Новини за 29 березня 2011р.

29 березня 2011 року

      Міський голова Олександр Соколов провів лекцію для студентів, які розпочали навчання у Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації держслужбовців. Молоді люди цього року будуть випускниками у чотирьох державних вищих навчальних закладах Чернігова, а свою майбутню професійну діяльність вони мріють пов’язати з роботою в органах місцевого самоврядування та державної влади.
      За словами О.Соколова, лекція для студентів, котрі бажають працювати в органах влади, вже є традиційною. Під час заняття міський голова розповів про особливості виборів до міської ради, напрямки діяльності виконавчих органів місцевого самоврядування, формування доходів та видатків місцевого бюджету. Йшлося також про особливості європейського та українського досвіду місцевого самоуправління, участь Чернігова у міжнародних програмах з енергозбереження.
      Крім того, міський голова відповів на запитання студентів, а вони стосувалися підвищення вартості проїзду у міському громадському транспорті Чернігова, ремонту доріг, туристичних перспектив обласного центру у ході підготовки та проведення “Євро-2012”.
      На завершення спілкування з молодими людьми О.Соколов запросив їх брати участь у конкурсах на заміщення вакантних посад у міськраді, оскільки молоді фахівці, котрі готові впроваджувати нові управлінські рішення, завжди необхідні Чернігову.
      На думку міського голови, зміна поколінь у владі є звичайним явищем, не менш важлива спадкоємність, коли представники влади працюють над досягненням спільної мети.
      “Чим раніше почнемо залучати молодь, тим перспективнішою буде реалізація планів розвитку міста”, – вважає О.Соколов.
      Як підтвердження своїх слів, він навів статистичні дані, що сьогодні третину працівників структурних підрозділів Чернігівської міської ради становлять фахівці до 30 років.

      Час оприлюднення: 29 березня 2011 року
      Виконавець: Ірина Синельник
       тел.: (0462) 676797