Новини за 21 травня 2011р.

21 травня 2011 року

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО СЕРІАЛУ «ЄВРОПЕЙСЬКІ ТРАДИЦІЇ МІСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: МАГІСТРАТ – ДУМА – РАДА»

     Відбудеться 31 травня 2011 року в Українському національному інформаційному агентстві УКРІНФОРМ.
     Стрічка створена Сіверським інститутом регіональних досліджень за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Організації-партнери – Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, держаних підприємств, установ і організацій» та Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія «Сівер-Центр».
     Автор та ведучий – кандидат історичних наук Володимир Бойко (Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій). Автори сценарію – доктор історичних наук, професор Сергій Леп’явко (Ніжинський державний університет ім. Миколи Гоголя) та Володимир Бойко. Режисер монтажу – Галина Загороднюк (ДТРК «Культура»), консультант – Наталія Сущева (Перший діловий телевізійний канал), оператор-постановник – Олександр Довбенко (ЧОДТРК «Сівер-Центра»).
     Автори проекту мали на меті створення першого в Україні спеціалізованого документального серіалу, який привертатиме увагу громадськості, учнівської та студентської молоді, працівників органів влади та місцевого самоврядування до проблеми побудови в Україні системи управління, яка є адаптованою до європейських відповідників. Їх витоки творча група вбачає у міському самоврядуванні як одній з підвалин європейського культурно-правового простору.
     У відеострічці в хронологічній послідовності розглядаються різні форми міського самоврядування, що існували на теренах України від доби середньовіччя та до сьогодення, починаючи від магдебурзького права. Зйомки здійснювалися сімнадцяти містах, а саме: у Києві, Острозі, Луцьку, Львові, Івано-Франківську, Коломиї, Чернівцях, Кам’янці-Подільському, Одесі, Миколаєві, Херсоні, Запоріжжі, Дніпропетровську, Полтаві, Харкові, Ніжині, Чернігові. Тобто зроблена спроба розповісти мовою кіно як зароджувалося та розвивалося міське самоврядування на прикладі різних регіонів України від сходу до заходу, з півночі на південь. Крім сучасних документальних зйомок використані фотоматеріали.
     У документальному серіалі зібрані результати наукового доробку українських істориків та думки нинішніх державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування України. Зокрема, глядачі побачать інтерв’ю з проф. Наталією Яковенко, директором центру українських досліджень Інституту Європи Російської академії наук Віктором Мироненко, директором Інституту Кеннана Міжнародного дослідницького центру ім. Вудро Вільсона Блером Рублом, начальником Головного управління державної служби України Тимофієм Мотренко та багатьма іншими відомими фахівцями.
     З промо-версією можна ознайомитись за адресою за адресою в мережі Інтернет: href=http://www.youtube.com/watch?v=MkMWWaJbk1A Час проведення презентації: 31 травня 2011 року о 13 годині 30 хвилинМісце проведення: Українське національне інформаційне агентство УКРІНФОРМ – 01001, Київ-1, МСП, вул. Б. Хмельницького, 8/16.

      Час оприлюднення: 21 травня 2011 року
      Виконавець: Бойко В.М.
      конт. тел.: (0462) 676 052