Новини за 29 вересня 2010р.

29 вересня 2010 року

     29 вересня 2010 р. в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочав роботу тематичний короткотерміновий семінар «Особливості формування програми соціально-економічного розвитку області на 2011 рік. Державна регіональна політика. Державна інвестиційна політика щодо соціально-економічного розвитку території», в якому взяли участь понад 50 працівників органів державної влади та органів місцевого самоврядування – заступники голів райдержадміністрацій з фінансово-економічних питань та міських голів Чернігова, Ніжина, Прилук, начальники управлінь економіки райдержадміністрацій та міськвиконкомів.
     Головною освітньою метою семінару є обговорення трансформації економіки області в конкурентоспроможний господарський комплекс, який має забезпечити подальший соціальний і гуманітарний розвиток суспільства, спрямувати основні зусилля на наближення рівня життя населення до європейських стандартів та створити умови для посилення економічної активності територіальних громад.
     На семінарі будуть розглянуті основні напрями економічної та соціальної політики на 2011 рік, які ляжуть в основу формування Програми соціально-економічного розвитку територій, основні елементи державної регіональної політики, зміни до Бюджетного кодексу України. На «круглих столах» слухачі обговорять проблеми промислового комплексу області, перспективи розвитку підприємництва та споживчого ринку в області, основні напрями інвестиційної діяльності.
     У ході реалізації навчальної програми до слова будуть запрошені: начальник головного управління економіки облдержадміністрації Леонід Подоляк, начальник головного фінансового управління Валерій Дудко, начальник головного управління статистики Діна Ашихміна, начальники та заступники відділів головного управління економіки облдержадміністрації, що охарактеризують стан реалізації державних та регіональних програм по кожній з галузей економіки, окреслять їх можливі вектори розвитку та перспективи.

     Час оприлюднення 29 вересня 2010 року
     Виконавець: Гапієнко А.А.
     конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 20 вересня 2010р.

20 вересня 2010 року

&nbsp      20 вересня в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочали навчання дві групи слухачів: новопризначені спеціалісти райдержадміністрацій, управлінь та відділів облдержадміністрації та головні бухгалтери міських та селищних рад. Вони будуть виконувати навчальний план другої сесії професійної програми підвищення кваліфікації за напрямом 1501 «Державне управління».
      Новопризначені спеціалісти будуть знайомитися з основними завданнями та організацією роботи в органах державної влади та місцевого самоврядування, механізмами вдосконалення системи організації та здійснення контролю в органах влади, шляхами запровадження ґендерних підходів в діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування, основними напрямами державної інформаційної політики та ін.
      Бухгалтери міських та селищних вивчатимуть сучасні комп’ютерні технології у діяльності органів місцевого самоврядування, порядок подання звітності до органів Пенсійного фонду, фінанси органів державної влади та місцевого самоврядування в 2011 році, усне ділове мовлення, управління конфліктами в колективі, тощо.
      Навчання триватиме тиждень, протягом якого у кожної групи відбудеться виїзне практичне заняття, захист випускної роботи та кожен слухач складе підсумкове комп’ютерне тестування.
      В перший день навчання перед слухачами виступив представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області Сергій Бутко з лекцією на тему «Партизанський рух в Україні в 1941-1944 роках (на виконання Розпорядження Кабінету Міністрів України «Про заходи з відзначення у 2010 році Дня партизанської слави» від 11 серпня 2010 р. №1615-р)». «Під час боротьби з гітлерівськими окупантами в 1941-1944 рр. загинуло близько 50 тис. радянських партизан» – так він окреслив їх внесок кров’ю у спільну перемогу над одним з найстрашніших тоталітарних й расистських режимів. С. Бутко висвітлив питання місця і ролі партизанського руху в України у війні, історії його становлення та діяльності в 1941-1944 рр. Окупанти були не здатні його ліквідувати і мстилися мирному населенню. Одною з найбільших трагедій в другій світовій війні стала каральна операція нацистів – знищення мешканців міста Корюківки на Чернігівщині, де 1-3 березня 1943 р. розстріляно і спалено близько 7 тис осіб. Він наголосив на важливості збереження пам’яті про всіх захисників Вітчизни і жертв війни.

      Час оприлюднення: 20 вересня 2010 року.
      Виконавець: Коваленко Н.В.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 13 вересня 2010р.

