Новини за 24 грудня 2010р.

25 грудня 2010 року

     Заключне заняття тематичного постійно діючого семінару «Місцеве самоврядування як основа демократичного розвитку суспільства» відбулося сьогодні в Чернігівській міській раді.
     Проводив заняття на тему «Антикорупційне законодавство України» Сергій Меженний – головний спеціаліст з питань запобігання та протидії корупції відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації.
     Учасники заняття, а це посадові особи структурних підрозділів Чернігівської міської ради ознайомилися з основними аспектами закону «Про засади запобігання та протидії корупції в Україні» та проаналізували зміни та нововведення до українського антикорупційного законодавства, яке спрямоване на широкий спектр проблем.
     «Подолання корупції – це, фактично, вирішення всіх соціальних проблем в країні» – підкреслив Сергій Меженний.
     На завершення навчання учасники семінару отримали свідоцтва про курсову підготовку.
     Зазначений семінар став останнім у цьому році із запланованих в рамках плану-графіка підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування на 2010 рік.

     Час оприлюднення: 24 грудня 2010 року.
     Виконавець: Чабак Л.А.
     конт. тел.: (0462) 676 052

Новини за 23 грудня 2010р.

23 грудня 2010 року

     Про додержання державних гарантій та умови оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, про соціальні стандарти у сфері праці говорили сьогодні посадові особи місцевого самоврядування, державні службовці органів влади Городнянського району. Спілкування відбулося в рамках виїзного семінару-тренінгу «Регулювання відносин між роботодавцями та найманими працівниками в межах КЗпП України. Оплата праці в органах місцевої влади». Навчання завершило серію виїзних семінарів з даної теми.
     Про трудовий договір, порядок його укладення та розірвання, колективний договір розповіла слухачам заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Катерина Тимощенко.
     У відкритті навчання взяв участь керівник апарату Городянської райдержадміністрації Ігор Беребера, який наголосив на важливості та постійній актуальності теми навчання.

     Час оприлюднення: 23 грудня 2010 року.
     Виконавець: Фесенко М.В.
     конт. тел.: (0462) 676 052

Новини за 17 грудня 2010р.

17 грудня 2010 року

«Ми приїхали як консультанти, а поїдемо як колеги»,

     – зазначив консультант з розвитку громади Центру досліджень регіонального розвитку ім. Вейтса Йоел Сігел, що в Ізраїлі, під час зустрічі з заступником голови обласної державної адміністрації Віктором Тканком.
     Зустріч консультантів, що протягом п’яти днів в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів проводили міжнародний семінар «Стратегічне планування як інструмент місцевого розвитку (відродження і модернізація міського середовища: досвід Ізраїлю)», з заступником голови обласної державної адміністрації відбулася 17 грудня.
     Учасники обмінялися думками щодо проведеного навчання, зокрема обговорили готовність аудиторії сприймати новий матеріал та втілювати прогресивні ідеї в життя, спроможність вдало реалізувати закордонний досвід на теренах нашої держави. За спостереженнями експертів «аудиторія, що була присутня на семінарі, була готова до сприйняття нових ідей, але багато що було вже відоме та мало свої паростки на українському ґрунті».
     Під час зустрічі були обговорені питання подальшої співпраці, можливість проведення інших семінарів та навчань як в Україні так і за кордоном. «Питання навчання, професіоналізму, мотивації повинно бути ключовим, – зазначив Віктор Тканко, – багато в чому ми можемо повчитись у вас, а наш досвід може бути цікавим для вас».
     «Велика кількість можливостей для розвитку є саме в продовженні співпраці», – зауважив директор навчальних програм Центру досліджень регіонального розвитку ім. Вейтса Йоссі Оффер.

     Час оприлюднення: 17 грудня 2010 року.
     Виконавець: Фесенко М.В.
     конт. тел.: 0462 676 052

Новини за 16 грудня 2010р.

16 грудня 2010 року

     В Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів триває навчання за програмою міжнародного семінару «Стратегічне планування як інструмент місцевого розвитку (відродження і модернізація міського середовища: досвід Ізраїлю)» для керівників територіальних громад, фахівців управлінь економіки райдержадміністрацій, громадських експертів.
     16 грудня в рамках навчання слухачі відвідали місто Славутич. Виїзне заняття розпочалося з виступу славутицького міського голови Володимира Удовиченка. Він поділився своїми поглядами на адміністративний менеджмент, розповів про інноваційні технології, що успішно запроваджуються в Славутичі, про перспективи розвитку міста.
     «Міська інфраструктура підтримки підприємництва» – лекцію на таку тему прочитала слухачам директор КП «Агентство з розвитку бізнесу» Лариса Нікітенко. Тема викликала жваве обговорення та цікавість слухачів.
      Також група змогла ознайомитись з роботою загальноміського бібліотечно-інформаційного центру, де про впровадження новітніх інформаційних технологій у місті Славутичі розповів виконавчий директор соціального підприємства «Інфоклас» Олександр Удовиченко.

