Новини за 23 травня 2011р.

23 травня 2011 року

     Сьогодні в Центрі підвищення кваліфікації кадрів розпочалась друга сесія для новообраних голів територіальних громад та секретарів сільських, селищних, міських рад за напрямом 1501 «Державне управління».
     Під час навчання голови матимуть змогу взяти участь у конверсаторіумах, на яких будуть висвітлені питання діяльності органів опіки та піклування по забезпеченню соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, створення та розвитку сільськогосподарських кооперативів в Україні, питання правового регулювання діяльності закладів охорони здоров’я і освіти, порядку прийняття та набрання чинності нормативно-правових актів органів місцевого самоврядування і перспектив здійснення їх державної реєстрації в органах юстиції та ін.
     Про контроль за дотриманням бюджетного законодавства при розгляді, затвердженні та виконанні бюджетів сільських, селищних та міських рад, основи сучасного антикорупційного законодавства України, основні порушення фінансово-господарського характеру, виявлені під час ревізій сільських, селищних та міських рад та багато інших проблемних питань новообрані голови зможуть дізнатися під час тематичних зустрічей та «круглих столів», що також заплановані програмою другої сесії навчання.
     Протягом навчання секретарі будуть спілкуватися про дотримання законодавства про громадянство та паспортний режим, концептуальні засади та сутність гуманітарної та соціальної політики держави, а також про основні засади державної політики щодо безпеки життєдіяльності населення, повноваження органів місцевого самоврядування у сфері ветеринарної медицини.
     За період тижневого навчання кожна група слухачів матиме змогу вивчити організацію та досвід роботи органу місцевого самоврядування під час виїзного заняття.
     Завершиться друга сесія навчання комп’ютерним тестуванням, що допоможе об’єктивно оцінити якість знань, засвоєних під час двох сесій.

      Час оприлюднення: 23 травня 2011 року
      Виконавець: Ребенок А.М.
      конт. тел.: (0462) 676 052