Новини за 6 червня 2011р.

6 червня 2011 року

Тижневе навчання одразу у двох групах розпочали сьогодні новообрані голови територіальних громад та новообрані секретарі сільських, селищних і міських рад

     за професійною програмою підвищення кваліфікації (напрям 1501 «Державне управління» (ПППК) у Центрі підвищення кваліфікації кадрів. Згідно з навчально-тематичним планом, для обох груп слухачів це остання, друга сесія навчання.
     Для новообраних голів програмою навчання передбачено ряд конверсаторіумів та тематичних зустрічей, під час яких вони матимуть можливість докладно обговорити питання діяльності органів опіки та піклування по забезпеченню соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, агропромислового розвитку Чернігівської області, контролю за дотриманням бюджетного законодавства, земельного та екологічного законодавства України та багато ін. На слухачів очікуватимуть «круглі столи», на яких вони торкнуться проблем повноважень органів місцевого самоврядування у забезпеченні громадського порядку, дотриманні правил пожежної безпеки та дорожнього руху в територіальній громаді; правового регулювання діяльності закладів охорони здоров’я і освіти; повноважень органів місцевого самоврядування у сфері розвитку культури; державної політики щодо безпеки життєдіяльності населення, а також повноважень органів місцевого самоврядування у сфері ветеринарної медицини.
     Новообрані секретарі зможуть поспілкуватися з приводу місцевих податків і зборів, основ земельного законодавства України, дотримання законодавства про громадянство та паспортний режим, розглянуть питання організаційно-кадрового забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування, а також питання запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванню тероризму, що відбуватиметься в рамках практичних занять та конверсаторіумів.
     Наприкінці курсу занять групи слухачів пройдуть комп’ютерну перевірку знань, які вони набули протягом двох сесій навчання, та отримають свідоцтва про навчання.

***

Міжрегіональна відеоконференція «Місцеве самоврядування України: проблеми та перспективи»

      проходила сьогодні за участю Херсонського, Чернігівського та Чернівецького центрів підвищення кваліфікації кадрів і була присвячена 10-річчю прийняття Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування в Україні». В режимі відеозв’язку представники трьох обласних Центрів обговорювали питання законодавчого забезпечення проходження служби в органах місцевого самоврядування в Україні, в тому числі її основні проблеми та перспективи удосконалення. Учасники відеомосту також мали змогу обговорити основні параметри взаємодії органів виконавчої влади з органами місцевого самоврядування. Згідно програми конференції, представники з Херсона та Чернігова розповіли про роль кадрового потенціалу в ефективності реалізації місцевого самоврядування.
      Час оприлюднення: 6 червня 2011 року
      Виконавець: Ребенок А.М.
      конт. тел.: (0462) 676 052