Новини за 31 березня 2011р.

31 березня 2011 року


      Сьогодні в Центрі підвищення кваліфікації кадрів розпочалося навчання за програмою дводенного тематичного семінару «Дисципліна та контроль у сфері діяльності органів виконавчої влади». Навчаються на даному семінарі працівники управлінь та відділів облдержадміністрації, апаратів рейдержадміністрацій на яких покладено обов’язки за здійснення контролю.
      Робота групи розпочалася з лекції «Зміцнення виконавської дисципліни в органах виконавчої влади. Моніторинг стану виконання актів і доручень Президента України, Кабінету Міністрів України. Підготовка щомісячних і щоквартальних аналітичних матеріалів» яку провела заступник начальника відділу контролю апарату облдержадміністрації Олена Фурсова.
      Протягом навчання слухачі зможуть дізнатися про кадрове забезпечення державної служби та кадрову політику держави в умовах адміністративної реформи, комп’ютеризацію документообігу та контролю за виконанням документів та про основні завдання та організацію роботи з документами в органах виконавчої влади.
      На другий день навчання розкладом заплановано лекцію присвячену формам та методам організаційно – масової роботи обласної державної адміністрації та районних державних адміністрацій, а принципи застосування права в державному управлінні слухачі зможуть обговорити під час тематичної зустрічі з заступником начальника юридичного відділу апарату облдержадміністрації Наталією Мужиковою.

      Час оприлюднення: 31 березня 2011 року
      Виконавець: Фесенко М.В.
       тел.: (0462) 676 052

Новини за 29 березня 2011р.

29 березня 2011 року

      Міський голова Олександр Соколов провів лекцію для студентів, які розпочали навчання у Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації держслужбовців. Молоді люди цього року будуть випускниками у чотирьох державних вищих навчальних закладах Чернігова, а свою майбутню професійну діяльність вони мріють пов’язати з роботою в органах місцевого самоврядування та державної влади.
      За словами О.Соколова, лекція для студентів, котрі бажають працювати в органах влади, вже є традиційною. Під час заняття міський голова розповів про особливості виборів до міської ради, напрямки діяльності виконавчих органів місцевого самоврядування, формування доходів та видатків місцевого бюджету. Йшлося також про особливості європейського та українського досвіду місцевого самоуправління, участь Чернігова у міжнародних програмах з енергозбереження.
      Крім того, міський голова відповів на запитання студентів, а вони стосувалися підвищення вартості проїзду у міському громадському транспорті Чернігова, ремонту доріг, туристичних перспектив обласного центру у ході підготовки та проведення “Євро-2012”.
      На завершення спілкування з молодими людьми О.Соколов запросив їх брати участь у конкурсах на заміщення вакантних посад у міськраді, оскільки молоді фахівці, котрі готові впроваджувати нові управлінські рішення, завжди необхідні Чернігову.
      На думку міського голови, зміна поколінь у владі є звичайним явищем, не менш важлива спадкоємність, коли представники влади працюють над досягненням спільної мети.
      “Чим раніше почнемо залучати молодь, тим перспективнішою буде реалізація планів розвитку міста”, – вважає О.Соколов.
      Як підтвердження своїх слів, він навів статистичні дані, що сьогодні третину працівників структурних підрозділів Чернігівської міської ради становлять фахівці до 30 років.

      Час оприлюднення: 29 березня 2011 року
      Виконавець: Ірина Синельник
       тел.: (0462) 676797

Новини за 28 березня 2011р.

28 березня 2011 року

      Cтуденти випускних курсів чотирьох державних вищих навчальних закладів Чернігова, які виявили бажання працювати в місцевих органах влади, розпочали навчання в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації.
      Вже традиційно, протягом двох тижнів молоді люди навчатимуться за програмою тематичного короткотермінового семінару «Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи».
      В рамках навчання передбачено висвітлення широкого спектра питань, що пов’язані з функціонуванням органів державної влади та органів місцевого самоврядування, специфікою їх роботи.
      Зокрема, під час двотижневого навчання студенти матимуть змогу ознайомитися з основними напрямами роботи апарату обласної державної адміністрації, виконавчого апарату обласної ради, управлінь та відділів обласної державної адміністрації, зустрітися з керівництвом міста та області. Вони проаналізують критерії ефективної роботи органів влади, обговорять соціально-економічне становище області, промисловість та сільське господарство, основні напрями бюджетної і податкової, гуманітарної та соціальної політики та ін.
      Традиційно студенти відвідають Верховну Раду України та Комітети з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму; з питань науки і освіти, ознайомляться з діяльністю Головного управління державної служби України.
      Другий тиждень навчання передбачатиме стажування молодих людей в органах виконавчої влади і органах місцевого самоврядування, тобто їх практичне ознайомлення зі специфікою відповідних галузей державного управління.
      За результатами навчання, стажування та підсумкового тестування студенти отримають сертифікати про підвищення кваліфікації та будуть зараховані до кадрового резерву на посади державних службовців.