13 вересня 2010 року

            13 вересня 2010 року в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочалась перша сесія навчання резерву на посади заступників голів райдержадміністрацій за напрямом 1501 «Державне управління» (ПППК), що триватиме до 17 вересня включно.
      Семінар розпочався з виступу ученого секретаря Центру Людмили Чабак. Вона наголосила на важливості постійного навчання резервістів та вдосконаленні їх професійних навичок.
      У ході навчання перед слухачами до слова будуть запрошені директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко, начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Андрій Курданов, начальник відділу кадрової роботи апарату облдержадміністрації Віктор Сухоруков, начальник загального відділу апарату облдержадміністрації Андрій Сокулінський та ін.
      Викладачі розкриють такі питання, як європейська політика сусідства та Східне партнерство, політична система України, формування іміджу державного службовця, ділове спілкування та управління конфліктами в колективі, сучасне уявлення про системи управління якістю відповідно до стандартів ISO 9000, організація роботи із зверненнями громадян.
      В перший день навчання перед слухачами виступив представник Інституту національної пам’яті у Чернігівській області Сергій Бутко з лекцією на тему: «Україна в Другій світовій війні (на виконання Розпорядження Кабінету Міністрів України «Про заходи з відзначення 65-ї річниці закінчення Другої світової війни» від 11 серпня 2010 р. №1617-р)». «На території України була найбільша концентрація військ та бойової техніки протиборчих сторін за весь час Другої світової війни, найбільш запеклі бойові дії з колосальними втратами особового складу» – так він оцінив становище Україні у цій жахливій війні. С. Бутко висвітлив питання місця і ролі України у Другій світовій війні, внеску українського народу у розгромі німецького і японського агресивних держав та його втрати. Він наголосив на важливості збереження пам’яті про всіх захисників Вітчизни.

      Час оприлюднення з 13 вересня 2010 року
      Виконавець: Гапієнко А.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 9 вересня 2010р.

9 вересня 2010 року

            Сьогодні, 9 вересня 2010 року, в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочав роботу семінар «Державна політика сприяння розвитку громадянського суспільства» для начальників відділів з питань внутрішньої політики районних державних адміністрацій та міських рад Чернігова, Ніжина, Прилук. В його відкритті взяли участь начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю обласної державної адміністрації Андрій Курданов та директор Центру Володимир Бойко.
      В перший день учасники семінару ознайомилися з українським та світовим досвідом сприяння органами виконавчої влади розвитку основних засад громадянського суспільства. Відбувся й «круглий стіл» за участю керівника Центру українських досліджень Інституту Європи Російської академії наук, редактора журналу «Современная Европа», кандидат історичних наук Віктор Мироненко «Європейські принципи регіональної та місцевої демократії». Він зазначив: «Демократія або є або її нема. Це не аксіома, це теорема, яку треба доводити щодня…», демократія є процесом, у якому беруть участь усі громадяни, це перш за все свобода людини, їх вибір жити так, як вони хочуть та можуть жити. Європейська модель демократії є ближчою для нас. Європейський досвід враховує і систему законодавства і традиції (насамперед – магдебурзького права). Але, на жаль, навіть на найвищому рівні у нас відсутнє цілісне уявлення про Європейський Союз, та його принципи демократії.
      З цим погодилися й інші учасники «круглого столу». Зокрема, директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, кандидат історичних наук Володимир Бойко зазначив, що у процесі творення демократії громадянами важливим є саме рівень регіональної, місцевої демократії. Без цього немає сенсу взагалі говорити про демократію як таку.
      Заступник начальника управління державної служби Головдержслужби України в області Ірина Галайко у своєму виступі на прикладі проекту «Стратегії державної кадрової політики» наголосила на необхідності запровадження принципів європейської демократії під час реформування державного управління в Україні.
      Начальник відділу зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради, кандидат філософських наук Ірина Соломаха констатувала, що європейська інтеграція почнеться тоді, коли ми інтегруємо наше мислення, наше ставлення до Європи.

      Час оприлюднення: 09 вересня 2010 року
      Виконавець: Сірик А.С.
      конт. тел.: (8-0462) 676 – 052

Новини за 8 вересня 2010р.