     Час оприлюднення: 16 грудня 2010 року.
     Виконавець: Фесенко М.В.
     конт. тел.: (0462) 676 052

Новини за 15 грудня 2010р.

15 грудня 2010 року

     Порядок укладання та розірвання трудових договорів, ведення трудових книжок, договірне регулювання відносин – ці та інші теми були розглянуті на виїзному семінарі-тренінгу під назвою «Регулювання відносин між роботодавцями та найманими працівниками в межах КЗпП України. Оплата праці в органах місцевої влади», який відбувся 15 грудня на базі Деснянської районної у місті Чернігові ради.
     Програмою передбачені заняття, на яких були висвітлені питання додержання державних гарантій в оплаті праці, соціальних стандартів у сфері праці, колективного договору та його змісту, умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів.

     Час оприлюднення: 15 грудня 2010 року.
     Виконавець: Сірик А.С.
     конт. тел.: (0 462) 676 052

Новини за 14 грудня 2010р.

14 грудня 2010 року

     «У нас спільне завдання – працювати заради розвитку області», –зауважив перший заступник голови обласної ради Іван Коробка під час виступу перед слухачами семінару «Місцеве самоврядування: конституційні засади, стан і розвиток, міжнародний досвід». З 14 по 16 грудня за його програмою в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів навчаються заступники голів районних рад.
     Програмою передбачені заняття з конституційних засад місцевого самоврядування, регулювання служби його посадових осіб, організаційних аспектів діяльності органів місцевого самоврядування, інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю, планування соціально-економічного розвитку територій, фінансового забезпечення програм його розвитку, ознайомлення з новим антикорупційним законодавством. Також йтиметься про впровадження сучасних інформаційних технологій в роботі органів місцевого самоврядування, під час виїзного заняття слухачі зможуть ознайомитись з організацією роботи Чернігівської районної ради.

     Час оприлюднення: 14 грудня 2010 року.
     Виконавець: Фесенко М.В.
     конт. тел.: (0 462) 676 052

***

     «Державне управління України у спільному європейському просторі» – семінар під такою назвою пройшов для голів територіальних громад Бахмацького району. Він був організований Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів в рамках Державного контракту на підвищення кваліфікації державних службовців І-ІV категорій посад у сфері європейської інтеграції зі Школою вищого корпусу Головного управління державної служби України.
     Під час навчання учасники семінару мали змогу ознайомитися з основними аспектами функціонування Європейського Союзу, Європейською політикою сусідства та її новим виміром – Східним партнерством, звернути увагу на європейські принципи належного врядування. Крім цього, голови територіальних громад опрацювали і такі питання, як: споживання енергії в Україні; відновлювальна енергетика у світі та Україні; державна політика енергозбереження країн Європейського Союзу; програми енергозбереження та законодавство в Україні.
     Проводили семінар начальник навчально-методичного відділу Центру Наталія Коваленко та керівник Чернігівської філії Державного підприємства «Учбово-експертний центр НАЕР» Сергій Зінченко.

     Час оприлюднення: 14 грудня 2010 року.
     Виконавець: Чабак Л.А.
     конт. тел.: (0 462) 676 052

Новини за 13 грудня 2010р.

13 грудня 2010 року

     10 грудня в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочався міжнародний семінар «Стратегічне планування як інструмент місцевого розвитку (відродження і модернізація міського середовища: досвід Ізраїлю)». Учасники семінару – керівники територіальних громад, фахівці управлінь економіки райдержадміністрацій, місцеві громадські експерти з Хмельницької, Тернопільської та Чернігівської областей. Організатори зустрічі – Київський проект Інституту Кенанна, Центр досліджень регіонального розвитку ім. Вейтца (Ізраїль), Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Семінар проходить за підтримки Посольства США в Україні, Київського інституту соціальних і громадських працівників, Ізраїльської агенції з міжнародного розвитку та Фонду Джорджа Ф. Кеннана.
     «Потрібно навчатися запроваджувати досвід, а семінар – це хороша можливість порівняти різні аспекти досвіду та запозичити кращі практики місцевого розвитку», – зазначив відкриваючи семінар заступник голови –керівник апарату облдержадміністрації Микола Стрілець.
     Протягом п’яти днів вивчатимуться основи місцевого стратегічного планування як виду діяльності, звертатиметься увага на активі, що можуть залучатися на місцевому рівні для забезпечення сталого розвитку, платформи його впровадження. Очікується також проведення «круглого столу» щодо можливостей розвитку бізнесу та залучення інвестицій, виїзне практичне заняття у Славутичі.
     Своїми знаннями ділитимуться фахівці з Ізраїлю, Йорданії, Росії, США та України. Свого роду підсумком семінару стане презентація розроблених слухачами проектів місцевого розвитку.

