Новини за 22 лютого 2011р.

22 лютого 2011 р.


      22 лютого в Центрі підвищення кваліфікації кадрів розпочався тематичний короткотерміновий семінар для заступників голів районних державних адміністрацій з гуманітарних питань. Семінар має назву «Основні напрями державної політики в гуманітарній сфері», і триватиме він протягом трьох днів.
      «Ми дуже раді, що ви знайшли можливість приїхати до нас на навчання. Зі свого боку ми намагались складати розклад, враховуючи ваші побажання та інтереси, зробити навчання максимально інформативним та корисним», – зазначив під час відкриття семінару директор Центру Володимир Бойко.
      Програма семінару передбачає насичене та змістовне навчання. Розкладом семінару заплановано проведення ряду конверсаторіумів та тематичних зустрічей, присвячених питанням виконавської дисципліни та контролю в чинному законодавстві України, сучасного стану та пріоритетних напрямів розвитку освітньої галузі Чернігівщини, актуальні питання діяльності у сфері культури в контексті системних реформ в державі та реалізації державної політики стосовно сім’ї, материнства та оздоровлення дітей і багато ін.
      Протягом навчання посадовці матимуть можливість дізнатися про особливості прийняття розпоряджень голови облдержадміністрації, вимоги нормо-проектуальної техніки при прийнятті актів місцевих державних адміністрацій, про стан надання медичної допомоги в районах області та шляхи її оптимізації, про оптимізацію структури місцевої державної адміністрації та сучасний стан здійснення соціального захисту дітей в Чернігівській області.
      Зокрема обговорити особливості гуманітарного розвитку та гуманітарної політики в Україні слухачі зможуть із заступником голови облдержадміністрації Віктором Тканком під час тематичної зустрічі, яка відбудеться в перший день навчання.

     Час оприлюднення: 22 лютого 2011 року
     Виконавець: Ребенок А.М.
     конт. тел.: (0462) 676 052

Новини за 21 лютого 2011р.

21 лютого 2011 р.


      21 лютого в Центрі підвищення кваліфікації кадрів розпочалася перша сесія чергового навчання новообраних голів територіальних громад за напрямом 1501 «Державне управління» (ПППК).
      «Ми дуже раді, що ви знайшли можливість приїхати до нас на навчання. Зі свого боку ми намагались складати розклад першої сесії, враховуючи ваші побажання та інтереси, зробити навчання максимально інформативним та корисним», – зазначив під час відкриття занять директор Центру Володимир Бойко.
      Протягом тижневого навчання голови дізнаються про регламент та планування роботи органу місцевого самоврядування, положення про постійні комісії, організацію контролю в органах влади, правові засади місцевого самоврядування, основні аспекти культури мовлення як складової адміністративної культури та інше.
      Паралельно з новообраними головами за напрямом 1501 «Державне управління» в Центрі вчитимуться секретарі сільських, селищних, міських рад. Протягом першої сесії для них заплановано ряд конверсаторіумів та лекцій, присвячених проблемам ведення господарського обліку в сільських і селищних радах, складання номенклатури та формування справ, слухачі розглядатимуть питання проведення експертизи цінностей документів та оформлення її результатів та багато інших.
      Продовживатимуть навчання слухачі на другій сесії, запланованій на травень поточного року.

     Час оприлюднення: 21 лютого 2011 року
     Виконавець: Ребенок А.М.
     конт. тел.: (0462) 676 052

Новини за 18 лютого 2011р.

18 лютого 2011 р.