      Час оприлюднення: 28 березня 2011 року.
      Виконавець: Чабак Л.А.
      конт. тел.: (0462) 676 052

Новини за 25 березня 2011р.

25 березня 2011 року

      Виїзний семінар-тренінг «Практичні аспекти реалізації загальнодержавної програми реформування та розвитку ЖКГ. Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків – пріоритетний шлях розвитку ЖКГ» був організований Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів за ініціативи Коропської районної державної адміністрації.
      Його учасники, а це голови територіальних громад Коропського району, державні службовці, а також всі зацікавлені питаннями створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків ознайомилися з нормативно – правовим забезпеченням створення та функціонування ОСББ, послідовністю дій співвласників будинків по створенню ОСББ, порядком реєстрації ОСББ та низкою інших питань, пов’язаних з діяльністю ОСББ. Зазначені питання перед слухачами семінару розкрили заступник начальника головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації В’ячеслав Сальніков та голова об’єднання ЖК – 82 Ніна Пушенко. Про енергозберігаючі заходи в житлових будинках та досвід вітчизняних та зарубіжних ОСББ у цій сфері розповів керівник Чернігівської філії ДП «Учбово-експертний центр НАЕР» Сергій Зінченко.

      Час оприлюднення: 25 березня 2011 року.
      Виконавець: Чабак Л.А.
      конт. тел.: (0462) 676 052

Новини за 24 березня 2011р.

24 березня 2011 року

      24 березня в Центрі підвищення кваліфікації кадрів розпочали навчання голови постійних комісій районних рад, міських рад Чернігова, Ніжина, Прилук з питань законності, правопорядку, регламенту і депутатської етики. Протягом двох днів вони навчатимуться за програмою тематичного короткотермінового семінару «Правові засади діяльності органів місцевого самоврядування та ухвалення ними рішень». Розклад семінару передбачає зустрічі з заступником начальника організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради Олександрою Негодою, головою постійної комісії обласної ради з питань законності, правопорядку, регламенту і депутатської етики Оленою Дмитренко, які розкажуть про особливості роботи постійної комісії з питань законності, правопорядку, регламенту і депутатської етики, як планується робота комісії та проводиться підготовка та розгляд питань на засіданнях комісій.
      Про нормативно-правове забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування слухачам даної групи розкаже суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Валентина Падій, а про основні аспекти Законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію» розповість заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації, доктор історичних наук Дмитро Никоненко.
      В рамках навчання також планується провести круглий стіл за участю представника управління Міністерства внутрішніх справ України в Чернігівській області та представника Прокуратури в Чернігівській області. Захід буде присвячено стану виконання державних актів з питань забезпечення законності, основним напрямам взаємодії органів місцевого самоврядування з правоохоронними органами щодо посилення боротьби з організованою злочинністю і корупцією в області.
      Також 24 березня в Центрі розпочав роботу тематичний постійно діючий семінар «Механізм впровадження державної ґендерної політики» для працівників управлінь, відділів обласної державної адміністрації, уповноважених з ґендерних питань. Перший день навчання буде присвячено механізмам впровадження державної ґендерної політики, проблемам запровадження ґендерних підходів в діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування та подоланню ґендерних стереотипів. Зі слухачами даної групи працюють викладач Чернігівського державного технологічного університету, доцент, кандидат економічних наук Світлана Задорожна та заступник директора Інституту історії, етнології та правознавства імені О.М. Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка, кандидат педагогічних наук Лариса Юда.

      Час оприлюднення: 24 березня 2011 року.
      Виконавець: Фесенко М.В.
      конт. тел.: (0 462) 676 052

Новини за 22 березня 2011р.

