Новини за 6 травня 2011р.

6 травня 2011 року

      Сьогодні, напередодні святкування 66-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній Війні, Центри перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Чернігова та Херсона провели відеоконференцію «Друга світова війна: історія і сьогодення».
      Протягом години учасники конференції обговорювали питання ролі українського народу у роки війни, висловлювали бачення наслідків страшної війни крізь призму страждань народу. «Коли ми говоримо про Велику Перемогу над ворогом, ми водночас говоримо і про Велику Трагедію, що зазнав український народ на теренах війни 1941–1945 років», – зазначив Володимир Бойко, директор Чернігівського центру підвищення кваліфікації кадрів, кандидат історичних наук, він підкреслив важливість дослідження історичних подій, базуючись не на міфах і домислах, які нав’язувалися нам багато років, а на реальних фактах і подіях.
      Сергій Білорусов, директор Херсонського центру підвищення кваліфікації кадрів, кандидат технічних наук, доцент, магістр державного управління, під час виступу наголосив на тому, що сьогодні дуже важко отримати точні дати про справжню кількість учасників війни. Оскільки в різні роки події висвітлювалися під різним кутом зору, з’являлися нові документальні підтвердження та факти, сьогодні вони допомагають створити реальну картину того, що відбувалося в роки війни.
      «Тема війни є завжди хвилюючою і болючою, і наше головне завдання – продовжувати досліджувати невідомі і раніше замовчувані документи, щоб мати змогу реально оцінити ситуацію тих часів» – підкреслив представник Українського інституту національної пам’яті Сергій Бутко. Він закликав до активних дій щодо розвіювання ідеологічних міфів, необхідності згадувати роль усіх учасників історичних подій того часу, оскільки історія не терпить вибірковості.
      Також під час відеоконференції мали змогу висловити свою думку інші учасники заходу, а це Людмила Майборода, завідуюча третім науково – експозиційним відділом Чернігівського обласного історичного музею імені В.В.Тарновського, Віталій Андрєєв, кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії та історіографії Інституту психології, історії та соціології Херсонського державного університету та Костянтин Філенко, заступник начальника управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Херсонської обласної держаної адміністрації.

      Час оприлюднення: 6 травня 2011 року
      Виконавець: Ребенок А.М.
      конт. тел.: (0462) 676 052