботі тренінгу взяв участь голова Корюківської районної ради Василь Хроленко.
      Проводив семінар завідувач сектору по зв’язках із засобами масової інформації та громадськістю головного управління Держкомзему у Чернігівській області Ігор Пузан. Поєднуючи лекційні та інтерактивні форми роботи, він розповів слухачам про механізми відведення земельних ділянок, про реалізацію права власності на землю та безоплатне оформлення технічної документації із землеустрою. Виконуючи практичні вправи, посадовці дізналися про особливості та тонкощі продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення.

      Час оприлюднення: 31 березня 2010 року.
      Виконавець:Коваленко Н.В.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

***

31 березня 2010 року

У Деснянській районній раді посадовці вчились…

      «Чому Європейський Союз цікавиться Україною? Як впливає євро інтеграція на нашу державу?», – такі та інші питання лунали під час тренінгу «Державне управління у спільному європейському просторі». 31 березня його проводив Центр підвищення кваліфікації кадрів для працівників виконкому Деснянської районної ради.
      Директор Центру Володимир Бойко розповів слухачам про витоки та засади Європейської політики сусідства та Східного партнерства, вимоги, які висуваються до управлінців у зв’язку з її реалізацією, а також про можливості, які відкриваються перед Україною у зв’язку з очікуваним підписанням Угоди про політичну асоціацію та про зону вільної торгівлі України з ЄС. Надалі слухачі самостійно проаналізувало позитивні та негативні критерії реалізації Східного партнерства в Україні. Причому як найбільший позитив слухачі відзначили перспективи підвищення якості життя, а найбільше їх хвилюють неузгодженості серед чинного українського законодавства та його норм з європейським правом.
      У підсумку слухачі зазначили, що дізнались нові терміни, нову інформацію, замислились над питанням: «Що зробить для того, щоб менталітет пересічного українця сприймав європейські стандарти?».

      Час оприлюднення: 31 березня 2010 року.
      Виконавець: Бойко В.М.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052