Новини за 14 грудня 2010р.

14 грудня 2010 року

     «У нас спільне завдання – працювати заради розвитку області», –зауважив перший заступник голови обласної ради Іван Коробка під час виступу перед слухачами семінару «Місцеве самоврядування: конституційні засади, стан і розвиток, міжнародний досвід». З 14 по 16 грудня за його програмою в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів навчаються заступники голів районних рад.
     Програмою передбачені заняття з конституційних засад місцевого самоврядування, регулювання служби його посадових осіб, організаційних аспектів діяльності органів місцевого самоврядування, інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю, планування соціально-економічного розвитку територій, фінансового забезпечення програм його розвитку, ознайомлення з новим антикорупційним законодавством. Також йтиметься про впровадження сучасних інформаційних технологій в роботі органів місцевого самоврядування, під час виїзного заняття слухачі зможуть ознайомитись з організацією роботи Чернігівської районної ради.

     Час оприлюднення: 14 грудня 2010 року.
     Виконавець: Фесенко М.В.
     конт. тел.: (0 462) 676 052

***

     «Державне управління України у спільному європейському просторі» – семінар під такою назвою пройшов для голів територіальних громад Бахмацького району. Він був організований Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів в рамках Державного контракту на підвищення кваліфікації державних службовців І-ІV категорій посад у сфері європейської інтеграції зі Школою вищого корпусу Головного управління державної служби України.
     Під час навчання учасники семінару мали змогу ознайомитися з основними аспектами функціонування Європейського Союзу, Європейською політикою сусідства та її новим виміром – Східним партнерством, звернути увагу на європейські принципи належного врядування. Крім цього, голови територіальних громад опрацювали і такі питання, як: споживання енергії в Україні; відновлювальна енергетика у світі та Україні; державна політика енергозбереження країн Європейського Союзу; програми енергозбереження та законодавство в Україні.
     Проводили семінар начальник навчально-методичного відділу Центру Наталія Коваленко та керівник Чернігівської філії Державного підприємства «Учбово-експертний центр НАЕР» Сергій Зінченко.

     Час оприлюднення: 14 грудня 2010 року.
     Виконавець: Чабак Л.А.
     конт. тел.: (0 462) 676 052