Новини за 5 травня 2010р.

5 травня 2010 року

Презентація виставки «Місто європейське»

      фотовиставка «Місто європейське» відкрилася в приміщенні Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка за спільної ініціативи Центру європейської інформації м. Чернігів, Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації, Сіверського інституту регіональних досліджень за підтримки МФ «Відродження».
      Автор виставки – Володимир Бойко – директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, кандидат історичних наук.
      З метою навчання та стажування він відвідав різні європейські країни – Польщу, Естонію, Бельгію. Побачене закарбував на аматорському фото.
      Світлини відображають повсякденне життя європейських міст, поєднуючи в собі відлуння старовини та подих сучасності, спонукають до роздумів та порівнянь.

      Час оприлюднення з 5 травня 2010 року
      Виконавець: Чабак Л.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

***

      «Пам’ять серця», «Великопомний подвиг», «Війна без пощади і милосердя», «Армія безсмертних» – ці та інші книги представлені на виставці «До 65-ї річниці Перемоги», що діє в Чернігівському Центрі підвищення кваліфікації кадрів. На виставці презентовано літературу, присвячену висвітленню найбільш трагічної сторінки нашої історії — Великої Вітчизняної війни.
      Перемога у цій війні далася українському народу ціною великих втрат: було вбито, загинуло у полоні, зникло безвісти, померло у госпіталях у перші повоєнні роки 4,1 млн. чоловік; більше 2 млн. чоловік було вивезено до Німеччини на примусову працю.
      День Перемоги офіційно почали відзначати з 1965 р. 9 травня є святковим днем й державним святом, також в цей день вшановують пам’ять загиблих.

      Час оприлюднення з 05 травня 2010 року
      Виконавець: Сірик А.С.
      конт. тел.: (0462) 676 052