Новини за 3 грудня 2010р.

3 грудня 2010 року

     1-3 грудня в Центрі підвищення кваліфікації кадрів проходило навчання начальників організаційних відділів районних рад, міських рад Чернігова, Ніжина, Прилук, Деснянської та Новозаводської у м. Чернігові рад, слухачі ознайомилися з програмою тематичного короткотермінового семінару «Організація діяльності місцевих рад у сучасних правових умовах». За три дні навчання посадовці дізналися про правове регулювання служби в органах місцевого самоврядування, організацію роботи зі зверненнями громадян, сучасний стан та основні тенденції розвитку політичної системи України, нові аспекти врегулювання земельних відносин та мали можливість обмінятися досвідом роботи.
     На другий день навчання слухачі стали учасниками відеомосту «Державна регіональна політика: стан, проблеми, вітчизняний та європейський досвід». Про досвід Севастопольського Центру підвищення кваліфікації з питань співпраці з ФГЗ розповіла директор Севастопольського Центру у 2002-2010 рр. Любов Клімова. Начальник відділу з питань залучення інвестицій головного управління економіки Чернігівської облдержадміністрації Наталія Гудок розказала про залучення інвестицій для реалізації програм розвитку Чернігівщини, а директор Чернігівського Центру Володимир Бойко поділився з аудиторією досвідом співпраці Центру з міжнародними організаціями та залучення додаткових коштів для навчання державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування.

     Час оприлюднення 3 грудня 2010 року
     Виконавець: Фесенко М.В.
     конт. тел. (0462) 676 052

***

«Коли Україна вступить до ЄС?»

     – одне з питань, що прозвучало під час проведення тренінгу «Європейський Союз та Україна» який проходив в Куликівці 3 грудня 2010 року. Організували навчання Центр підвищення кваліфікації кадрів, Куликівська райдержадміністрація та Куликівська районна рада в рамках державної цільової програми.
     В навчанні брали участь державні службовці та посадові особи органів місцевого самоврядування. Вони ознайомились з історією створення та інституційною системою ЄС, змінами, що відбулися внаслідок підписання Ліссабонського договору. Слухачі розглянули історію взаємин України і Європейського Союзу та напрямки співпраці сформовані в політиці східного партнерства, можливості які вона відкриває для України, зокрема дізналися як реалізація цієї політики впливає на систему державного управління в Україні.
     Завершилося навчання розглядом питань щодо перспектив укладання угоди про політичну асоціацію та посилену зону вільної торгівлі України та ЄС. Провели заняття директор Центру підвищення кваліфікації кадрів, кандидат історичних наук Володимир Бойко та заступник начальника юридичного відділу апарату облдержадміністрації, магістр державного управління Наталія Мужикова.

     Час оприлюднення 3 грудня 2010 року
     Виконавець: Бойко В.М.
     конт. тел. (0462) 676 052