Новини за 20 травня 2010р.

20 травня 2010 року

Круглий стіл «ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ АЛЬТЕРНАТИВНИХ ДЖЕРЕЛ ЕНЕРГІЇ»:

      семінар під такою назвою провів Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів у Коропському районі.
      Відкрив семінар-тренінг перший заступник голови Коропської районної державної адміністрації Петро Демиденко. Він наголосив, що перехід на альтернативні джерела енергії – це питання не майбутнього, а сьогодення. Обізнаність посадовців з законодавчою базою та різними аспектами даної проблематики – запорука вирішення цілого ряду проблем.
      На тренінгу слухачі проаналізували стан сучасної енергетики України, перспективні напрями її розвитку. Також була розглянута відновлювальна енергетика в світі: фотоелектрика, вітроенергетика, біопаливо та їх використання в Україні, стан впровадження енергозберігаючих технологій на Чернігівщині.
      Учасниками семінару стали посадові особи місцевого самоврядування, державні службовці місцевих органів влади Коропського району. Вони обговорили такі питання: споживання енергії в Україні; відновлювальна енергетика у світі та Україні; державна політика енергозбереження країн Європейського Союзу; програми енергозбереження та законодавство в Україні. Присутні дійшли висновку, що питання вже сьогоднішнього дня – це розширення використання альтернативних джерел енергії: сонця, вітру, біомаси.
      Провів семінар Сергій Зінченко – керівник Чернігівської філії Державного підприємства «Учбово-експертний центр НАЕР».

      Час оприлюднення: 20 травня 2010 року
      Виконавець: Коваленко Н.В.
      конт. тел.: (0-0462) 676 052