      Перше заняття тематичного постійно діючого семінару «Місцеве самоврядування як основа демократичного розвитку суспільства» відбулося сьогодні в Чернігівській міській раді.
      Проводила заняття на тему «Загальні правила поведінки державних службовців» Людмила Чабак – учений секретар Центру, кандидат філософських наук.
      Учасники заняття, а це посадові особи структурних підрозділів Чернігівської міської ради та її виконавчих органів, ознайомилися з основними аспектами етичної поведінки, регламентованими «Загальними правилами поведінки державних службовців», затвердженими наказом Головдержслужби від 04.08.2010 року №214, та окремими варіантами етичних кодексів, що приймаються на рівні обласних та міських рад України.
      «Правила поведінки посадовців тісно пов’язані з етичними аспектами. Як державні службовці, так і посадові особи місцевого самоврядування повинні чесно, неупереджено, професійно виконувати свої посадові обов’язки, дотримуватися культури спілкування» – підкреслила Людмила Чабак.
      Зазначене заняття стало першим у цьому році із запланованих в рамках плану-графіка підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування на 2011 рік.       На завершення навчання учасники семінару отримають свідоцтва про курсову підготовку.

     Час оприлюднення: 18 лютого 2011 року
     Виконавець: Ребенок А.М.
     конт. тел.: (0462) 676 052

Новини за 15 лютого 2011р.

15 лютого 2011 р.


      15 лютого в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочав свою роботу тематичний короткотерміновий семінар «Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків – пріоритетний шлях розвитку житлово-комунального господарства» для заступників голів районних державних адміністрацій, які ведуть питання житлово – комунального господарства, що триватиме до 16 лютого включно.
      Відкривали навчання директор Центру Володимир Бойко, начальник головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віктор Геращенко та В’ячеслав Сальніков, заступник начальника головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації.
      «Ми звикли до сприйняття форм власності як до чогось спільного, за що зазвичай несе відповідальність хтось інший. Саме тому створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків є одним із першочергових напрямів розвитку житлово-комунального господарства», – зазначив Віктор Геращенко на відкритті семінару.
      У ході тематичних зустрічей, конверсаторіумів та тренінгів перед слухачами виступатимуть Віктор Карелін, директор ТОВ «Габріель» (приватного ЖЕКу), голова правління ОСББ «Габріель – 2»; Вікторія Щербова, державний реєстратор Реєстраційної палати Чернігівської міської ради; Ніна Пушенко, голова правління ОСББ «ЖК – 82» та багато інших фахівців. Вони розглядатимуть питання, пов’язані з діяльністю ОСББ, зокрема говоритимуть про послідовність дій співвласників будинків по створенню ОСББ, порядок реєстрації ОСББ, енергозберігаючі заходи в житлових будинках та досвід вітчизняних та зарубіжних ОСББ та інші важливі питання.

     Час оприлюднення: 15 лютого 2011 року
     Виконавець: Ребенок А.М.
     конт. тел.: (0462) 676 052

Новини за 14 лютого 2011р.

14 лютого 2011 р.


      Сьогодні на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів озпочалося чергове навчання для новообраних голів територіальних громад та секретарів сільських, селищних, міських рад за напрямом 1501 «Державне управління» (І сесія).
      За період навчання голови матимуть змогу взяти участь у конверсаторіумах, на яких будуть висвітлені питання розвитку політичної системи України, застосування права в державному управлінні, повноважень органів місцевого самоврядування у володінні, користуванні та розпорядженні об’єктами комунальної власності, соціальної політики і соціальної роботи, а також питання надходження бюджетів місцевих органів влади.
      Під час тематичних зустрічей слухачі дізнаються про особливості відносин обласних і районних державних адміністрацій та рад з органами місцевого самоврядування територіальних громад, оскарження рішень, дій, бездіяльності суб’єктів владних повноважень в адміністративних судах, регіональної інвестиційної політики та екологічного і земельного законодавства України новообрані голови, що також заплановано програмою першої сесії навчання.
      Протягом тижневого навчання секретарі дізнаються про основні засади вчинення нотаріальних дій, вимоги законодавчих актів України щодо соціального та правового захисту ветеранів війни, праці та інших категорій громадян, особливості застосування права в державному управлінні та його принципи, ведення господарського обліку в сільських і селищних радах та порядок оформлення субсидій, надання державних соціальних допомог, реєстрації актів цивільного стану відповідно до положень сімейного законодавства.

