Новини за 15 липня 2010р.

15 липня 2010 року

      Декларація про державний суверенітет України – історичний документ, прийнятий Верховною Радою тоді ще Української РСР 16 липня 1990 року, що поклав початок розбудови суверенної, незалежної держави, змінив хід подій на користь України. Декларація стала одним із перших рішень Верховної Ради, в якому було розгорнуто програму політико-правового, соціально-економічного і культурного будівництва незалежної України. Прийняття Декларації вселило великі надії у громадян щодо відродження і економічного зростання, забезпечення матеріальних і духовних потреб українського народу.
      В рамках підготовки та відзнаки в області 20-ї річниці Декларації про державний суверенітет України, Чернігівський Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації долучившись до урочистостей, провів низку заходів, що сприяли популяризації тих державотворчих принципів, що лягли в основу вищеназваного документу. За участі директора Центру Володимира Бойко було проведено низку тематичних зустрічей: з офіцерським складом територіального управління «Північ» та тимчасово безробітними громадянами, що навчаються в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації. У своїх виступах Володимир Бойко зазначив: «Документ став великим досягненням опозиції, заклав підґрунтя української незалежності. Декларація стала тим офіційним документом, який зміг об‘єднати навколо себе найширший політичний спектр тогочасної України».
      Також на базі Центру розпочала роботу документальна виставка, що висвітлює всі аспекти прийняття та реалізації Декларації, її історичне та правове значення для становлення української самостійності.
      Час оприлюднення: 15 липня 2010 року
      Виконавець: Гапієнко А.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052