У БОРЗНІ ВИВЧАЛИ ЗЕМЕЛЬНЕ ЗАКОНОДАВСТВО

14 вересня 2011 року

У БОРЗНІ ВИВЧАЛИ ЗЕМЕЛЬНЕ ЗАКОНОДАВСТВО

14 вересня 2011року Центр підвищення кваліфікації кадрів провів виїзний семінар-тренінг «Реформування сільського господарства та земельне законодавство України» для посадових осіб місцевого самоврядування, державних службовців місцевих органів влади, інших категорій слухачів Борзнянського району.

Відкрив навчання перший заступник голови Борзнянської районної державної адміністрації Давидов Віталій Леонідович. Він наголосив на важливості та актуальності теми семінару та висловив сподівання, що після навчання посадовці матимуть достатньо знань для ефективного і швидкого врегулювання земельних питань.

Проводив тренінг завідувач сектору по зв’язках із засобами масової інформації та громадськістю головного управління Держкомзему у Чернігівській області Ігор Борисович Пузан. Поєднуючи лекційні та інтерактивні форми роботи, він розповів слухачам про механізми відведення земельних ділянок та про реалізацію права власності на землю. Виконуючи практичні вправи, посадовці дізналися про особливості оренди земель та тонкощі продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення.

Наступний семінар з даної теми Центр проведе в жовтні для посадових осіб та державних службовців Ріпкинського району.

Час оприлюднення: 15 вересня 2011 року

Виконавець: Карпенко Т.К.

конт. тел.: (0462) 676 052

***
«Забезпечення ефективності запобігання та протидії проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування»

семінар під такою назвою пройшов для державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування Варвинського району. Він продовжив серію семінарів з антикорупційного законодавства, які відбудуться у кожному районі області.

Проводили семінар заступник начальника юридичного відділу апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Михайлівна Мужикова та головний спеціаліст з питань запобігання та протидії корупції відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернігівської облдержадміністрації Сергій Олександрович Меженний.

До тематики семінару включені питання реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії проявам корупції, особливості відповідальності за вчинення корупційних правопорушень. Учасники навчання обговорили історичний ракурс корупції та міжнародний досвід протидії їй та запобігання, мали змогу отримати роз’яснення щодо того, як трактуються корупція та корупційні правопорушення в новому антикорупційному законодавстві України, які існують заходи для усунення причин та умов, що призводять до вчинення корупційних діянь та інших правопорушень, пов’язаних з корупцією. Обговорення викликали питання соціальних передумов виникнення корупції в Україні.

Із зазначеної тематики тренінгу кожен учасник семінару отримав навчально-методичні збірники, розроблені Центром підвищення кваліфікації кадрів та диски з відповідними методичними матеріалами.

Час оприлюднення:15 вересня 2011 року.

Виконавець: Коваленко

конт. тел.: (0462) 676 052