Новини за 19 жовтня 2010р.

19 жовтня 2010 року

     19 жовтня в Центрі підвищення кваліфікації державних службовців розпочався одноденний семінар «Правові та практичні аспекти державних закупівель» для заступників голів та секретарів тендерних комітетів райдержадміністрацій, міських рад Чернігова, Ніжина, Прилук, обласних управлінь і організацій, головних розпорядників бюджетних коштів.
     На відкритті цього заходу були присутні Володимир Бойко, директор Центру, який зазначив, що розвиток нормативно-правової бази щодо державних закупівель є важливим питанням сьогодення.
     Перша пара, яку провів для слухачів заступник начальника управління стратегії соціально-економічного розвитку головного управління економіки облдержадміністрації Олег Саранін, була присвячена особливостям застосування Закону України «Про здійснення державних закупівель».
     Окрім цього слухачі матимуть змогу побувати на заняттях з вузьких, професійних тем, а саме: ознайомитися з основними вимогами до договорів про закупівлю, з дотриманням вимог законодавства під час здійснення видатків розпорядниками бюджетних коштів, з особливостями проведення тендерів на закупівлю робіт.
     Час оприлюднення 19 жовтня 2010 року
     Виконавець: Сірик А.С.
     конт. тел. (0462) 676 052

***

     19 жовтня в Центрі підвищення кваліфікації кадрів розпочалося навчання начальників служб у справах дітей райдержадміністрацій, міських рад Ніжина, Прилук, районних у м. Чернігові рад. Дана категорія слухачів три дні навчатиметься за програмою короткострокового тематичного семінару «Основні напрями діяльності служб у справах дітей щодо соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що опинились у складних життєвих обставинах».
     Перша пара, яку в рамках даного навчання провела для слухачів заступник начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Юлія Олифіренко, була присвячена питанню соціально-правового захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, що опинились у складних життєвих обставинах.
     Окрім занять з вузьких, професійних тем для слухачів заплановано провести одноденний семінар-тренінг, який буде присвячений темі «Запровадження гендерних підходів в діяльності служби у справах дітей облдержадміністрації».
     Окрім цього слухачі матимуть змогу ознайомитися з основними видами державних соціальних допомог сім’ям з дітьми, діяльністю служб у справах дітей із виявлення, постановки на облік та соціального захисту дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, з організацією роботи в ЄІАС «Діти», також зможуть проаналізувати проблемні питання, які виникають у роботі служб у справах дітей у ході здійснення соціального захисту дітей.
     Час оприлюднення 19 жовтня 2010 року
     Виконавець: Сірик А.С.
     конт. тел. (0462) 676 052

***

     «Державне управління у спільному європейському просторі» – виїзний семінар-тренінг під такою назвою проведено Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів на базі Куликівської райдержадміністрації.
     Його учасники, а це голови територіальних громад Куликівського району, ознайомилися з основними аспектами політики Європейського Союзу Східне партнерство, що має на меті поглиблення двосторонніх відносин ЄС зі східними партнерами, запровадження нової багатосторонньої основи для співпраці. Вони розглянули багатосторонні політичні платформи Східного партнерства, такі як демократія, належне управління та стабільність; економічна інтеграція та зближення з політичними курсами ЄС; енергетична безпека; контакти між громадянами, проаналізували механізми фінансування Східного партнерства.
     Окремо учасники заходу зупинились на європейських принципах «належного врядування», серед яких прозорість, послідовність, ефективність, відповідальність, участь усіх зацікавлених.
     Проводила виїзний семінар-тренінг учений секретар Центру Людмила Чабак.
     Час оприлюднення 19 жовтня 2010 року
     Виконавець: Чабак Л.А.
     конт. тел. (0462) 676 052