8 вересня 2010 року

      8 вересня 2010 року в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочав роботу тематичний короткотерміновий семінар «Гендерна політика в системі підвищення кваліфікації державних службовців» для начальників відділів у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрацій та відділів у справах сім’ї та молоді міських рад Чернігова, Ніжина, Прилук.
      Семінар розпочався з громадського обговорення «Проекту стратегії державної кадрової політики України», в межах якого з доповідями до слова було запрошено заступника начальника Управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області Ірину Галайко, начальника відділу кадрової роботи апарату облдержадміністрації Віктора Сухорукова та директора Центру, кандидата історичних наук Володимира Бойка. Вони у своїх виступах окреслили основні аспекти реалізації державної кадрової політики, внесли пропозиції до проекту та заходів, спрямованих на реалізацію положень стратегії.
      Продовжила реалізацію навчального плану заступник директора Інституту історії, етнології та правознавства ім. О.М. Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка, кандидат педагогічних наук Лариса Юда. Під її керівництвом та за допомогою різноманітних тренінгових й інтерактивних форм навчання слухачі здобудуть навички формування гендерного світогляду, подолання гендерних стереотипів, дізнаються про національні механізми забезпечення гендерної рівності та шляхи запровадження гендерних підходів в діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.

      Час оприлюднення з 8 вересня 2010 року
      Виконавець: Гапієнко А.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 7 вересня 2010р.

7 вересня 2010 року

Прес-анонс

      Круглий стіл на тему: Громадське обговорення «Проекту стратегії державної кадрової політики України» відбудеться 8 вересня 2010 року в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій. На вищезазначеній зустрічі обговорюватимуться пропозиції до проекту та заходи, спрямовані на реалізацію положень Стратегії.
      У ході обговорення до слова будуть запрошені заступник начальника Управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області Ірина Галайко, начальник відділу кадрової роботи апарату облдержадміністрації Віктор Сухоруков та директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.

      Місце проведення: аудиторія № 3 Центру (приміщення Обласної ради)
      Початок заходу: 10.15
      Запрошуються всі бажаючі

      Час оприлюднення: 7 вересня 2010 року
      Виконавець:Сірик А.С.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 2 вересня 2010р.

2 вересня 2010 року

      Сьогодні в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочав роботу тематичний короткотерміновий семінар «Бюджетний процес та управління місцевими фінансами в умовах дії нового Бюджетного кодексу» для начальників бюджетних відділів районних та міських фінансових управлінь.
      На відкритті навчання були присутні директор Центру Володимир Бойко та начальник Головного фінансового управління облдержадміністрації Валерій Дудко. В ході навчання слухачам розкажуть про зміни, що були внесені до Бюджетного кодексу та особливості контрольно-ревізійної роботи фінансових органів згідно з нововведеннями, особливості планування доходів бюджетів та формування видатків галузей бюджетної сфери.

      Час оприлюднення: 2 вересня 2010 року.
      Виконавець: Гапієнко А.А.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052

***

У КОРОПІ ВИВЧАЛИ ЗЕМЕЛЬНЕ ЗАКОНОДАВСТВО

      З початком нового навчального року Центр підвищення кваліфікації кадрів відновив роботу виїзних семінарів-тренінгів в районах нашої області.
      Так, 2 вересня у Коропі відбувся семінар-тренінг «Правове регулювання земельних відносин» для посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців місцевих органів влади Коропського району.
      Відкрила навчання керівник апарату районної державної адміністрації Бойченко Олександра Григорівна. Вона наголосила на важливості та актуальності теми семінару і висловила сподівання, що після навчання посадовці матимуть достатньо знань для ефективного і швидкого врегулювання земельних питань.
      Проводив семінар завідувач сектору по зв’язках із засобами масової інформації та громадськістю головного управління Держкомзему у Чернігівській області Ігор Борисович Пузан. Поєднуючи лекційні та інтерактивні форми роботи, він розповів слухачам про механізми відведення земельних ділянок, про реалізацію права власності на землю та безоплатне оформлення технічної документації із землеустрою. Виконуючи практичні вправи, посадовці дізналися про особливості та тонкощі продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення.

      Час оприлюднення: 2 вересня 2010 року
      Виконавець:Карпенко Т.К.
      конт. тел.: (8-0462) 676 052