Новини за 8 квітня 2011р.

8 квітня 2011 року

Виїзне заняття у Головному управлінні державної служби України, Верховній Раді України та її Комітетах

було проведено для студентів випускних курсів чотирьох державних вищих навчальних закладів Чернігова, які навчаються в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації за програмою семінару «Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи».
      В рамках виїзного навчання студенти відвідали Головне управління державної служби. Під час «круглого столу» з представниками Головного управління, що відбувався в конференц-залі Школи вищого корпусу державної служби, слухачі ознайомилися з основними аспектами функціонування державної служби, напрямами її реформування. Зокрема, розглядалися питання: управління персоналом в органах державної влади та в органах місцевого самоврядування, реалізація громадянами України права на державну службу, організаційна робота як складова забезпечення діяльності Головдержслужби, професійний розвиток персоналу органів державної влади та органів місцевого самоврядування, новітні технології на державній службі, комунікації в системі державної служби, Школа вищого корпусу державної служби: завдання, результати та наступні кроки.
      Зазначені питання презентували Олена Шапран – заступник директора департаменту персоналу державних органів та місцевого самоврядування, Сергій Яременко – заступник директора адміністративно-фінансового департаменту, Любов Олійник – заступник начальника управління організації професійного навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування – начальник відділу підвищення кваліфікації, Микола Кучеров – заступник директора департаменту модернізації державної служби – начальник відділу проектів електронного урядування, Дмитро Чуприна – заступник директора Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, Володимир Буяльський – заступник директора Школи вищого корпусу державної служби.
      Проводила «круглий стіл» за напрямом профорієнтаційної роботи для обдарованої молоді заступник Начальника Головдержслужби Олена Тертишна.
      В другій половині дня студенти відвідали Верховну Раду України, а також Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму та Комітет з питань науки і освіти Верховної Ради України.
      Студенти оглянули головний будинок Верховної Ради України (кулуари, конференц-зал, балкон), зустрілися з керівником секретаріату Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Миколою Цукановим, заступником керівника секретаріату Комітету з питань науки і освіти Ігором Жиляєвим та консультантом Комітету Євгеном Красняковим. В ході зустрічей студенти-випускники ознайомилися з проектами Законів України «Про волонтерський рух», «Про освіту», проаналізували питання збільшення виплат при народженні дитини, усиновлення дітей, статус дитячих курортів, шкільні екзамени, внутрішній туризм тощо. Також відвідувачі комітетів ознайомилися з їх функціонуванням та основними напрямами діяльності.
      Найбільше зацікавили студентів такі питання як державна підтримка майбутнього працевлаштування молодих спеціалістів, та загалом законотворча діяльність у царині підтримки молоді.
      Ви можете переглянути відеоролик про поїздку на youtube.com

      Час оприлюднення: 8 квітня 2011 року
      Виконавець: Людмила Чабак
       тел.: (0462) 676052

***

     8 квітня відкрилося навчання групи військовослужбовців за навчальним курсом «Комп’ютерна графіка і дизайн» для військовослужбовців, що звільняються або плануються на звільнення зі Збройних сил України у зв’язку з їх реформуванням. Навчання проводитиметься в Центрі підвищення кваліфікації кадрів протягом 2 місяців в рамках програми «НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців».
     У відкритті курсів взяв участь менеджер «Програми НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців» Крістофер Штаудт. Він розказав слухачам про мету та джерела фінансування програми для військових, побажав успіхів в опануванні нових предметів.
     Директор Центру підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко розказав слухачам про досвід роботи Центру за програмою «НАТО-Україна» та про те, яку навчальну програму опанують слухачі протягом найближчих двох місяців.
     У відкритті навчань також взяли участь в.о. заступника обласного військового комісара Олександр Мироненко та начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Сергій Болдирев. Вони висловили впевненість, що отримані військовими знання допоможуть їм впевнено почувати себе на новому, цивільному етапі життя, та побажали успішної адаптації.
     Програма навчання є частиною співробітництва між Україною та НАТО у сфері перепідготовки та адаптації до цивільного життя військовослужбовців.

     Час оприлюднення: 8 квітня 2011 року
     Виконавець: Фесенко М.В.
     конт. тел.: (0462) 676 052