Новини за 30 квітня 2010р.

30 квітня 2010 року

У МЕНІ ВИВЧАЛИ ЗЕМЕЛЬНЕ ЗАКОНОДАВСТВО

      29 квітня Центр підвищення кваліфікації кадрів провів семінар-тренінг «Правове регулювання земельних відносин» для посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців місцевих органів влади Менського району.
      Відкрив навчання в. о. голови Менської районної державної адміністрації Валерій Миколайович Щукін Валерій Миколайович. Він наголосив на важливості та актуальності теми семінару і висловив сподівання, що після навчання посадовці матимуть достатньо знань для ефективного і швидкого врегулювання земельних питань.
      Проводив семінар завідувач сектору по зв’язках із засобами масової інформації та громадськістю головного управління Держкомзему у Чернігівській області Ігор Борисович Пузан. Поєднуючи лекційні та інтерактивні форми роботи, він розповів слухачам про механізми відведення земельних ділянок, про реалізацію права власності на землю та безоплатне оформлення технічної документації із землеустрою. Виконуючи практичні вправи, посадовці дізналися про особливості та тонкощі продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення.

      Час оприлюднення: 30 квітня 2010 року
      Виконавець:Карпенко
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

***

Основні аспекти роботи органів місцевого самоврядуванняз німецької точки зору

      розкрив під час зустрічі на тему «Завдання, організація місцевого самоврядування у Німеччині та державний нагляд за ним» Юрген Вальхсгьофер – бургомістр зі стажем роботи 16 років, професор, а нині – референт фонду Ганнса Зайделя.
      Учасники заходу, що відбувся у приміщенні Чернігівської міської ради, а це посадові особи місцевого самоврядування, детально ознайомились із завданнями місцевого самоврядування в Німеччині. Серед них Юрген Вальхсгьофер зупинився на тих, що пов’язані з внутрішньою організацією, персоналом, правом, внутрішньою безпекою та порядком, школами, освітою та культурою, дозвіллям і спортом, соціальним захистом і молоддю, охороною здоров’я та лікарняною справою, міським розвитком, будівництвом та житлом, охороною довкілля.
      «Право міст вирішувати свої справи на власний розсуд закріплено в Німеччині конституційно – зазначив доповідач, – при цьому міста мають свої власні податкові надходження, тобто вони не залежать так безмежно від держави». Цим, зокрема, і пояснюється така величезна кількість сфер, вирішення питань в яких належить до функцій органів місевого самоврядування.
      Наступні блоки зустрічі присвячувалися державному нагляду над виконанням завдань, що є прерогативою органів самоврядування, або ж делеговані державою зазначеним структурам, а також організаційним питанням місцевого самоврядування. Зокрема, пан Вальхсгьофер підкреслив публічний характер прийняття рішень на місцевому рівні.
      Ця зустріч з Юргеном Вальхсгьофером стала вже другою із серії запланованих у рамках навчання посадових осіб органів місцевого самоврядування Чернігова.

      Час оприлюднення з 30 квітня 2010 року
      Виконавець: Чабак Л.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052