Новини за 18 жовтня 2010р.

18 жовтня 2010 року

     Програма НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців та Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації 18 жовтня відкрили навчання двох груп військовослужбовців: у Чернігові навчальний курс «Англійська мова» та у селищі Десна навчальний курс «Менеджер з рекламно-видавничої діяльності» для військовослужбовців, що звільняються або плануються на звільнення зі Збройних сил України у зв’язку з їх реформуванням.
     У відкритті курсів взяв участь менеджер «Програми НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців» Крістофер Штаудт. Він розказав слухачам про мету та джерела фінансування програми для військових, відповів на питання, що цікавили присутніх. «Це навчання є вкладом у ваше майбутнє, вашу цивільну професію» – підсумував він.
     Володимир Бойко, директор Центру підвищення кваліфікації кадрів, у Чернігові сказав: «Після 400 годинного курсу навчання ви зможете розмовляти англійською і це є хороший шанс для кожного з вас, скористайтеся ним». У Десні він повідомив, що в таке навчання у селищі Десна проводиться втретє. Слухачі впродовж майже двох місяців опановуватимуть програму курсу, зміст якого спрямований на вивчення програм комп’ютерної верстки, графіки, дизайну.
     У відкритті навчань також взяли участь заступник обласного військового комісара підполковник Олександр Лапа та представник обласної державної адміністрації Сергій Болдирев. Вони підкреслили, що військовим дуже важливо отримати знання, які стосуються не лише військової сфери, це спрощує їх адаптацію до цивільного життя.
     Програма навчання є частиною співробітництва між Україною та НАТО у сфері перепідготовки та адаптації до цивільного життя військовослужбовців. Курси фінансуватимуться НАТО.

     Час оприлюднення з 18 жовтня 2010 року
     Виконавець: Коваленко Н.В.
     конт. тел.: (8-0462) 676 052

***

     18 жовтня в Центрі підвищення кваліфікації кадрів розпочали навчання бухгалтери сільських рад. Дана категорія слухачів буде вчитися протягом тижня за напрямом 1501 «Державне управління».
     Друга сесія передбачає розгляд питань планування та фінансування бюджетної сфери у 2011 році, призначення всіх видів державних соціальних допомог, проведення індексації грошових доходів, призначення субсидій на житлово-комунальні послуги.
     Окрім занять з вузьких, професійних тем для бухгалтерів заплановано провести пари, присвячені іміджу посадової особи місцевого самоврядування, вдосконаленню навичок писемного ділового мовлення, розширенню знань в галузі комп’ютерних технологій.
     В останній день навчання шляхом комплексного комп’ютерного тестування відбудеться оцінювання якості набутих слухачами знань.

     Час оприлюднення 18 жовтня 2010 року
     Виконавець: Сірик А.С.
     конт. тел. (0462) 676 052