Новини за 7 квітня 2010р.

Прес-анонс

7 квітня 2010 року

«Друга світова війна в національній пам’яті Українського народу»

      Під такою назвою в Чернігові 8 квітня 2010 р. з ініціативи Українського інституту національної пам’яті проводитиметься круглий стіл.
      Організатори: Український інститут національної пам’яті, Чернігівська обласна державна адміністрація і Чернігівська обласна рада.
      У заході братимуть участь дослідники Центрального державного архіву зарубіжної україніки, Інституту історії України НАН України, Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941—1945 рр.», Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Г. Шевченка і Корюківського історичного музею.

      Місце проведення круглого столу: ІІІ поверх, конференц-зала Будинку засідань Чернігівської обласної ради (м. Чернігів, проспект Миру, 43).
      Реєстрація учасників заходу: 8 квітня 2010 року з 10:30 до 11:00.
      Початок проведення круглого столу: 8 квітня 2010 року об 11:00.

Управління з питань внутрішньої політики
та зв’язків з громадськістю
Чернігівської облдержадміністрації

Верховна Рада України чекає на молодих фахівців

      Випускники вищих навчальних закладів, що виявили бажання у майбутньому працювати в органах державної влади та місцевого самоврядування, протягом двох тижнів проходять навчання за програмою тематичного короткотермінового семінару «Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи» у Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. В рамках зазначеної програми для студентів було організовано виїзне практичне заняття у Києві, що включило в себе відвідання Верховної Ради, низки Комітетів України, Інституту підвищення кваліфікації керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України.
      Учасники виїзного заняття мали можливість поспілкуватись з представниками Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, Комітету з питань науки і освіти. Досвідчені фахівці – завідувачі секретаріатів комітетів розповіли про основні напрями законодавчої роботи у сфері сімейного законодавства, молодіжної, туристичної політики, спорту, освіти і наукової роботи, окреслили перспективи розвитку цих напрямів у майбутній Україні. Це викликало цілу низку різноманітних питань серед молоді, більшість з яких стосувались нововведень у сфері надання вищої освіти, працевлаштування молодих спеціалістів – випускників, особливостей запровадження Болонської системи на теренах України. На всі питання слухацька аудиторія отримала кваліфіковані відповіді, були обговорені недоліки у законодавчій базі вищеназваних комітетів та їх найбільш вдалі реформи.
      Екскурсія була продовжена відвіданням Верховної Ради, де студенти мали нагоду побувати у конференц-залі, на балконі зали засідань, поблукати кулуарами найважливішого органу законодавчої влади України.
      Заключна частина виїзного заняття в м. Київ пройшла в Інституті підвищення кваліфікації керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України. Там відбувся ознайомчий семінар щодо діяльності Академії та діючого при ній Інституту. До слова були запрошені: директор інституту Гошовська Валентина Андріївна, перший заступник директора, керівник кадрів НАДУ Ларіна Наталія Борисівна, начальник управління змістом та координацією підвищення кваліфікації Байченко Олексій Дмитрович. Вони висвітлили основні вектори діяльності центру, наголосили на дефіциті фахівців у сфері державного управління, розповіли про факультети та кафедри академії, її видатних випускників.
       Студенти, що взяли участь в практичному занятті, отримали можливість на практиці побачити роботу вищих органів державної влади, сформувати власне бачення перспектив розвитку України в цьому напрямі.

      Час оприлюднення з 07 квітня 2010 року
      Виконавець:Гапієнко А.А.
      конт. тел.: (0462) 676 052