Новини за 26 серпня 2010р.

26 серпня 2010 року

      26 серпня 2010 року в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочав роботу тематичний короткотерміновий семінар «Апарат місцевої державної адміністрації: основні завдання, стиль і методи роботи» для керівників апаратів районних державних адміністрацій.
      Відкривали заняття заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації, магістр управління суспільним розвитком Микола Стрілець та директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко. У ході навчання розглядатимуться такі питання, як правові аспекти державного управління, антикорупційне законодавство, напрями розвитку та реформування державної служби в Україні. Семінар також має на меті обмін досвідом та кращими практиками управління між слухачами – розкладом передбачений круглий стіл «Практичні аспекти діяльності апаратів місцевих державних адміністрацій. Обмін досвідом роботи, проблемні питання».
      Протягом навчання перед слухачами виступатимуть начальники обласних управлінь та відділів, фахівці апарату облдержадміністрації та завідувач кафедри НАДУ при Президентові України, доктор наук з державного управління, професор Іван Розпутенко.

      Час оприлюднення: 26 серпня 2010 року.
      Виконавець: Гапієнко А.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 20 серпня 2010р.

20 серпня 2010 року

Миколаїв, Тернопіль і Чернігів провели відеоконференцію до 19-ої річниці незалежності України

      «Не можна любити весь світ, не люблячи Батьківщину!» – такою була головна думка на міжрегіональній відеоконференції до 19-ої річниці незалежності України. Цей захід 19 серпня 2010 р. проведено з ініціативи Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій спільно з Миколаївським та Тернопільським центрами.
      Як і в попередні роки, день народження нашої держави є приводом, щоб підсумувати досягнення та окреслити плани на майбутнє. З доповідями та міркуваннями про державотворчі здобутки та перспективи розвитку сучасної України виступили науковці, співробітники центрів та партнерських установ, представники громадськості.
      Під час обговорення історичної ретроспективи здобуття незалежності, доцент кафедри філософії та історії Тернопільського національного економічного університету кандидат філософських наук Ігор Дмитрів нагадав оцінку Збігнева Бжезинського щодо нашої країни. Відомий американський політолог трактував появу на карті світу незалежної України, як одну з трьох найбільших геополітичних подій XX ст.
      Представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області Сергій Бутко привернув увагу до міркувань українського історика Георгія Касьянова, згідно з якими формування української нації йшло слідом за формуванням російської та польської націй. На темпи та якісні параметри розвитку української держави, підкреслив він, вплинули руйнівні політичні катаклізми у XX ст., які пережила наша нація. Це були, наприклад, тотальні репресії щодо цілих соціальних груп населення, голодомори, Друга світова війна тощо. Отже, у цьому контексті стану готовності української нації до власного державотворення, досягнення за 19 років незалежності України перевищили реальні очікування.
      Проблеми розвитку української мови, демографічної ситуації та можливі перспективи поліетнічності нашої нації висвітлив заступник директора Інституту історії, етнології та правознавства ім. О. М. Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Г. Шевченка, кандидат історичних наук Дмитро Гринь. Він наголосив на важливості врахування думки українського історика Наталії Яковенко, що Україна – держава, насамперед, внутрішніх кордонів.
      Дискусії викликали питання економічних здобутків за роки незалежності, запровадження європейських традицій та практик місцевого самоврядування, залучення молоді до державного управління.
      Заступник начальника відділу правової роботи, правової освіти, реєстрації нормативно-правових актів та легалізації об’єднань громадян головного управління юстиції в Чернігівській області Володимир Бобруйко висвітлив проблематику створення та вчасного осучаснення українського законодавства, яке б відповідала всім міжнародним стандартам.
      Під час підбиття підсумків конференції, всі учасники дійшли згоди, що День Незалежності України – головне державне свято, яке стало реальністю завдяки довготривалій боротьбі українських патріотів. Саме від нас залежить вирішення назрілих проблем та забезпечення успішного розвитку нашої демократичної держави, підкреслила модератор заходу, учений секретар Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Людмила Чабак.

      Час оприлюднення: 20 серпня 2010 року.
      Виконавець: Гапієнко А.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 19 серпня 2010р.

19 серпня 2010 року

      Напередодні 19-ої річниці Незалежності України в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації відкрилася виставка, яка відображає процес державотворення на теренах сучасної України. На виставці представлені книги «Україна соборна», «Україна: хроніка ХХ століття», «Україна: утвердження незалежної держави», «Боротьба за незалежність України у 1989 – 1992 рр.» «Конституція України».
      Наразі Україна наближається до чергової річниці своєї незалежності. Це час для підсумків, визнання здобутків і урахування недоліків у побудові нашої молодої держави. Час висновків та планування на майбутнє.

      Час оприлюднення: 19 серпня 2010 року.
      Виконавець: Сірик А.С.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 12 серпня 2010р.

12 серпня 2010 року

      Сьогодні в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочав роботу тематичний короткотерміновий семінар «Реалізація державної політики в гуманітарній сфері» для заступників голів райдержадміністрацій з питань гуманітарної сфери.
      Відкрив заняття директор Центру Володимир Бойко. Він висловив сподівання, що семінар пройде у формі діалогу між колегами та стане першим подібним заходом, організованим для новопризначених посадовців. Також він зазначив, що структура семінару-тренінгу умовно побудована з двох блоків – правового та консультативно-галузевого, що сприятиме всебічному розгляду професійних питань.
      Під час навчання перед слухачами виступатимуть заступники голови облдержадміністрації Віктор Тканко та Микола Стрілець, начальники профільних обласних управлінь та відділів, а також фахівці апарату облдержадміністрації, керівники державних та комунальних закладів гуманітарної сфери.

      Час оприлюднення: 12 серпня 2010 року
      Виконавець: Гапієнко А.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 – 052