Новини за 20 червня 2011р.

20 червня 2011 р.

      20 червня в Центрі підвищення кваліфікації кадрів відкрилося навчання одразу трьох груп: перша сесія навчання за напрямом 1501 «Державне управління» розпочалася для груп новопризначених спеціалістів відділів та управлінь Чернігівської облдержадміністрації, райдержадміністрацій області, разом з якими за цим напрямом розпочали навчання спеціалісти районних, міських Чернігова, Ніжина, Прилук центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Також сьогодні – перший день навчання працівників диспетчерських служб територіальних органів управління, які вивчатимуть англійську мову.
      Перша сесія передбачає ознайомлення новопризначених спеціалістів із структурою та компетенцією органів державного управління на території, системою кадрового забезпечення державної служби та кадрової політики держави в умовах адміністративної реформи та основними напрямами співпраці органів виконавчої влади зі ЗМІ. Також слухачі дізнаються про конституційні засади державного управління і державної служби, нормативно-правові акти, що регламентують державне управління, застосування права в державному управлінні та його принципи, основні завдання та організація роботи з документами в органах виконавчої влади та принципи енергозбереження та використання альтернативних джерел енергії у застосуванні європейського досвіду в Україні.
      Спеціалісти районних і міських центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді протягом тижня обговорять пріоритетні напрямки діяльності центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, проблеми забезпечення соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у Чернігівській області, а також проблеми несформованості батьківської сфери у сімей кризової категорії, виконавчої дисципліна та контролю у чинному законодавстві і організації контролю в органах влади.
      З сьогоднішнього дня починається курс навчання англійської мови для працівників диспетчерських служб територіальних органів управління Міністерства надзвичайних ситуацій України на базі Центру. Курс розраховано на п’ять груп слухачів і триватиме по десять робочих днів кожний. Мета навчання – розвинути навички подолати мовні бар’єри, порозумітися з туристами, надати їм відповідну, а головне вчасну допомогу під час проведення Євро-2012 в Україні, адже саме працівники диспетчерської служби щодня відповідають на всі виклики по телефону «101».
      Після закінчення навчання слухачі отримають сертифікати, що засвідчать ступінь володіння англійською мовою.

      Час оприлюднення: 20 червня 2011 року.
      Виконавець: Ребенок А.М.
      конт. тел.: (0462) 676 052