Новини за 2 червня 2010р.

2 червня 2010 року

      Дослухатися до думки кожного мешканця – мета утворених при територіальних органах Головдержслужби Громадських експертних груп, до складу яких залучаються журналісти та провідні суспільні діячі відповідного регіону. Засідання такого дорадчого органу – Громадської експертної групи при Управлінні державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області, відбулось 2 червня на базі Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації. Учасники заходу обговорювали проект Концепції Державної цільової програми розвитку державної служби на 2011 – 2015 роки, питання модернізації державного управління та державної служби.
      Згідно з порядком денним, першою до слова була запрошена Ірина Протченко, заступник начальника Управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області з презентацією видання «План модернізації державного управління». Вона наголосила на необхідності внесення змін до сучасної системи виконавчої влади, охарактеризувала існуючу нормативно-правову базу, що регламентує її діяльність та ті законопроекти, що знаходяться вже довгий час на етапі розробки й претендують на втілення до життя.
      Володимир Бойко, директор Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розповів про необхідність реформування системи професійного навчання державних службовців. Він висловив думку, що Центри перепідготовки мають стати одним з елементів загальнодержавної освітньої програми, а навчання повинно здійснюватись за власною ініціативою державного службовця у досягненні кар’єрного росту та переходу від нижчих до вищих категорій.
      Про основні складові впровадження електронного урядування розповів Денис Бокач, головний спеціаліст Управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області. Він зазначив, що безпаперові технології відомчої та безвідомчої комунікації, єдина інформаційно-комунікаційна система підтримки управління персоналом на державній службі та переведення надання державних послуг у режим он-лайн є головними компонентами електронного управління
      Заключну доповідь «Молоді державні службовці Європи та євроінтеграція України» виголосив Юрій Музика – голова Чернігівської обласної організації ВМГО «Спілка молодих державних службовців України», де коротко охарактеризував здобутки та обмін досвідом при співпраці із спілкою молодих державних службовців землі Північної Рейн-Вестфалії (Німеччина).
      Загалом всі члени Громадської експертної групи дійшли висновку, що засідання було інформативним, в його ході було обговорено безліч питань, що стосуються державного управління в Україні загалом та на Чернігівщині зокрема.

      Час оприлюднення 02 червня 2010 року
      Виконавець: Гапієнко А.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052