Новини за 18 квітня 2011р.

18 квітня 2011 року

      В Центрі підвищення кваліфікації кадрів розпочалась перша сесія навчання спеціалістів управлінь праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій, що виконують функції з питань праці за галуззю знань, за напрямом 1501 «Державне управління» (ПППК), яка триватиме до 22 квітня включно.
      На відкритті заняття взяла участь заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення Чернігівської облдержадміністрації Катерина Тимощенко , яка виступила перед групою з обговоренням питань соціальних аспектів праці.
      Програма першої сесії передбачає вивчення питань реалізації державної політики в сфері соціального захисту працюючих у несприятливих умовах праці, основ структури формування і затвердження вимог найманих працівників, стану ринку праці та формування районних та міських програм зайнятості. Під час консерваторіумів та тематичних зустрічей слухачі зможуть детальніше дізнатися про професійну підготовку кадрів на виробництві як один із найважливіших чинників підвищення продуктивності праці, конституційні засади державного управління і державної служби, про роль громадських організацій у забезпеченні виконання закону України про «Забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків», а також про соціальний аспект ґендерних проблем.

* * *

      Питання організації правової роботи органів Пенсійного фонду України в Чернігівській області обговорюватимуть працівники юридичної служби управлінь Пенсійного фонду України в районах, містах та районах міста Чернігова під час тематичного короткотермінового семінару «Правове забезпечення діяльності підрозділів Пенсійного фонду України в Чернігівській області», що проходитиме протягом 18 – 21 квітня цього року в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.
      Під час семінару його учасники розглянуть основні механізми подання позовної заяви згідно Господарсько-процесуального кодексу України та апеляційного і касаційного провадження. Проведуть аналіз виконання притягнень до адміністративної відповідальності порушників порядку сплати страхових внесків та єдиного внеску, розглянуть порядок розгляду скарг платників і порядок укладення договорів відповідно до Закону України «Про здійснення державних закупівель».
      Також учасники ознайомляться з правилами дотримання вимог трудового законодавства в діяльності органів виконавчої влади, перспективами розвитку законодавства про державну службу, системою взаємодії органів Державної виконавчої служби з органами Пенсійного фонду України під час виконання документів, за якими проводиться стягнення на користь органів Пенсійного фонду України, в тому числі з основними положеннями Цивільно-процесуального кодексу України.

      Час оприлюднення: 18 квітня 2011 року
      Виконавець: Ребенок А.М.
       тел.: (0462) 676052