Новини за 7 червня 2011р.

7 червня 2011 року

Проведення ІІ туру щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» в Чернігівській області

     відбулося 7 червня на базі Чернігівського центру підвищення кваліфікації.
     Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2007 року №1152 «Про проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» в Україні з 2008 року започатковано проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець».
     Метою проведення Конкурсу є зростання професіоналізму, відкритості, інституційної спроможності державної служби, підвищення її авторитету шляхом узагальнення досвіду роботи кращих державних службовців.
     Основними завданнями Конкурсу є:
     • виявлення та заохочення найбільш професійно підготовлених державних службовців, які успішно та ініціативно виконують службові обов’язки, мають організаторські здібності, що ґрунтуються на сучасних знаннях;
     • удосконалення знань і професійного рівня державних службовців;
     • створення умов для кар’єрного зростання державних службовців;
     • залучення висококваліфікованих фахівців, зокрема молоді, до роботи в центральних та місцевих органах виконавчої влади;
     • сприяння підвищенню ефективності роботи з надання адміністративних послуг громадянам;
     • впив на формування суспільної думки щодо престижу державної служби, залучення високопрофесійних управлінців до роботи в органах виконавчої влади;
     • виховання у державних службовців почуття шанобливого ставлення до своєї професії, основних принципів державної служби.
     Конкурс проводиться щороку у три тури в номінаціях «Кращий керівник» та «Кращий спеціаліст».
     I тур проводиться серед державних службовців обласної та районних державних адміністрацій.
     Для його проведення державними органами були створені Організаційні комітети, які очолили керівники або заступники керівників цих органів. Так, заступником голови організаційного комітету з проведення ІІ туру щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» виступає директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Володимир Бойко. Петро Підгайний, заступник директора Центру, є одним із членів Оргкомітету.
     В цьому році в облдержадміністрації та в райдержадміністраціях області було створено 39 Оргкомітетів з проведення І туру Конкурсу.
     Участь у І турі взяли 241 державний службовець обласної та районних державних адміністрацій. З них 93 в номінації «Кращий керівник» та 148 в номінації «Кращий спеціаліст».
     Лідерами щодо кількості учасників стали Сосницька (20 державних службовців), Бобровицька (16 держслужбовців), Козелецька (14) районні державні адміністрації.
     Учасники виконували комплексне тестування на знання Конституції України, законодавства про державну службу, специфіки функціональних повноважень державного органу, продемонстрували свої вміння складати діловий документ і користуватися комп’ютером.
     Матеріали щодо підсумків та визначення переможців надійшли до Організаційного комітету з проведення другого туру щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» у Чернігівській області, який був утворений, за погодженням Головдержслужби України.
     Отже, за результатами проведення І туру Конкурсу за рішенням Оргкомітету до участі у подальших змаганнях допущений 61 державний службовець, із них 27 – в номінації «Кращий керівник» і 34 – в номінації «Кращий спеціаліст».
     ІІ тур передбачає співбесіду з питань державного управління, виконання практичного завдання з питань службової етики і етикету та публічний виступ в рамках засідання круглого столу.
     За результатами виконання трьох завдань організаційним комітетом Конкурсу буде визначено 4-х переможців:
     • 2-х серед державних службовців обласної державної адміністрації (1 – у номінації «Кращий керівник» і 1 – у номінації «Кращий спеціаліст»)
     • та 2-х – серед державних службовців районних державних адміністрацій (1 – у номінації «Кращий керівник» і 1 – у номінації «Кращий спеціаліст»).
     Вони і представлятимуть Чернігівську область в третьому турі щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець», який відбудеться у вересні – жовтні цього року в м. Київ.

      Час оприлюднення: 7 червня 2011 року
      Виконавець: Ребенок А.М.
      конт. тел.: (0462) 676 052

***

Практиці підготовки та запровадження місцевих програм соціально-економічного та культурного розвитку, цільових програм

      був присвячений семінар-тренінг, організований Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів у Коропському районі 7 червня.
      Відкрив навчання голова Коропської райдержадміністрації Володимир Дмитрович Бригинець, який наголосив на необхідності та важливості розробки програм соціально-економічного розвитку у місцевих територіальних громадах, що сприятиме не лише аналізу наявних ресурсів в громаді, але й осмисленню пріоритетів та перспектив розвитку, а отже й можливості залучення додаткових коштів.
      В рамках семінару голови територіальних громад, працівники управлінь та відділів Коропської райдержадміністрації ознайомилися з нормативно-правовою базою прогнозування та розроблення програм соціально-економічного розвитку, механізмами та основними етапами розроблення програми соціально-економічного розвитку області.
      Проаналізували слухачі й схему впровадження Державної регіональної політики, детально зупинилися на визначенні поняття депресивності території.
      Окремий блок семінару було присвячено зовнішнім джерелам фінансування, доступним українським громадам.
      Проводили семінар Максим Григорович Стрільчук – начальник відділу моніторингу виконання цільових програм та Олена Олександрівна Самородна – заступник начальника відділу аналізу та прогнозування економічного розвитку Головного управління економіки облдержадміністрації.
      Час оприлюднення: 7 червня 2011 року
      Виконавець: Карпенко Т.К.
      конт. тел.: (0462) 676 052