Особливості формування програми економічного та соціального розвитку області на 2012 рік. Державна регіональна політика.

8 вересня 2011 року

«Особливості формування програми економічного та соціального розвитку області на 2012 рік. Державна регіональна політика.
Державна інвестиційна політика щодо соціально-економічного розвитку території»:

Під такою назвою розпочався сьогодні дводенний тематичний короткотерміновий семінар для заступників голів райдержадміністрацій з фінансово-економічних питань і начальників управлінь економіки райдержадміністрацій у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Відкривали навчання начальник управління Головного управління економіки Леонід Подоляк та заступник начальника Головного управління економіки облдержадміністрації Олександра Хомик.

Розкладом семінару заплановано проведення ряду конверсаторіумів, присвячених основним змінам до підходів по розробленню прогнозних і програмних документів економічного і соціального розвитку України, застосуванню статистичної звітності до визначення окремих показників економічного і соціального розвитку в територіальному розрізі, а також основним положенням Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».

Протягом навчання заступники голів райдержадміністрацій та начальники управлінь дізнаються про особливості формування державного та місцевих бюджетів на 2012 рік, розглянуть соціально-економічну ситуацію в Україні та області та основні напрями економічної і соціальної політики на 2012 рік.

Проводила заняття учений секретар Центру, кандидат філософських наук Людмила Чабак.

Час оприлюднення: 7 вересня 2011 року

Виконавець: Чабак Л.А.

конт. тел.: (0462) 676 052

***
Перший із серії семінарів по корупції пройшов в Бахмачі

8 вересня семінар під назвою «Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування» відбувся в приміщення Бахмацької районної державної адміністрації. Він став першим у серії семінарів для державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування з антикорупційного законодавства, які відбудуться у кожному районі області.

До тематики семінару включені питання реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії проявам корупції, особливості відповідальності за вчинення корупційних правопорушень. Учасники навчання обговорили історичний ракурс корупції та міжнародний досвід протидії їй та запобігання, мали змогу отримати роз’яснення щодо того, як трактуються корупція та корупційні правопорушення в новому антикорупційному законодавстві України, які існують заходи для усунення причин та умов, що призводять до вчинення корупційних діянь та інших правопорушень, пов’язаних з корупцією. Обговорення викликали питання соціальних передумов виникнення корупції в Україні.

Проводили семінар заступник начальника юридичного відділу апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Михайлівна Мужикова та головний спеціаліст з питань запобігання та протидії корупції відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернігівської облдержадміністрації Сергій Олександрович Меженний.

Із зазначеної тематики тренінгу кожен учасник семінару отримав навчально-методичні збірники, розроблені Центром підвищення кваліфікації кадрів та диски з відповідними методичними матеріалами.

Час оприлюднення:8 вересня 2011 року.

Виконавець: Коваленко

конт. тел.: (0462) 676 052