     Час оприлюднення: 14 лютого 2011 року
     Виконавець: Ребенок А.М.
     конт. тел.: (0462) 676 052

Новини за 11 лютого 2011р.

11 лютого 2011 р.

      11 лютого в приміщенні Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбулось закриття курсу «Англійська мова» для військовослужбовців, що звільнені або плануються на звільнення зі Збройних сил України у зв’язку з їх реформуванням.
      В день закриття дванадцяти слухачам, що успішно завершили ці курси, вручив сертифікати Крістофер Штаудт, менеджер «Програми НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців». Він зазначив, що такі курси повинні мати продовження, оскільки набуті тут знання підвищують конкурентоздатність на ринку праці, а також створюють сприятливі умови для працевлаштування в іноземних компаніях на керівних посадах.
      «Ви показали дуже хороші результати на підсумковому тестуванні, отримали сертифікати і, я думаю, це допоможе вам адаптуваватися в цивільному житті і знайти достойну роботу», – підсумував Крістофер Штаудт.
      Навчання проводилося в рамках програми мовної підготовки військових, воно запроваджується спільно з Міністерством оборони України і є частиною співробітництва між Україною та НАТО у сфері перепідготовки та адаптації до цивільного життя військовослужбовців.
      Проводила навчання одна із провідних мовних інституцій – Британська Рада, воно тривало чотири місяці і фінансувалося НАТО.

     Час оприлюднення: 11 лютого 2011 року
     Виконавець: Ребенок А.М.
     конт. тел.: (0462) 676 052

Новини за 4 лютого 2011р.

04 лютого 2011 р.


      Про додержання державних гарантій та про соціальні стандарти у сфері праці, про умови праці працівників апарату органів виконавчої влади говорили посадові особи місцевого самоврядування Куликівського району на виїздному семінарі-тренінгу під назвою «Регулювання відносин між роботодавцями та найманими працівниками в межах КЗпП України. Оплата праці в органах місцевої влади», який розпочав свою роботу 3 лютого 2011 року в Куликівській районній державній адміністрації.
      Спілкування відбулося в рамках виїзного семінару-тренінгу.
      Про трудовий договір, порядок його укладення та розірвання, колективний договір, ведення трудових книжок, оплату праці на основі єдиної тарифної сітки розповіла слухачам начальник відділу оплати трудових відносин та експертизи умов праці Головного управління праці і соціального захисту населення облдержадміністрації Галина Кривошеєва.
      В рамках семінару відбулося обговорення Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування Пенсійної системи» з начальником управління Пенсійного фонду України в Куликівському районі Марією Попович.
      У відкритті навчання взяла участь заступник голови Куликівської районної ради Валентина Мельник, яка наголосила на важливості та постійній актуальності теми навчання.

      Час оприлюднення: 4 лютого 2011 року.
      Виконавець: Сірик Андрій Сергійович
      конт. тел.: (0462) 676 052

Новини за 3 лютого 2011р.

3 лютого 2011 року
ЗУСТРІЧ З АВТОРАМИ СЕРІЇ КНИГ«ЄВРОПЕЙСЬКЕ МІСТО»

