Новини за 17 червня 2011р.

17 червня 2011 р.

«Державна служба України в історичному аспекті»:

      так називалася тема «круглого столу», що проводився сьогодні в Центрі підвищення кваліфікації кадрів для керівників трудових архівів Чернігівської області за участю представників Управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області та Державного архіву Чернігівської області. Проведення заходу було присвячено річниці державної служби в Україні, яка відмічатиметься 23 червня.
      Першим перед учасниками «круглого столу» виступив директор Центру Володимир Бойко, який здійснив історичний огляд процесу становлення державної служби в Україні загалом, зокрема звернувши увагу на історію прийняття закону про державну службу в Україні. В ньому було прописано, які верстви населення і як приймати кадри на державну службу, якими особистісними характеристиками вони мали володіти, а також за якими умовами їм доводилося працювати.
      Лада Костіневич, завідувач сектору організаційно-кадрової роботи та документообігу управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області, презентувала перед слухачами академічне видання «Історія державної служби в Україні», яке було створено спільними зусиллями Головдерслужби України та Інституту історії України за результатами фундаментального дослідження національних адміністративних традицій, і представлено у п’яти томах.
      «Значна частина документів, що характеризують розвиток державної служби в Україні у XIX-XX ст., належить державному архіву Чернігівської області, – зазначила Раїса Воробей, директор Державного архіву області, кандидат наук з державного управління. – Запорукою об’єктивності висновків будь-якого історичного дослідження є детальне вивчення його джерельної бази, опрацювання передусім її архівної складової. Сукупність архівних документів у державному масштабі відображає історію духовного і матеріального життя українського народу, мають культурну цінність і є надбанням української нації».

      Час оприлюднення: 17 червня 2011 року.
      Виконавець: Ребенок А.М.
      конт. тел.: (0462) 676 052

***

      16 червня Центр підвищення кваліфікації кадрів в рамках підвищення кваліфікації депутатів та працівників виконавчого апарату Бахмацької районної ради провів виїзний семінар-тренінг на тему: «Правове забезпечення органів місцевого самоврядування».
      У відкритті семінару-тренінгу взяв участь заступник голови Бахмацької районної ради Володимир Миколайович Сорока, який акцентував увагу на значимості теми семінару для депутатів районної ради, які, в свою чергу, хочуть серйозно поглибити свої знання, покращити ефективність депутатської діяльності та отримати відповіді на актуальні питання.
      Під час семінару, який провели Негода Олександра Іванівна – заступник начальника організаційного відділу виконавчого апарату Чернігівської обласної ради та Пузан Ігор Борисович – завідувач сектору по зв’язках із засобами масової інформації та громадськістю головного управління Держкомзему у Чернігівській області, було акцентовано увагу присутніх на питаннях: порядку внесення і розгляду депутатських запитів та звернень; участі депутатів у діяльності ради й організації роботи постійних та інших комісій; взаємовідносин обласної та районної рад з територіальними громадами сіл, селищ, міст в системі органів місцевого самоврядування; регулювання земельних відносин та реалізації права власності громадян на землю; механізму відведення земельних ділянок та продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення; оренди земель як важливій складовій розвитку товарних земельних відносин і соціального захисту селян тощо.

      Час оприлюднення: 17 червня 2011 року.
      Виконавець: Підгайний П.М.
      конт. тел.: (0462) 676 052