Новини за 23 червня 2011р.

23 червня 2011 р.

      22 червня Центр підвищення кваліфікації кадрів у рамках підвищення кваліфікації для посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців місцевих органів виконавчої влади, інших категорій Носівського району провів виїзний семінар-тренінг на тему: «Забезпечення ефективності боротьби із корупцією та запровадження принципів належного врядування у сфері публічної адміністрації».
      У відкритті семінару-тренінгу взяли участь заступник голови Носівської районної ради Микола Іванович Хахуда та заступник голови Носівської районної державної адміністрації Віктор Михайлович Броварець. Вони підкреслили актуальність запровадження принципів належного врядування у сфері публічної адміністрації та проблеми корупції для сучасної України, зауважили суперечливість ситуації, що склалась у сфері протидії корупції.
      Проводили семінар заступник начальника юридичного відділу апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Михайлівна Мужикова та головний спеціаліст з питань запобігання та протидії корупції відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернігівської облдержадміністрації Сергій Олександрович Меженний.
      Упродовж семінару Н.Мужикова висвітлила основні положення Законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію» та про порядок забезпечення органами влади доступу до публічної інформації.
      Як трактуються корупція та корупційні правопорушення в новому антикорупційному законодавстві України, які існують заходи для усунення причин та умов, що призводять до вчинення корупційних діянь та інших правопорушень, пов’язаних з корупцією, про це розповів слухачам С.Меженний. Він також надав роз’яснення присутнім стосовно заповнення декларації про доходи, зобов’язання фінансового характеру та майновий стан державного службовця та особи, яка претендує на зайняття посади державного службовця щодо себе та членів своєї сім’ї.

      Час оприлюднення: 23 червня 2011 року.
      Виконавець: Підгайний П.М.
      конт. тел.: (0462) 676 052