Новини за 1 червня 2010р.

1 червня 2010 року

Практиці підготовки та запровадження місцевих програм соціально-економічного та культурного розвитку, цільових програм

був присвячений семінар-тренінг, організований Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів у Талалаївському районі.
      Відкрила захід заступник голови Талалаївської районної ради Галина Фесак, яка наголосила на необхідності та важливості розробки програм соціально-економічного розвитку у місцевих територіальних громадах, що сприятимє не лише аналізу наявних ресурсів в громаді, але й осмисленню пріоритетів та перспектив розвитку, а отже й можливості залучення додаткових коштів.
      В рамках тренінгу слухачі, а це голови територіальних громад, працівники управлінь та відділів Талалалївської райдержадміністрації, ознайомилися з нормативно-правовою базою прогнозування та розроблення програм соціально-економічного розвитку, механізмами та основними етапами розроблення програми соціально-економічного розвитку області.
      Проаналізували слухачі й схему впровадження Державної регіональної політики, детально зупинилися на визначенні поняття депресивності території.
      Окремий блок семінару було присвячено зовнішнім джерелам фінансування, доступним українським громадам.
      Проводили семінар Олена Самородна – заступник начальника відділу аналізу та прогнозування економічного розвитку та Максим Стрільчук – заступник начальника відділу фінансів, державного сектору економіки та моніторингу виконання цільових програм Головного управління економіки облдержадміністрації.

      Час оприлюднення 1 червня 2010 року
      Виконавець: Чабак Л.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052