Новини за 6 квітня 2011р.

6 квітня 2011 року

       «Професійна адаптація військовослужбовців запасу: проблеми, передовий досвід, перспективи» – відеоконференція з такою назвою відбулася сьогодні в Центрі підвищення кваліфікації кадрів. Завдяки сучасним засобам зв’язку проблему працевлаштування військовослужбовців, що були звільнені в запас, в он-лайн режимі змогли обговорити представники Чернігівської та Чернівецької області.
      Одним з доповідачів від Чернігівської області був начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Сергій Болдирев, який зазначив, що завдяки навчанню в Центрі підвищення кваліфікації кадрів, військовослужбовці звільнені в запас підвищують свій рівень знань та отримують достойну підготовку, що допомагає їм легше пережити етап адаптації до цивільного життя та дає можливість працевлаштування.
      Директор Центру Володимир Бойко розповів чернівецькій аудиторії про досвід роботи Центру за програмою «НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців» та відповів на численні питання про організацію навчання військових, моніторинг побажань та подальше працевлаштування слухачів.
      Також від Чернігова виступили: заступник начальника територіального управління «Північ» Станіслав Гончар, начальник відділу працевлаштування Чернігівського обласного центру зайнятості Сергій Роговець, президент Благодійного фонду підтримки розвитку молодіжного спорту «Здоров’я і сила нації», депутат районної в м. Чернігові ради Олександр Мужук.
      Чернівецьку аудиторію на цьому заході представляли: заступник начальника Чернівецького військового гарнізону Валерій Мовченюк, член комітету ветеранів Великої Вітчизняної війни та військової служби Чернівецької обласної ради ветеранів України Володимир Богданов, екс-керівник (2009 р.) групи курсів за проектом НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців звільнених в запас або відставку, підполковник у відставці Михайло Івасюк, голова Чернівецького обласного молодіжного екологічного громадського об’єднання «Буквиця» Марина Коняк та директор Чернівецького регіонального центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій Микола Ярмистий.
      Діалог областей пройшов жваво та порушив багато питань, головною думкою заходу стала: «Ми сприяємо тому, щоб звільнені військові набували нових знань та впевнено почували себе на ринку праці».

      Час оприлюднення: 6 квітня 2011 року
      Виконавець: Фесенко М.В.
      конт. тел.: (0462) 676 052