Новини за 13 грудня 2010р.

13 грудня 2010 року

     10 грудня в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочався міжнародний семінар «Стратегічне планування як інструмент місцевого розвитку (відродження і модернізація міського середовища: досвід Ізраїлю)». Учасники семінару – керівники територіальних громад, фахівці управлінь економіки райдержадміністрацій, місцеві громадські експерти з Хмельницької, Тернопільської та Чернігівської областей. Організатори зустрічі – Київський проект Інституту Кенанна, Центр досліджень регіонального розвитку ім. Вейтца (Ізраїль), Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Семінар проходить за підтримки Посольства США в Україні, Київського інституту соціальних і громадських працівників, Ізраїльської агенції з міжнародного розвитку та Фонду Джорджа Ф. Кеннана.
     «Потрібно навчатися запроваджувати досвід, а семінар – це хороша можливість порівняти різні аспекти досвіду та запозичити кращі практики місцевого розвитку», – зазначив відкриваючи семінар заступник голови –керівник апарату облдержадміністрації Микола Стрілець.
     Протягом п’яти днів вивчатимуться основи місцевого стратегічного планування як виду діяльності, звертатиметься увага на активі, що можуть залучатися на місцевому рівні для забезпечення сталого розвитку, платформи його впровадження. Очікується також проведення «круглого столу» щодо можливостей розвитку бізнесу та залучення інвестицій, виїзне практичне заняття у Славутичі.
     Своїми знаннями ділитимуться фахівці з Ізраїлю, Йорданії, Росії, США та України. Свого роду підсумком семінару стане презентація розроблених слухачами проектів місцевого розвитку.

     Час оприлюднення: 13 грудня 2010 року.
     Виконавець: Фесенко М.В.
     конт. тел.: (8-0462) 676 052

***

     13 грудня на базі Носівської державної адміністрації та районної ради пройшов семінар-тренінг «Енергозбереження та використання альтернативних джерел енергії – застосування європейського досвіду в Україні». Він був організований Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації і став черговим у низці семінарів, організованих в Чернігівській області в рамках Державної цільової програми підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції України на 2008—2011 роки.
     У відкритті тренінгу та роботі тренінгу взяли участь голова районної державної адміністрації Анатолій Красносільський та голова районної ради Микола Васюк. Під час семінару його учасники, а це голови територіальних громад Носівського району, мали змогу ознайомитися з такими питаннями: споживання енергії в Україні; відновлювальна енергетика у світі та Україні; державна політика енергозбереження країн Європейського Союзу; програми енергозбереження та законодавство в Україні.
     На тренінгу слухачі проаналізували стан сучасної енергетики України, перспективні напрями її розвитку. Також була розглянута відновлювальна енергетика в світі: фотоелектрика, вітроенергетика, біопаливо та їх використання Україні, стан впровадження енергозберігаючих технологій на Чернігівщині. Учасники семінару дійшли висновку, що питання вже сьогоднішнього дня – це розширення використання альтернативних джерел енергії: сонця, вітру, біомаси.
     Провів семінар Сергій Васильович Зінченко – керівник Чернігівської філії Державного підприємства «Учбово-експертний центр НАЕР».

Час оприлюднення з 13 грудня 2010 року
Виконавець: Коваленко Н.В.
конт. тел.: (8-0462) 676 052