22 березня 2011 року


      Відразу два семінари розпочалися сьогодні в Центрі підвищення кваліфікації кадрів: семінар “Європейські принципи регіональної та місцевої демократії” призначений для керуючих справами виконавчих апаратів районних рад, а навчання «Державний та місцевий бюджети: шляхи реформування міжбюджетних відносин» – для начальників бюджетних відділів фінансових управлінь районних державних адміністрацій та міських рад.
      Керуючі справами протягом трьох днів зможуть дізнатися про світовий досвід територіального управління, правові засади діяльності органів місцевого самоврядування, правове регулювання служби в органах місцевого самоврядування.
      Розклад семінару передбачає розгляд поточного стану відносин України з ЄС та джерел права Європейського Союзу, а окремий конверсаторіум буде присвячено плануванню роботи органу місцевого самоврядування.
      Відкриття даного семінару відбувалося за участю керуючого справами виконавчого апарату обласної ради Сергія Фесенка.
      Навчання начальників бюджетних відділів фінансових управлінь районних державних адміністрацій та міських рад триватиме один день. Слухачі даної групи дізнаються про фінансове забезпечення галузей соціально-культурної сфери, особливості планування видатків на утримання бюджетних установ в умовах дії нового Бюджетного кодексу України, особливості формування та використання видатків місцевих бюджетів по галузі «Соціальний захист та соціальне забезпечення».

      Час оприлюднення: 22 березня 2011 року.
      Виконавець:Фесенко
      конт. тел.: (0462) 676 052

Новини за 17 березня 2011р.

17 березня 2011 року


      17 березня в Центрі підвищення кваліфікації кадрів проходить навчання за програмою тематичного короткотермінового семінару «Особливості бухгалтерського обліку і звітності в бюджетній сфері». Одноденний семінар призначено для бухгалтерів управлінь та відділів облдержадміністрації.
      Про бухгалтерський облік і звітність у бюджетних установах слухачам розповість начальник відділу видатків місцевих бюджетів, моніторингу та контролю платежів головного управління Державного казначейства у Чернігівській області Тетяна Котюжан.
      Розкладом семінару передбачено розгляд порядку нарахування та перерахування внесків, виплати допомог, що сплачуються за рахунок Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, основних вимог до складання та подання до органів Державного казначейства форм звітності, питань ведення бухгалтерського обліку та складання звітності в місцевих органах виконавчої влади.
      Також слухачі дізнаються про особливості складання та виконання кошторисів бюджетних установ за бюджетною програмою «Здійснення виконавчої влади» у Чернігівській області.

      Час оприлюднення: 17 березня 2011 року
      Виконавець: Фесенко М.В.
      конт. тел.: (0462) 676 052

***

      Тематичний семінар під назвою «Розробка інвестиційних проектів та їх супровід» 17 березня розпочав свою роботу в Центрі підвищення кваліфікації кадрів. Його слухачами стали начальники управлінь економіки райдержадміністрацій та міських рад Чернігова, Ніжина, Прилук.      Відкрили навчання директор Центру Володимир Бойко та начальник управління економіки обласної державної адміністрації Леонід Подоляк, який розказав про соціально-економічну ситуацію в області.
      Протягом навчання слухачі будуть обговорювати проект середньострокової Програми cоціально-економічного розвитку області на 2011-2015 роки «Чернігівщина – 2015», проект Програми інвестиційного розвитку Чернігівської області на 2011 –2015 роки. Представники обласного управління економіки розкажуть про регіональну цільову програму розвитку зовнішньоекономічної діяльності на 2011 – 2015 роки та розробку і впровадження проектів транскордонного співробітництва, міжнародну технічну допомогу та особливості підготовки мікропроектів для їх реалізації згідно з Програмою ЄС/ПРООН, особливості реалізації інвестиційних проектів, спрямованих на соціально-економічний розвиток регіонів, за рахунок коштів державного бюджету та нше.
      Учасники семінару матимуть змогу зустрітися із представниками Державної податкової адміністрації в Чернігівській області, Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва», Державної бюджетної установи «Чернігівський регіональний центр з інвестицій та розвитку, головного управління Держкомзему в Чернігівській області. Також буде презентовано проект Програми інвестиційного, науково-технічного та інноваційного розвитку області на 2011 – 2015 роки. Інвестиційні проекти інноваційної спрямованості.

