Новини за 28 березня 2011р.

28 березня 2011 року

      Cтуденти випускних курсів чотирьох державних вищих навчальних закладів Чернігова, які виявили бажання працювати в місцевих органах влади, розпочали навчання в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації.
      Вже традиційно, протягом двох тижнів молоді люди навчатимуться за програмою тематичного короткотермінового семінару «Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи».
      В рамках навчання передбачено висвітлення широкого спектра питань, що пов’язані з функціонуванням органів державної влади та органів місцевого самоврядування, специфікою їх роботи.
      Зокрема, під час двотижневого навчання студенти матимуть змогу ознайомитися з основними напрямами роботи апарату обласної державної адміністрації, виконавчого апарату обласної ради, управлінь та відділів обласної державної адміністрації, зустрітися з керівництвом міста та області. Вони проаналізують критерії ефективної роботи органів влади, обговорять соціально-економічне становище області, промисловість та сільське господарство, основні напрями бюджетної і податкової, гуманітарної та соціальної політики та ін.
      Традиційно студенти відвідають Верховну Раду України та Комітети з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму; з питань науки і освіти, ознайомляться з діяльністю Головного управління державної служби України.
      Другий тиждень навчання передбачатиме стажування молодих людей в органах виконавчої влади і органах місцевого самоврядування, тобто їх практичне ознайомлення зі специфікою відповідних галузей державного управління.
      За результатами навчання, стажування та підсумкового тестування студенти отримають сертифікати про підвищення кваліфікації та будуть зараховані до кадрового резерву на посади державних службовців.

      Час оприлюднення: 28 березня 2011 року.
      Виконавець: Чабак Л.А.
      конт. тел.: (0462) 676 052