     Час оприлюднення: 13 грудня 2010 року.
     Виконавець: Фесенко М.В.
     конт. тел.: (8-0462) 676 052

***

     13 грудня на базі Носівської державної адміністрації та районної ради пройшов семінар-тренінг «Енергозбереження та використання альтернативних джерел енергії – застосування європейського досвіду в Україні». Він був організований Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації і став черговим у низці семінарів, організованих в Чернігівській області в рамках Державної цільової програми підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції України на 2008—2011 роки.
     У відкритті тренінгу та роботі тренінгу взяли участь голова районної державної адміністрації Анатолій Красносільський та голова районної ради Микола Васюк. Під час семінару його учасники, а це голови територіальних громад Носівського району, мали змогу ознайомитися з такими питаннями: споживання енергії в Україні; відновлювальна енергетика у світі та Україні; державна політика енергозбереження країн Європейського Союзу; програми енергозбереження та законодавство в Україні.
     На тренінгу слухачі проаналізували стан сучасної енергетики України, перспективні напрями її розвитку. Також була розглянута відновлювальна енергетика в світі: фотоелектрика, вітроенергетика, біопаливо та їх використання Україні, стан впровадження енергозберігаючих технологій на Чернігівщині. Учасники семінару дійшли висновку, що питання вже сьогоднішнього дня – це розширення використання альтернативних джерел енергії: сонця, вітру, біомаси.
     Провів семінар Сергій Васильович Зінченко – керівник Чернігівської філії Державного підприємства «Учбово-експертний центр НАЕР».

Час оприлюднення з 13 грудня 2010 року
Виконавець: Коваленко Н.В.
конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 10 грудня 2010р.

10 грудня 2010 року

     13 грудня о 10.00 в аудиторії №3 Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбудеться відкриття навчання за програмою міжнародного семінару «Стратегічне планування як інструмент місцевого розвитку (відродження і модернізація міського середовища: досвід Ізраїлю)» за участю фахівців з Ізраїлю, Йорданії, Росії, України. Цільовою аудиторією навчання є керівники територіальних громад, фахівці управлінь економіки райдержадміністрацій, місцеві громадські експерти.
     Запрошуються до участі представники засобів масової інформації.

     Час оприлюднення: 10 грудня 2010 року.
     Виконавець: Фесенко М.В.
     конт. тел.: (8-0462) 676 052

***

     «Як позначиться європейська інтеграція на долі українських аграріїв» – це одне з основних питань, що постало під час виїзного семінару-тренінгу «Європейська інтеграція України: проблеми, здобутки, перспективи» у м. Мена.
     Захід було організовано Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відповідно до Державного контракту зі Школою вищого корпусу державної служби.
     Учасники заходу – голови територіальних громад та державні службовці IV категорії посад – розглянули основні етапи створення Європейського Союзу, звернули увагу на розвиток інституційної системи ЄС та проаналізували ті зміни, що відбулися у ЄС внаслідок Лісабонського договору.
     Сучасний стан справ в ЄС та ті спільні політики, які торкаються різних сфер європейського життя, викликали особливе зацікавлення учасників семінару. Тож посадовці детально зупинилися на соціальних, сільськогосподарських аспектах діяльності ЄС, а також звернули увагу на сьогодення відносин між Україною та ЄС, зокрема, і в рамках ініціативи Східне партнерство.
     Проводили семінар заступник начальника юридичного відділу аппарату облдержадміністрації Наталія Мужикова та учений секретар Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації Людмила Чабак.

     Час оприлюднення: 10 грудня 2010 року.     Виконавець: Чабак Л.А.     конт. тел.: (8-0462) 676 052

Новини за 9 грудня 2010р.

9 грудня 2010 року

З державним управлінняму спільному європейському просторі

     ознайомилися голови територіальних громад Борзнянського району під час однойменного семінару, організованого Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів в рамках Державного контракту на підвищення кваліфікації державних службовців І-ІV категорій посад у сфері європейської інтеграції зі Школою вищого корпусу Головного управління державної служби України.
     Під час навчання учасники семінару мали змогу ознайомитися з основними аспектами функціонування Європейського Союзу, його політиками у різних сферах сучасного життя, звернути увагу на європейські принципи належного врядування.
     Голів територіальних громад Борзнянщини особливо цікавили практичні питання, пов’язані з діяльністю Європейського Союзу, такі як розвиток сільського господарства, можливості залучення додаткових ресурсів, роль місцевого самоврядування та його функції в європейських державах.
     Проводили семінар заступник начальника юридичного відділу аппарату облдержадміністрації Наталія Мужикова та учений секретар Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації Людмила Чабак.

     Час оприлюднення: 09 грудня 2010 року.
     Виконавець: Чабак Л.А.
     конт. тел.: (8-0462) 676 052