Новини за 29 червня 2011р.

29 червня 2011 р.

      24 червня Центр підвищення кваліфікації кадрів у рамках підвищення кваліфікації для посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців місцевих органів виконавчої влади, інших категорій Щорського району провів виїзний семінар-тренінг на тему: «Забезпечення ефективності боротьби із корупцією та запровадження принципів належного врядування у сфері публічної адміністрації».
      У відкритті семінару-тренінгу взяли участь голова Щорської районної державної адміністрації Олександр Володимирович Грабовський та голова Щорської районної ради Іван Григорович Орда. Вони підкреслили актуальність винесених на семінар питань щодо організації роботи із забезпечення доступу до публічної інформації в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування району та щодо змін у новому антикорупційному законодавстві України.
      Проводили семінар заступник начальника юридичного відділу апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Михайлівна Мужикова та головний спеціаліст з питань запобігання та протидії корупції відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернігівської облдержадміністрації Сергій Олександрович Меженний.
      Упродовж семінару Н.Мужикова довела до присутніх основні вимоги Законів України «Про доступ до публічної інформації» та «Про інформацію», проблемні питання щодо їх застосування, порядок надання інформації, вимоги стосовно забезпечення технічного захисту інформації у роботі з документами для службового користування тощо.
      С.Меженний розповів слухачам, як трактуються корупція та корупційні правопорушення в новому антикорупційному законодавстві України, які існують заходи для усунення причин та умов, що призводять до вчинення корупційних діянь та інших правопорушень, пов’язаних з корупцією.

      Час оприлюднення: 29 червня 2011 року.
      Виконавець: Підгайний П.М.
      конт. тел.: (0462) 676 052

***

Тематичний короткотерміновий семінар «Забезпечення ефективності боротьби із корупцією та запровадження принципів належного врядування у сфері публічної адміністрації»

      розпочався сьогодні в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, який триватиме два дні і призначений для працівників управлінь та відділів Чернігівської облдержадміністрації та обласної ради, на яких покладені обов’язки з організації роботи щодо запобігання проявам корупції.
      Протягом навчання перед слухачами виступатимуть представники Чернігівської облдержадміністрації та управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області. Разом із держслужбовцями та посадовцями вони обговорюватимуть основні питання організації взаємодії державних органів та органів місцевого самоврядування з правоохоронними органами у сфері запобігання та протидії корупції, дисципліни і контролю у сфері діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування, методики заповнення декларацій про доходи, зобов’язань фінансового характеру та майнового стану посадової особи місцевого самоврядування щодо себе та членів своєї сім’ї та багато інших.
      В рамках навчання для слухачів заплановано проведення «круглого столу» за участю представників прокуратури, УМВС та управління СБУ в Чернігівській області, де розглядатимуться правові та організаційні засади запобігання корупції, виявлення та припинення її проявів.

      Час оприлюднення: 29 червня 2011 року.
      Виконавець: Ребенок А.М.
      конт. тел.: (0462) 676 052