Новини за 10 грудня 2010р.

10 грудня 2010 року

     13 грудня о 10.00 в аудиторії №3 Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбудеться відкриття навчання за програмою міжнародного семінару «Стратегічне планування як інструмент місцевого розвитку (відродження і модернізація міського середовища: досвід Ізраїлю)» за участю фахівців з Ізраїлю, Йорданії, Росії, України. Цільовою аудиторією навчання є керівники територіальних громад, фахівці управлінь економіки райдержадміністрацій, місцеві громадські експерти.
     Запрошуються до участі представники засобів масової інформації.

     Час оприлюднення: 10 грудня 2010 року.
     Виконавець: Фесенко М.В.
     конт. тел.: (8-0462) 676 052

***

     «Як позначиться європейська інтеграція на долі українських аграріїв» – це одне з основних питань, що постало під час виїзного семінару-тренінгу «Європейська інтеграція України: проблеми, здобутки, перспективи» у м. Мена.
     Захід було організовано Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відповідно до Державного контракту зі Школою вищого корпусу державної служби.
     Учасники заходу – голови територіальних громад та державні службовці IV категорії посад – розглянули основні етапи створення Європейського Союзу, звернули увагу на розвиток інституційної системи ЄС та проаналізували ті зміни, що відбулися у ЄС внаслідок Лісабонського договору.
     Сучасний стан справ в ЄС та ті спільні політики, які торкаються різних сфер європейського життя, викликали особливе зацікавлення учасників семінару. Тож посадовці детально зупинилися на соціальних, сільськогосподарських аспектах діяльності ЄС, а також звернули увагу на сьогодення відносин між Україною та ЄС, зокрема, і в рамках ініціативи Східне партнерство.
     Проводили семінар заступник начальника юридичного відділу аппарату облдержадміністрації Наталія Мужикова та учений секретар Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації Людмила Чабак.

     Час оприлюднення: 10 грудня 2010 року.     Виконавець: Чабак Л.А.     конт. тел.: (8-0462) 676 052