Новини за 17 березня 2011р.

17 березня 2011 року


      17 березня в Центрі підвищення кваліфікації кадрів проходить навчання за програмою тематичного короткотермінового семінару «Особливості бухгалтерського обліку і звітності в бюджетній сфері». Одноденний семінар призначено для бухгалтерів управлінь та відділів облдержадміністрації.
      Про бухгалтерський облік і звітність у бюджетних установах слухачам розповість начальник відділу видатків місцевих бюджетів, моніторингу та контролю платежів головного управління Державного казначейства у Чернігівській області Тетяна Котюжан.
      Розкладом семінару передбачено розгляд порядку нарахування та перерахування внесків, виплати допомог, що сплачуються за рахунок Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, основних вимог до складання та подання до органів Державного казначейства форм звітності, питань ведення бухгалтерського обліку та складання звітності в місцевих органах виконавчої влади.
      Також слухачі дізнаються про особливості складання та виконання кошторисів бюджетних установ за бюджетною програмою «Здійснення виконавчої влади» у Чернігівській області.

      Час оприлюднення: 17 березня 2011 року
      Виконавець: Фесенко М.В.
      конт. тел.: (0462) 676 052

***

      Тематичний семінар під назвою «Розробка інвестиційних проектів та їх супровід» 17 березня розпочав свою роботу в Центрі підвищення кваліфікації кадрів. Його слухачами стали начальники управлінь економіки райдержадміністрацій та міських рад Чернігова, Ніжина, Прилук.      Відкрили навчання директор Центру Володимир Бойко та начальник управління економіки обласної державної адміністрації Леонід Подоляк, який розказав про соціально-економічну ситуацію в області.
      Протягом навчання слухачі будуть обговорювати проект середньострокової Програми cоціально-економічного розвитку області на 2011-2015 роки «Чернігівщина – 2015», проект Програми інвестиційного розвитку Чернігівської області на 2011 –2015 роки. Представники обласного управління економіки розкажуть про регіональну цільову програму розвитку зовнішньоекономічної діяльності на 2011 – 2015 роки та розробку і впровадження проектів транскордонного співробітництва, міжнародну технічну допомогу та особливості підготовки мікропроектів для їх реалізації згідно з Програмою ЄС/ПРООН, особливості реалізації інвестиційних проектів, спрямованих на соціально-економічний розвиток регіонів, за рахунок коштів державного бюджету та нше.
      Учасники семінару матимуть змогу зустрітися із представниками Державної податкової адміністрації в Чернігівській області, Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва», Державної бюджетної установи «Чернігівський регіональний центр з інвестицій та розвитку, головного управління Держкомзему в Чернігівській області. Також буде презентовано проект Програми інвестиційного, науково-технічного та інноваційного розвитку області на 2011 – 2015 роки. Інвестиційні проекти інноваційної спрямованості.

      Час оприлюднення: 17 березня 2011 року.
      Виконавець: Коваленко
      конт. тел.: (0462) 676 052