Навчальний процес у другому півріччі цього року розпочався сьогодні в Центрі підвищення кваліфікації кадрів

5 вересня 2011 року

Навчальний процес у другому півріччі цього року розпочався сьогодні в Центрі підвищення кваліфікації кадрів

Першою групою стали спеціалісти відділів, управлінь Чернігівської облдержадміністрації та райдержадміністрацій за напрямом 1501 «Державне управління», для яких це вже друга сесія.

Під час тижневого навчання слухачі матимуть змогу взяти участь у конверсаторіумах, на яких будуть висвітлені питання реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії проявам корупції, системи корупційних правопорушень в Україні та соціального партнерства як фактору стабілізації ситуації на ринку праці. Про об’єкти інтелектуальної власності та їх захист в Україні, а також застосування мережі Інтернет у державній службі, правове регулювання роботи в Інтернет, використання офіційних сайтів органів влади та сайтів об’єднань, організацій, установ та ін. спеціалісти відділів, управлінь облдержадміністрації та райдержадміністрацій дізнаються під час практичних занять та лекцій.

Розпочалось навчання з тематичної зустрічі «З історії підпільно-партизанських рухів в Україні. До Дня партизанської слави та 70-ї річниці партизанського руху в Україні у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, яку провів науковий співробітник Українського інституту національної пам’яті Сергій Бутко. Представник Українського інституту національної пам’яті розповів про історію становлення та діяльності радянського партизанського руху в Україні, їхню роль і місці у вигнанні з рідної землі гітлерівських окупантів. Він зауважив, що перемога далася великою ціною – загинуло коло 50 тис. бійців радянських партизанських з’єднань і загонів, з них найбільше саме в 1941 – 1942 рр. – 35 тис. осіб.

За період тижневого навчання група слухачів матиме змогу вивчити організацію та досвід роботи органу місцевого самоврядування під час виїзного заняття. 

Завершиться друга сесія навчання комп’ютерним тестуванням, що допоможе об’єктивно оцінити якість знань, засвоєних під час двох сесій.

* * *

Перша сесія навчання за напрямом 1501 «Державне управління» розпочалась сьогодні також для новопризначених бухгалтерів сільських рад.

Протягом навчання слухачі зможуть прийняти участь в обговоренні проблем планування та використання коштів місцевих бюджетів, порядку обчислення і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та інших спеціалізованих питань, з якими бухгалтер регулярно стикається у своїй роботі. Також посадовці обговорюватимуть систему правових засад діяльності органів місцевого самоврядування, особливості виконання місцевих бюджетів в умовах їх казначейського обслуговування та актуальні питання оподаткування неприбуткових організацій під час тематичних зустрічей та конверсаторіумів.

Час оприлюднення: 5 вересня 2011 року

Виконавець: Ребенок А.М.

конт. тел.: (0462) 676 052