     3 лютого в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбулась установча зустріч зі студентами випускних курсів ВНЗ м. Чернігова, які навчатимуться в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів за програмою семінару «Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи» з 28 березня по 7 квітня 2011 р.
     «Участь у цій програмі – це можливість зрозуміти талановитій і перспективній молоді, якою справою займатися і отримати шанс потрапити до кадрового резерву, підвищити свою конкурентоспроможність на ринку праці, здобути престижну посаду» – зазначив на відкритті заходу директор Центру, кандидат історичних наук Володимир Бойко.
     Начальник управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Андрій Курданов наголосив на важливості набуття професійного досвіду, щоб у майбутньому претендувати на власне місце у суспільстві. За його словами, служба в органах місцевої і виконавчої влади – це можливість привнести нововведення в систему державного будівництва.
     Про модернізацію державної служби і державного управління, посилення якості і доступності державних послуг розповіла Ірина Галайко, заступник начальника управління державної служби Головдержслужби України в області, висвітлюючи головні перспективи державної служби на сьогоднішній день.
     За традицією, перед студентами виступили випускники семінарів минулих років, які на сьогоднішній день працюють в органах виконавчої влади і місцевого самоврядування. Вони поділились своїми враженнями від навчання та роботи на посадах і розповіли про свої функціональні обов’язки.
     Наприкінці настановчої зустрічі студенти мали можливість пройти тестування на предмет знання Конституції України та Закону України «Про державну службу», за результатами якого буде сформована група, що розпочне навчання в кінці березня.


     Час оприлюднення: 3 лютого 2011 року
     Виконавець: Ребенок А.М.
     конт. тел.: (0462) 676 052

Новини за 1 лютого 2011р.

2 лютого 2011 року
ЗУСТРІЧ З АВТОРАМИ СЕРІЇ КНИГ«ЄВРОПЕЙСЬКЕ МІСТО»

     відбулась в приміщенні Обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г.Короленка».
     Автори науково-популярних видань, провідні науковці, історики, краєзнавці Чернігівщини зустрілися з читачами бібліотеки, освітянами, всіма тими, хто цікавиться історією рідного краю.
     До уваги присутніх були представлені видання «Чернігів – європейське місто», «Ніжин – європейське місто», «Короп – європейське місто», «Сосниця – європейське місто». Всі вони об’єднані загальною ідеєю пошуку європейської ідентичності міст та містечок Чернігівщини, що мають давню історію. Видання являють собою невеликі нариси, що розкривають європейські контексти історії населених пунктів.
     Відкрив презентацію директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко, який наголосив на необхідності та корисності появи такого роду видань, які виходять за підтримки Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, державних підприємств, установ і організацій, громадської організації «Сіверський інститут регіональних досліджень», Центру європейської інформації обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г.Короленка, МФ «Відродження», які доклали значних зусиль для видання представлених праць.
     Про зміст видань та історію рідного краю розповіли автори праць. Вони розкрили європейські контексти історії населених пунктів, поділилися досвідом написання вищезазначених нарисів та своїми творчими планами на майбутнє.
     «Україна завжди була частиною Європи, починаючи від архітектурних споруд і завершуючи рівнем культурного спілкування. Цей зв’язок намагалися перервати штучно, шляхом відрізання її від Європи», – зазначив Сергій Лепявко, доктор історичних наук, професор кафедри історії України Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, автор книги «Чернігів – європейське місто». За його словами, головна ідея створення видання полягає у необхідності донести інформацію про історично значущі події Чернігівщини і традиції, що сягають глибини століть, але проявлені у сьогоденні, до сучасного читача.
     На думку учасника презентаційного заходу Григорія Самойленка, доктора філологічних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України, завідувача кафедри світової літератури та історії культури Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, при написанні книги «Ніжин – європейське місто» важливим було відображення культурно-просвітницьких заходів та історичних подій, які мали місце в Ніжині в минулі роки, що зв’язувало це місто з багатьма містами Європи та зробило його містом європейського значення. «Автори представленої серії видань здійснили важливу справу, почавши говорити про історію наших міст і містечок, яка створювалася віками на тлі Європи. Ми повинні пишатися тим, що наш край гідно вписується в європейський простір», – зазначив автор книги «Ніжин – європейське місто».
     «Зазначену справу варто продовжувати – зробили висновок учасники зібрання – оскільки на Чернігівщині існує значна кількість міст і містечок зі старовинною історією та європейськими зв’язками, які чекають на свого дослідника».


     Час оприлюднення: 2 лютого 2011 року
     Виконавець: Ребенок А.М.
     конт. тел.: (0462) 676 052