      Час оприлюднення: 17 березня 2011 року.
      Виконавець: Коваленко
      конт. тел.: (0462) 676 052

Новини за 15 березня 2011р.

15 березня 2011 року


      «Особливості бухгалтерського обліку і звітності в бюджетній сфері», – під такою назвою розпочався сьогодні в Центрі підвищення кваліфікації кадрів дводенний тематичний короткотерміновий семінар для головних бухгалтерів районних державних адміністрацій.
      Розкладом семінару заплановано проведення ряду конверсаторіумів, присвячених актуальним питанням виконання податкового законодавства, бухгалтерського обліку і звітності у бюджетних установах, основним вимогам до складання та подання до органів Державного казначейства форм звітності, порядку нарахування та перерахування внесків, виплат допомог, що сплачуються за рахунок Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.
      Протягом навчання головні бухгалтери матимуть змогу ознайомитися також з питаннями вдосконалення нормативно-правової бази щодо державних закупівель в Україні, її сучасного стану та перспектив розвитку; особливостями застосування Закону України «Про здійснення державних закупівель», порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованих внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування; особливостями складання та виконання кошторисів бюджетних установ за бюджетною програмою «Здійснення виконавчої влади» у Чернігівській області та контролю за виконанням закону про бюджет та методи перевірки дотримання його вимог.

      Час оприлюднення: 15 березня 2011 року.
      Виконавець: Ребенок А.М.
      конт. тел.: (0 462) 676 052

Новини за 14 березня 2011р.

14 березня 2011 року


      Сьогодні в Центрі підвищення кваліфікації кадрів завершилося віддалене тестування для працівників Новгород-Сіверської райдержадміністрації.
      Тестування проходило в три етапи.
      На першому етапі протестувалися працівники апарату Новгород-Сіверської райдержадміністрації. Питання, на які вони давали відповіді, стосувалися знань з Конституції України, законів про державну службу, про місцеві державні адміністрації, а також питань про звернення громадян і контролю в державному управлінні.
      На другому етапі проходили тестування державні службовці управлінь економіки, сільського господарства, управління праці та соціального захисту населення Новгород-Сіверської райдержадміністрації. Блок питань для них складався з перевірки знань законодавства в сфері економіки, соціального захисту населення та ін.
      Третій етап включав працівників управлінь гуманітарної сфери, які давали відповіді на питання, що стосувалися української ділової мови, роботи закладів освіти та культури, а також європейської інтеграції України.
      Тестування відбулось через сайт Центру. Середній бал склав 88%, що свідчить про високу підготовку опитуваних.

      Час оприлюднення: 14 березня 2011 року.
      Виконавець: Ребенок А.М.
      конт. тел.: (0 462) 676 052

Новини за 9 березня 2011р.

9 березня 2011 року

      Які види та напрямки туристичної діяльності існують на регіональному рівні, що може запропонувати Чернігівський міський туристично-інформаційний центр, з чого складається нормативна база та шляхи подальшого розвитку туристичного супроводу, а також які існують механізми реалізації державної політики у сфері туризму – ці та інші питання розглядатимуться в рамках роботи за програмою тематичного короткотермінового семінару «Проблеми та перспективи розвитку туризму в області», який проводитиметься для начальників відділів культури і туризму райдержадміністрацій і триватиме з 9 по 10 березня включно 2011 року.

***

       Сьогодні в Центрі підвищення кваліфікації кадрів розпочалося триденне навчання головних бухгалтерів районних рад. За програмою тематичного короткотермінового семінару під назвою «Особливості бухгалтерського обліку і звітності в бюджетній сфері» слухачі матимуть можливість вирішити питання пенсійного забезпечення в Україні, особливостей оподаткування податку на додану вартість, оренди комунального майна, єдиного соціального внеску та багато інших питань, які вони обговорюватимуть під час консерваторіумів.
       Перед слухачами виступатимуть представники Державної податкової адміністрації, головного управління Пенсійного фонду України в області, Виконавчої дирекції Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, головного управління Держкомзему у Чернігівській області, головного управління Державного казначейства у Чернігівській області та інших установ.

      Час оприлюднення: 9 березня 2011 року.
      Виконавець: Ребенок А.М.
      конт. тел.: (0 462) 676 052