Новини за 11 жовтня 2010р.

11 жовтня 2010 року

ПРЕС-АНОНС

Презентація видання про українського історика з ЧернігівщиниГригорія Кураса

     «Я думав, які теми були б цікаві…» Праці Григорія Кураса, спогади і матеріали про українського історика»* – під такою назвою у Чернігові вийшов у світ збірник матеріалів, присвячений нашому, на жаль, вже покійному земляку.
     Видання здійснили Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, Український інститут національної пам’яті та Сіверський інститут регіональних досліджень. Упорядники: кандидати історичних наук, директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко, доцент Чернігівського національного університету ім. Т. Г. Шевченка Тамара Демченко, завідувач відділом краєзнавства Чернігівської обласної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка Ірина Каганова. До книги увійшли публікації останніх років життя нашого земляка, спогади, розповіді-роздуми сучасників про науковця та викладача Григорія Кураса.
     Презентація збірника відбудеться 13 жовтня 2010 року о 15.00 в аудиторії № 3 Центру.

     Час оприлюднення 11 жовтня 2010 року
     Виконавець: Коваленко Н.В.
     конт. тел. (0462) 676 052

***

     11 жовтня в Центрі підвищення кваліфікації кадрів розпочалося навчання головних бухгалтерів сільських рад. Дана категорія слухачів буде вчитися протягом тижня за напрямом 1501 «Державне управління».
     Друга сесія передбачає розгляд питань планування та фінансування бюджетної сфери у 2011 році в зв’язку з введенням у дію нового бюджетного кодексу України, призначення всіх видів державних соціальних допомог та роботи державних соціальних інспекторів.
     Також буде розглянуто особливості призначення населенню субсидій на житлово-комунальні послуги, придбання твердого палива та скрапленого газу.
     Окреме заняття планується присвятити вивченню особливостей складання фінансової звітності у сільських радах.
     Окрім занять з вузьких, професійних тем для бухгалтерів заплановано провести пари, присвячені етиці, вдосконаленню навичок писемного ділового мовлення, розширенню знань в галузі комп’ютерних технологій.
     З практичними аспектами роботи бухгалтера сільської ради група зможе ознайомитись під час виїзного практичного заняття до однієї з сільських рад Чернігівського району.
     В останній день навчання шляхом комплексного комп’ютерного тестування відбудеться оцінювання якості набутих слухачами знань.

     Час оприлюднення 11 жовтня 2010 року
     Виконавець: Фесенко М.В.
     конт. тел. (0462) 676 052