Новини за 24 березня 2011р.

24 березня 2011 року

      24 березня в Центрі підвищення кваліфікації кадрів розпочали навчання голови постійних комісій районних рад, міських рад Чернігова, Ніжина, Прилук з питань законності, правопорядку, регламенту і депутатської етики. Протягом двох днів вони навчатимуться за програмою тематичного короткотермінового семінару «Правові засади діяльності органів місцевого самоврядування та ухвалення ними рішень». Розклад семінару передбачає зустрічі з заступником начальника організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради Олександрою Негодою, головою постійної комісії обласної ради з питань законності, правопорядку, регламенту і депутатської етики Оленою Дмитренко, які розкажуть про особливості роботи постійної комісії з питань законності, правопорядку, регламенту і депутатської етики, як планується робота комісії та проводиться підготовка та розгляд питань на засіданнях комісій.
      Про нормативно-правове забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування слухачам даної групи розкаже суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Валентина Падій, а про основні аспекти Законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію» розповість заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації, доктор історичних наук Дмитро Никоненко.
      В рамках навчання також планується провести круглий стіл за участю представника управління Міністерства внутрішніх справ України в Чернігівській області та представника Прокуратури в Чернігівській області. Захід буде присвячено стану виконання державних актів з питань забезпечення законності, основним напрямам взаємодії органів місцевого самоврядування з правоохоронними органами щодо посилення боротьби з організованою злочинністю і корупцією в області.
      Також 24 березня в Центрі розпочав роботу тематичний постійно діючий семінар «Механізм впровадження державної ґендерної політики» для працівників управлінь, відділів обласної державної адміністрації, уповноважених з ґендерних питань. Перший день навчання буде присвячено механізмам впровадження державної ґендерної політики, проблемам запровадження ґендерних підходів в діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування та подоланню ґендерних стереотипів. Зі слухачами даної групи працюють викладач Чернігівського державного технологічного університету, доцент, кандидат економічних наук Світлана Задорожна та заступник директора Інституту історії, етнології та правознавства імені О.М. Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка, кандидат педагогічних наук Лариса Юда.

      Час оприлюднення: 24 березня 2011 року.
      Виконавець: Фесенко М.В.
      конт. тел.: (0 462) 676 052