Новини за 1 липня 2011р.

1 липня 2011 р.

      1 липня у рамках підвищення кваліфікації для посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців місцевих органів виконавчої влади, інших категорій Бобровицького району Центр підвищення кваліфікації кадрів провів виїзний семінар-тренінг на тему: «Забезпечення ефективності боротьби із корупцією та запровадження принципів належного врядування у сфері публічної адміністрації».
      У відкритті семінару-тренінгу взяли участь Захарченко Іван Андрійович – голова Бобровицької районної державної адміністрації, Шапченко Олександр Дмитрович – голова Бобровицької районної ради. Вони у своїх виступах відзначили актуальність обраної теми семінару, ними було підкреслено, що практика проведення таких тренінгів сприяє покращенню обізнаності державних службовців й посадових осіб місцевого самоврядування району із новим антикорупційним законодавством та надає практичні навички щодо запровадження принципів належного врядування у сфері публічної адміністрації.
      Проводили семінар заступник начальника юридичного відділу апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Михайлівна Мужикова та головний спеціаліст з питань запобігання та протидії корупції відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернігівської облдержадміністрації Сергій Олександрович Меженний.
      Учасники семінару обговорили історичний ракурс корупції та міжнародний досвід протидії їй та запобігання, мали змогу отримати роз’яснення щодо того, як трактуються корупція та корупційні правопорушення в новому антикорупційному законодавстві України, які існують заходи для усунення причин та умов, що призводять до вчинення корупційних діянь та інших правопорушень, пов’язаних з корупцією. А також отримали практичні поради щодо втілення в життя основних положень Законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію» та про порядок забезпечення органами влади доступу до публічної інформації.
      Із зазначеної тематики тренінгу кожен учасник семінару отримав відповідні методичні матеріали, розроблені Центром підвищення кваліфікації кадрів.

      Час оприлюднення: 1 липня 2011 року.
      Виконавець: Підгайний П.М.
      конт. тел.: (0462) 676 052